Ja dat klopt idd. Zo is het hier bij de psz ook. Met 1 inkomen betaal je stukken minder dan met 2. Ook al is het jaarsalaris hetzelfde.
Klopt het dat elke gemeente dat zelf mag beslissen of de psz onder kinderopvang valt of niet? Mijn dochter gaat sinds 2 maanden naar de psz, 1 x een ochtend (3.5 uur) en 1 x een middag (2 uur). Wij betalen voor beide dagdelen 88 euro per maand, de psz gaf aan dat we geen kinderopvangtoeslag konden aanvragen. Hier is verder alleen een onderscheid qua bedrag als je als ouders een ooievaarspas hebt (minimum inkomen), die betalen geloof iets van 34 euro voor 2 dagdelen. Voor de rest is het bedrag gelijk, ongeacht inkomen of één- of tweeverdieners.
Wij moesten 75,- betalen voor twee ochtenden en hebben echt geen ruim inkomen, was geen mogelijk tot het aanvragen van kot. Toen besloten kdv met een peuterschool te doen, daar waren we 5,- meer kwijt voor bijna het dubbele aan uren (incl. kot). Het verschilt gewoon echt enorm per gemeente en ook weer per psz.
Hmmm het lijkt wel overal verschillend te zijn. Ik was juist van plan het laatste jaar een ochtend en 2 middagen te doen. Ik overleg eens met de leidsters wat zij verwachten....
Hier zou dat überhaupt niet kunnen. Het is hier altijd 1 middag en 1 ochtend, alleen de kinderen die het nodig hebben en met VVE-indicatie gaan 4 dagdelen. Dus gewoon inderdaad kijken wat er bij jullie kan en mogelijk is.
Ja elke gemeente bepaald dat idd zelf. Er is alleen nog maar een handje vol gemeenten waar bij dit niet is. De overheid is er groot voorstander van dat alle gemeenten dit gaan doen, dus wellicht komt er wel een wijziging in de wet hierover.
Oke vandaar. Ik weet nog wel dat toen ik haar inschreef ruim een jaar geleen dat de leidster toen idd aangaf dat er per 2016 dingen zouden gaan veranderen qua wetgeving, maar dat is dus niet van toepassing geweest op deze PSZ. Wellicht dat er dus nog dingen gaan veranderen in de toekomst, we wachten af. Bedankt iig voor je uitleg!
Jeetje wat een bedragen zie ik hier voorbij komen! Wij betalen 15 per maand voor 3 ochtenden psz, mét VVE indicatie. Hebben een eigen bedrijf, dus inprincipe maar 1 inkomen. Bij ons wordt het betaald door de gemeente een aan de hand van je inkomen betaal je een eigen bijdrage. De VVE indicatie is niet gratis, die 3e ochtend, maar wel scherpere prijs.
Dan hebben jullie heel veel geluk denk ik. Wel heel fijn. Bij ons is het best een kostenpost hoor. Zit er echt niet op te wachten dat het nog meer wordt.....
Dat VVE, is dat hetzelfde als de voorschool? Zo noemen ze hier de gesubsidieerde peuterspeelzaal wat vroeger gewoon peuterspeelzaal heette en dat is vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar. (Psz was vroeger vanaf 2 jaar) Gesubsidieerde voorschool is hier in de eerste plaats op indicatie van opleidingsniveau maar is sinds dit jaar uitgebreid. Hier HBO niveau ouders en ze belden mij dat mijn zoon toch in aanmerking kwam voor de gesubsidieerde peuterspeelzaal omdat de regels versoepeld waren en er meer plek was. Hier in onze gemeente kost het niks, is volledig gesubsidieerd. Vroeger bij mijn dochter moest ik voor 2 dagdelen per week een eigen bijdrage betalen van 35 euro per maand. (Ruim 10 jaar geleden)
vorijaar betaalde ik 50 euro dit jaar is hij naar de basisschool gegaan. jongste begint mei en vrees het ergste.wij hebben ook 1 inkomen. is er ergens te berekenen wat de kosten ongeveer worden?
Hier kun je op de websites van de gemeente en kdv's die psz aanbieden een tabel vinden met ouderbijdragen. Bij onze gemeente zijn de ouderbijdrages omlaag gegaan dit jaar, tot een modaal salaris blijft het maandbedrag onder de 30 euro (laagste bedrag is 14 euro), daarna gaat het vrij vlot stapsgewijs omhoog tot 160 euro, wij gaan nu ongeveer 115 betalen, dat is wat lager dan volgens de tabel van vorig jaar . Dochter gaat na de zomervakantie starten.
Bent naar aanleiding van dit topic en mijn eerdere reactie toch even verder gaan kijken naar de kosten en de verschillen. Op de website van mijn gemeente (Den Haag) staat dat de PSZ zich moeten registreren bij de gemeente, maar dat ouders die gebruik maken van een PSZ niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. De PSZ krijgen ook geen subsidie en zijn vrij om zelf hun ouderbijdrage te bepalen. Daarnaast bestaan er dan ook Peuterspeelzalen die een programma hebben voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en dat zijn voorschoolpeuterspeelzalen. Deze peuterspeelzalen krijgen wel subsidie van de gemeente en daarvoor zijn vaste tarieven. In ons geval zou dat dus neerkomen op 20.- per maand, waar we nu dus 88.- per maand betalen, maar waar dus een hele andere gedachte gang achter zit dan de reguliere PSZ. Voorlopig houden we het dus bij die 88.- per maand of er moeten nog wijzigingen komen in de kinderopvang, maar dat merken we dan vanzelf wel.
Ik heb deze week een enquete in moeten vullen. Dit was voor de gemeente om in kaart te brengen hoeveel ouders in een 1-inkomen situatie zaten. Bij ons is het ook vve. Wellicht is er dus hoop