Wie maakt er weleens citroenrisotto?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 24 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    En heeft voor mij het recept?

    Ik heb dit vanavond in een restaurant gegeten, met zalm, en vond het zo lekker!
     
  2. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Ik maak wel eens limoen risotto. 4 limoenen uitpersen, en 1schil raspen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik geen idee heb hoeveel risotto rijst ik gebruik, wil het een volgende keer best wegen? Daarbij natuurlijk nog een sjalotje en wat knoflook naar eigen smaak.
    Smaakt ook erg lekker naast andere vissoorten.
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Gebruik je dan groentebouillon voor de risotto?
    En ik neem aan als deze gaar is het limoensap en de zest erdoor?
     
  4. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Ik lees mee. Lijkt me heerlijk!
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ja wij vinden het ook erg lekker!
    Heb ook al gegoogled maar daar vind je zoveel verschillende recepten qua bereiding en ook beoordeling. Ik maak liever iets waarvan men zegt dat het een succes recept is😋
     
  6. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Kippenbouillon geeft meer smaak en combineert ook mooi met citroen. Sap en zest inderdaad op het laatst pas toevoegen.
     
  7. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Maar doeje dan kippen bouillon met zalm? Kan je dan niet beter vis bouillion doen? Of werkt dat wel?
     
  8. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Oh sorry, als je de zalm door de risotto doet dan zou ik visbouillon nemen inderdaad.
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Raak je dan niet de frisse smaak van de limoen/citroen kwijt? Lijkt me zo overheersend visbouillon.

    Ik eet de vis er trouwens apart bij, dus niet erdoor.
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ik heb net mijn man gevraagd, die citroenrisotto in zijn restaurant maakt:

    1 sjalotje fijn gesneden
    2 teentje knoflook fijn gesneden
    3 Eetlepel extra vergine olijfolie
    300 gram risottorijst
    Zest van een citroen
    150 ml witte wijn
    circa 1000 ml bouillon (kippen of tuinkruiden)
    Sap van een halve citroen
    80 gram roomboter
    100 gram geraspte parmezaan
    Peper en zout

    de rijst met sjalot knoflook citroen en olijf olie aan fruiten tot de rijst korrels licht glazig zijn afblussen met witte wijn. vervolgens de bouillon in kleine beetjes toevoegen tot de rijst gaar is (niet te gaar) op smaak brengen met peper zout en citroen sap. vervolgens de boter (kous) in blokjes door de risotto roeren en de parmazaan toevoegen.
     
  11. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oh super! Echt heel tof van jullie!
    Wil je je man hartelijk bedanken!?!
     
  12. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.029
    227
    63
    God wat klinkt dat lekker, Yenolah!!

    Ik sla hem op en ga het ook proberen!!
     
  13. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Zal ik doen.
     

Deel Deze Pagina