Wat ter vervanging van brood bij ontbijt?

Discussie in 'De lounge' gestart door Dreamer29, 10 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind fruit uit de magnetron (of oven) niet echt lekker. Enige wat ik nog wel vind gaan, is appeltaart. Maar rood fruit opwarmen? Brrrr....
     
  2. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Ik eet vaak:
    - 225 gr Skyr met 20 gram muesli en een banaan
    -3 volkoren knäckebröd met gekookt ei erop (eiwitten vullen goed, maar als je niet van ei houd is iets van kipfilet een goed alternatief)
    -banaan/havermout pannenkoeken met (diepvries) warme kersen erop
    -geroosterd brood met plakjes banaan erop
    -150ml melk met 30 gram al bran fruit'n fibre (vind dit alleen niet echt vullen, uur later weer trek)
    -200ml magere melk met 30 gram havermout, geraspte appel en kaneel (koken)
    -
     
  3. Dreamer29

    Dreamer29 Fanatiek lid

    25 feb 2015
    2.612
    996
    113
    Dank voor alle tips weer! Ik ga het één en ander uit proberen de komende tijd!
     
  4. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.823
    1.533
    113
    Banaanpannenkoekjes (als je de tijd hebt om te maken)
    Of overnight oats
     
  5. Rainbow88

    Rainbow88 Fanatiek lid

    13 jan 2014
    3.648
    305
    83
    - Havermout : - pap , - brood - , koekje , -pannekoeken
    - Smoothie met fruit, yoghurt en lijnzaad
    - Volle yoghurt met granola en stukje fruit
     
  6. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Ik ontbijt vaak met yoghurt, muesli, zemelen en lijnzaad, evt ook met fruit erdoor. Havermoutpap met een appel, kaneel, noten en kokos vind ik ook erg lekker! Of ontbijtmuffins met havermout en fruit/noten.
     
  7. Pioenroos28

    2 jun 2015
    65
    0
    0
    NULL
    NULL
     
  8. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
     
  9. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Ik eet ofwel een oemlet met groenten, ofwel banaan ei kokosmeelpannenkoekjes, ofwel (kokos)yoghurt met fruit en noten. Of english muffins van twee eetlepels kokosmeel, twee amandelmeel, een olie, een ei en een snufje bakpoeder. Garen in de magnetron, roosteren in de broodrooster en dan lekker met boter, kaneel en kersen.
     
  10. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik vergat geraspte kokos en chiazaad.
     
  11. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    Ik eet kwark met een half bakje diepvriesfruit (elke dag een andere soort. Of nou ja... om de dag dus) en cruesli.
     
  12. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

     
  13. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Google- havermoutmuffins
     
  14. Marrie28

    Marrie28 Fanatiek lid

    27 jun 2007
    1.711
    0
    36
    Havermout met stukjes appel, rozijnen, handje noten en een snuf kaneel. Het liefst maak ik het de avond tevoren, want warm vind ik het vies.
     
  15. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Havermoutmuffins:

    Basis voor 10 muffins:
    125 gram havermout
    2 eieren
    100ml melk (kokos, amandel, soya, koe, gei)
    1 banaan.
    Eventueel kokosolie voor het vetten van je vorm

    Blender de havermout tot meel voeg de rest toe, en blender tot een papje.

    Bakken in een vorm 180 graden 25 minuten afhankelijk van je oven.

    Ik gebruik altijd kokos melk. En zelfs in hartige combinaties.
    Ik had laatst stukjes salami, gedroogte tomaten, oude kaas en verse basilicum toegevoegd. Die waren heerlijk.
    Of een extra banaan, walnoten en honing.
    Of banaan met kokosrasp.
    Cranberrys
    Appel met kaneel. Etc

    Je komt dan ongeveer uit op 12 cakejes. En als je 2 verschillende smaken bakt. Mag je 3 cakejes per dag ;)
     
  16. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    #56 Mamak, 14 jan 2017
    Laatst bewerkt: 14 jan 2017
    deze recepten komen van mijn Facebook Healthy lifestyle: koken & bakken zonder suiker

    Een goed begin van de dag; appeltaart havermout
    -150 ml water
    -150 ml melk (je kan ook alleen water doen, ik vind het zelf met melk lekkerder)
    - 1 banaan in blokjes
    -25 gram havermout
    - 1 theelepel kaneel
    - 2 lepels rozijnen
    - 1 appel in stukjes gesneden
    Zet een pan op het vuur en doe alles erin. Laat de havermout koken tot het de gewenste dikte heeft.
    Je kan het warm eten (kijk uit! het is heet) of de avond van de voren maken en koud eten. Houd er wel rekening mee dat de pap afgekoeld een stuk dikker zal zijn.




    Frambozen Mousse (voor ontbijt)
    Start de dag met een gezond ontbijt waar je heerlijk van zult genieten.
    1 rijpe avocado
    200 gram (diepvries) frambozen*
    4 dadels
    175 ml kokosmelk
    Week de dadels voor ongeveer 15 min in heet water. Doe het vruchtvlees van de avocado, de frambozen, de dadels en de kokosmelk in de blender. Even goed fijn malen en direct opdienen.
    * indien je diepvries frambozen gebruikt, even 5 miniuten op kamertemperatuur laten komen, anders kan je blender stuk gaan.
     

Deel Deze Pagina