Als de reden van 50.000 minder bieden is omdat je alles wilt vernieuwen, dan vind ik dat nergens op slaan, als verkopende partij dan Want dat is een keuze. En huizen waarbij alles vervangen móet worden zijn meestal al lager geprijsd Ik laat mijn man dat soort dingen opknappen. Ik schaam me ook al snel, mijn man helemaal niet. Mijn man heeft dus de biedingen op zich genomen bij de huizen die wij kochten, met als gevolg dat we alledrie de keren in verhouding heel veel eraf kregen. Dat was wel 2 keer midden in de crisis, en de eerste keer hadden we mazzel omdat de eigenlijke kopers van dat huis het niet rond kregen, de verkopers hadden toen al iets anders gekocht en wilden er echt heel graag van af. Dus ik zou je man mooi laten bellen
Ik zou m lekker zelf laten bellen. En tja, meestal hebben de brutalen de halve wereld, dus wie weet komen jullie uiteindelijk op een mooi eindbod.
Ik zou het voornamelijk af laten hangen van de staat van het huis. Dat jullie er vanalles aan willen veranderen is niet het probleem van de verkoper, tenzij de straat van het huis zo is dat alles echt vervangen moet worden of omdat het erg verouderd is. Als daarmee geen rekening is gehouden in de vraagprijs, kun je prima een (veel) lager bod uitbrengen. Als het een smaakkwestie is niet.
Als het huis al een half jaar te koop staat, dan vind ik 50.000 euro onder de vraagprijs niet absurd hoor. 10% tot 15% onder de vraagprijs bieden was ten minste altijd heel normaal. Wat is nou het ergste dat de verkopers kunnen zeggen? Ze komen met een tegenbod of ze gaan vragen om een beter bod of ze zeggen "nee". Dat laatste is wel vervelend, maar dat wil nog niet zeggen dat je daarna niet gewoon alsnog een iets hoger bod kun doen.
Willen jullie dat allemaal vernieuwen omdat het oud/niet meer goed is, of omdat het jullie smaak niet is? En wat is de uiteindelijke prijs die jullie de woning waard vinden? Opzich is 50 duizend lager bieden natuurlijk heel veel, je hebt dan ook kans dat de makelaar jullie inderdaad totaal niet serieus neemt en niet eens verder met jullie wil onderhandelen. Anderzijds kan het ook zijn dat jullie op deze manier wel tot een mooie eindprijs komen. Lastig.. Ik zou het openingsbod iets hoger in zetten, 35duizend onder de vraagprijs. Dat is alsnog best veel maar geeft (denk ik) wel meer kans op onderhandeling.
tja dan kan iedereen wel zeggen "smaak" is geen afdingpuntje.... maar zo wordt er ook gezegd dat een mooie keuken en mooie badkamer geen meerwaarde opleveren voor het huis...in de praktijk werkt dit toch vaak heel anders als er beetje moderne keuken in zit en een vergelijkbaar huis heeft dat niet zie je de beter afgewerkte ook tegen (veel) hogere prijs te koop staan...onevenredig ook vaak naar mijn mening. op die prijs zou ik het dus zeker wel willen proberen, beginnen met 50 onder de vraagprijs. je merkt vanzelf de reactie van de makelaar, en dan kun je altijd nog samen afspreken wat je als 2e bod evt zou willen doen als de eerste meteen afgeketst wordt... zorg trouwens ook wel dat je meteen al je overige voorwaarden op een rijtje hebt he, hoort er allemaal bij bij een bod
Zou je man laten bellen, zulke moeilijke termen worden er niet gebruikt bij het onderhandelen. Er is zeker een kans dat ze het niet serieus nemen, nou ja dan doe je alsnog een hoger bod.
Precies! Een verouderde keuken en lelijke badkamer uit de jaren 70 met gifgroene tegels en een oud toilet gaat echt geen meerwaarde opleveren. Een gerenoveerde, nette badkamer en keuken wel. Ik vind dat huizen vaak niet realistisch geprijsd zijn. De verkopers willen er natuurlijk ook alles uithalen. Lager bieden wordt ook wel een beetje verwacht. Maar als je die 50.000 echt teveel vindt zou ik voor 40.000 gaan.
Vergeet niet dat de markt echt stijgt! Waarde van het huis van een vriendin is 2x getaxeerd in een half jaar tijd. Deze is inmiddels 25.000 gestegen! Ik zie het ook bij ons in de straat, 4 jaar geleden kocht je een eensgezinswoning van normale grote voor 230.000, nu staan zelfs de kleine huisjes al niet meer voor dat bedrag te koop, en staan ze het wel zijn ze in no-time weg. Vergelijk dus niet met vrienden die er een jaar geleden gekocht hebben..die vlieger gaat helaas niet op. Je kunt natuurlijk gerust overleggen met je makelaar (heb je een aankoopmakelaar?). Ik zou denk ik, als jij zegt dat ze voor 350 weggaan (is dit huis veel mooier?) 345 bieden en maar zien wat de tegenpartij ermee doet.
