En heeft voor mij het recept? Ik heb dit vanavond in een restaurant gegeten, met zalm, en vond het zo lekker!
Ik maak wel eens limoen risotto. 4 limoenen uitpersen, en 1schil raspen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik geen idee heb hoeveel risotto rijst ik gebruik, wil het een volgende keer best wegen? Daarbij natuurlijk nog een sjalotje en wat knoflook naar eigen smaak. Smaakt ook erg lekker naast andere vissoorten.
Gebruik je dan groentebouillon voor de risotto? En ik neem aan als deze gaar is het limoensap en de zest erdoor?
Ja wij vinden het ook erg lekker! Heb ook al gegoogled maar daar vind je zoveel verschillende recepten qua bereiding en ook beoordeling. Ik maak liever iets waarvan men zegt dat het een succes recept is😋
Kippenbouillon geeft meer smaak en combineert ook mooi met citroen. Sap en zest inderdaad op het laatst pas toevoegen.
Raak je dan niet de frisse smaak van de limoen/citroen kwijt? Lijkt me zo overheersend visbouillon. Ik eet de vis er trouwens apart bij, dus niet erdoor.
Ik heb net mijn man gevraagd, die citroenrisotto in zijn restaurant maakt: 1 sjalotje fijn gesneden 2 teentje knoflook fijn gesneden 3 Eetlepel extra vergine olijfolie 300 gram risottorijst Zest van een citroen 150 ml witte wijn circa 1000 ml bouillon (kippen of tuinkruiden) Sap van een halve citroen 80 gram roomboter 100 gram geraspte parmezaan Peper en zout de rijst met sjalot knoflook citroen en olijf olie aan fruiten tot de rijst korrels licht glazig zijn afblussen met witte wijn. vervolgens de bouillon in kleine beetjes toevoegen tot de rijst gaar is (niet te gaar) op smaak brengen met peper zout en citroen sap. vervolgens de boter (kous) in blokjes door de risotto roeren en de parmazaan toevoegen.