Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind fruit uit de magnetron (of oven) niet echt lekker. Enige wat ik nog wel vind gaan, is appeltaart. Maar rood fruit opwarmen? Brrrr....
Ik eet vaak: - 225 gr Skyr met 20 gram muesli en een banaan -3 volkoren knäckebröd met gekookt ei erop (eiwitten vullen goed, maar als je niet van ei houd is iets van kipfilet een goed alternatief) -banaan/havermout pannenkoeken met (diepvries) warme kersen erop -geroosterd brood met plakjes banaan erop -150ml melk met 30 gram al bran fruit'n fibre (vind dit alleen niet echt vullen, uur later weer trek) -200ml magere melk met 30 gram havermout, geraspte appel en kaneel (koken) -
- Havermout : - pap , - brood - , koekje , -pannekoeken - Smoothie met fruit, yoghurt en lijnzaad - Volle yoghurt met granola en stukje fruit
Ik ontbijt vaak met yoghurt, muesli, zemelen en lijnzaad, evt ook met fruit erdoor. Havermoutpap met een appel, kaneel, noten en kokos vind ik ook erg lekker! Of ontbijtmuffins met havermout en fruit/noten.
Ik eet ofwel een oemlet met groenten, ofwel banaan ei kokosmeelpannenkoekjes, ofwel (kokos)yoghurt met fruit en noten. Of english muffins van twee eetlepels kokosmeel, twee amandelmeel, een olie, een ei en een snufje bakpoeder. Garen in de magnetron, roosteren in de broodrooster en dan lekker met boter, kaneel en kersen.
Ik eet kwark met een half bakje diepvriesfruit (elke dag een andere soort. Of nou ja... om de dag dus) en cruesli.
Havermout met stukjes appel, rozijnen, handje noten en een snuf kaneel. Het liefst maak ik het de avond tevoren, want warm vind ik het vies.
Havermoutmuffins: Basis voor 10 muffins: 125 gram havermout 2 eieren 100ml melk (kokos, amandel, soya, koe, gei) 1 banaan. Eventueel kokosolie voor het vetten van je vorm Blender de havermout tot meel voeg de rest toe, en blender tot een papje. Bakken in een vorm 180 graden 25 minuten afhankelijk van je oven. Ik gebruik altijd kokos melk. En zelfs in hartige combinaties. Ik had laatst stukjes salami, gedroogte tomaten, oude kaas en verse basilicum toegevoegd. Die waren heerlijk. Of een extra banaan, walnoten en honing. Of banaan met kokosrasp. Cranberrys Appel met kaneel. Etc Je komt dan ongeveer uit op 12 cakejes. En als je 2 verschillende smaken bakt. Mag je 3 cakejes per dag
deze recepten komen van mijn Facebook Healthy lifestyle: koken & bakken zonder suiker Een goed begin van de dag; appeltaart havermout -150 ml water -150 ml melk (je kan ook alleen water doen, ik vind het zelf met melk lekkerder) - 1 banaan in blokjes -25 gram havermout - 1 theelepel kaneel - 2 lepels rozijnen - 1 appel in stukjes gesneden Zet een pan op het vuur en doe alles erin. Laat de havermout koken tot het de gewenste dikte heeft. Je kan het warm eten (kijk uit! het is heet) of de avond van de voren maken en koud eten. Houd er wel rekening mee dat de pap afgekoeld een stuk dikker zal zijn. Frambozen Mousse (voor ontbijt) Start de dag met een gezond ontbijt waar je heerlijk van zult genieten. 1 rijpe avocado 200 gram (diepvries) frambozen* 4 dadels 175 ml kokosmelk Week de dadels voor ongeveer 15 min in heet water. Doe het vruchtvlees van de avocado, de frambozen, de dadels en de kokosmelk in de blender. Even goed fijn malen en direct opdienen. * indien je diepvries frambozen gebruikt, even 5 miniuten op kamertemperatuur laten komen, anders kan je blender stuk gaan.