Het ligt enorm aan de locatie, maar het is geen kopersmarkt meer. In de grotere steden moet je doorgaans BOVEN de vraagprijs bieden wil je een kans maken. Met 50.000 eronder denk ik dat je niet serieus genomen wordt. Is er heel recent nog een vergelijkbare woning verkocht en zo ja, voor welk bedrag?
Als ie voor 380 te koop staat en je moet op 350 uitkomen, zou ik wel 330, 340 bieden. Je moet er vanuit gaan dat je heen en weer blijft bieden en ergens in het midden uit gaan komen. Je kunt het altijd proberen toch? Gewoon bellen en zeggen "ik bied 330 onder voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring" en dan hoor je het wel
Dat de woning al een half jaar te koop staat betekent niet dat ze desperate zijn.. vriendin van mij heeft deze week een huis gekocht dat ook al zolang te koop stond maar ze waren niet de enige bieders. Iig, wij zijn een half jaar terug verhuisd, ik zou het bod eerlijk gezegd ook niet serieus hebben genomen.
als vergelijkbare woningen al voor 30000 minder verkocht worden/ te koop staan zullen de verkopers ook vast wel weten dat hun vraagprijs onrealistisch is. tenzij het huis een pareltje is natuurlijk. ik vind het van je man dus niet zo raar om een openingsbod te doen dat 50000 lager is. het kan ook zijn dat ze juist zoveel vragen omdat er anders veel restschuld over blijft? dat is natuurlijk ook niet jouw probleem. ik zou dus gewoon bellen met het bod van 330000
Als die kennis het recent heft gekocht en 350.000 is een reeële prijs, dan zou 340.000 in jullie geval reeël zijn (als de staat van het huis ook ongeveer hetzelfde is), en dan is een bod van 330.000 niet zo gek. Maar de huizenmarkt trekt weer enorm aan, als die kennis het een paar jaar geleden heeft gekocht dan kan je dat niet met elkaar vergelijken.
Paar jaar? Zeg maar een paar maanden in veel gebieden. Het is echt idioot nu! Het is een verkopersmarkt aan het worden.
Dit inderdaad. Het is enorm overspannen in veel gebieden. Huizen staan kort te koop en gaan voor de vraagprijs of erboven weg. Ligt wel aan de staat/afwerking, want je merkt tegelijk dat veel kopers zoeken naar iets wat al hun smaak is en/of af is, omdat ze nu niet perse hoeven te gaan voor die kluswoning. Dit omdat door de lage rente meer huizen binnen bereik liggen. Zag het bij ons zelf ook. Wij konden voor 20.000 minder voor een tussenwoning gaan met postzegel achtertuin waar we nog veel aan moesten doen, of voor een 2 onder 1 kap met lekkere ruime tuin, garage etc. Had wat meer verf nodig en ooit kunststof kozijnen, maar de bouwtechnische keuring is goed. Dus wij hebben gezegd; het is nu of nooit, we kiezen voor de ruimte en de mogelijkheden.
Makelaars beginnen zelf meestal ook met zo'n bod hoor. De eerste keer dat ik dat aan de hand had dacht ik echt wtf!?!? Maar goed, uiteindelijk voor een mooie prijs gekocht/verkocht 50.000 is echt niet vreemd op dat bedrag. Je kunt zelfs 2x het verschil tussen vraagprijs en wat jullie waard vinden eraf doen als openingsbod. Als je begint met: "wij zijn geïnteresseerd maar die vraagprijs is echt aan de hoge kant, ik hoor graag een tegen bod" weet de makelaar ook dat je serieus weet wat je het over hebt. Bij twijfel toch een makelaar inschakelen, deze verdoemd zich vaak werk terug en heeft ook globaal inzicht in de bouwkundige staat, hierdoor heeft hij meer o.m. af te dingen Succes!
Toen wij het huis kochten waar we nu (nog) wonen adviseerde de aankoopmakelaar om ongeveer 10% onder de vraagprijs te gaan zitten met een openingsbod. Ons huis hebben we verkocht voor 215000 en de vraagprijs was 217500, dus heel dicht bij de vraagprijs dus. Het openingsbod was 205000 en toen begon ik heel hard te lachen, dat nam ik dus niet serieus. (Ik lachte meer de makelaar uit omdat hij wist war onze bodem was en hij dit heel serieus bracht naar ons toe)