Hallo allemaal, Ik ben maandag 12 welen zwanger!! Helemaal blij natuurlijk! Maar nu heb ik 2 situaties gehad dat ik me enorm rot voel bij iets fouts te eten!!. Vandaag ben ik bijvoorbeeld gaan uiteten en ik had een doorbakken biefstuk. Nu snijd ik het vlees en eet een stuk en zie ik dat het nog wat rossig/bruin is en dan begin ik meteen twijfelen! Ik Meteen terug gestuurd met wil het nog meer doorbakken! Zon situatie heb ik nog een keer gehad. En druk dat ik Me dan maak voor dat ene stukje vlees! Ik zie al meteen een gehandicapt kind voor me en zo. Hoe hielden jullie je hoofd rustig?? Want ik kan me hier echt een week lang druk om Maken voel me dab meteen een slechte moeder
Een keer een stukje kan geen kwaad. Het is meer een probleem als je het vaak (iedere dag) eet. Dat denk ik dan altijd maar en wordt mijn hoofd rustiger.
Ja kan gebeuren.. ik heb ook al 2x iets verkeerd gegeten terwijl ik toch zo goed oplet. De kans dat het mis gaat is echt heel erg klein, houd je daar aan vast.
Haha, gefeliciteerd, dit is het begin van je moederschap! Je druk maken over je kindje! Ik denk niet dat je je echt rustig kunt houden. Dit zijn gewoon de moedergevoelens. Probeer gewoon gezond te leven en nog wel belangrijker denk ik: van je kindje te houden. Meer kun je niet doen.
Hier ook 2x de mist in gegaan niet nagedacht en toen zat t al tussen mn kiezen. 1e keer was vorige week nog een niet goed doorbakken spiegelei waarvan t eigeel nog half rauw was waar je dan lekker je broodje in kan soppen.. 2e keer was een marzepijn gebakje waar malaga ijs met rum siroop doorheen zat. Mijn VK zijn dat het echt geen kwaad kan.. Maar ben nu dus extra alert.
Zacht ei kan trouwens helemaal geen kwaad voor je baby hoor! (sambabal) Dat is enkel het risico op voedselvergiftiging voor de moeder. Ik eet gewoon regelmatig zacht gekookte eieren! heb altijd biologische eieren sowieso en er nog nooit in m'n leven een voedselvergiftiging aan over gehouden..
Heel simpel volgende keer iets anders gestellen. Dan hoef je je geen zorgen hierover te maken. Brrr doorbakken biefstuk, kreeg je t weggekauwd?
Dat is dus niet waar. Dat geld bijvoorbeeld wel voor lever en ander orgaanvlees. Maar in een klein stukje roodvlees kan al een bacterie zitten waar je enorm ziek van kan worden. Maar in Nederland hebben we op zich goed vlees, er wordt hygiënisch mee omgesprongen en het risico is niet heel erg hoog in een goed restaurant. Thuis wordt groente vaak niet goed gewassen. Of ligt vlees te lang buiten de koelkast. Dan is het risico iets hoger. Maar voel je niet schuldig, dingen gebeuren gewoon en achteraf kan je er niks meer aan veranderen.
Niet dat ik nu zeg dat je jezelf helemaal vol moet gooien met rauw vlees en in de kattenpoep moet gaan rollen maar, lees dit even; Toxoplasmose en zwangerschap - RIVM en; ISI Listeriose - RIVM Dan kun je lezen hoe groot/klein de kans is dat je dit oploopt in je zwangerschap en wat de gevolgen zijn. Zo groot is de kans namelijk niet, wordt bij beide gezwgd. Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje, of in dit geval in een klein stukje vlees, maar als je zo nog circa 6 maanden moet dan word je echt ongelukkig. Probeer er gewoon zoveel mogelijk op te letten en realiseer je dat heel veel dames echt wel een keer een stukje vlees of vis hebben gegeten wat niet helemaal goed was of een vieze vaatdoek aan hebben geraakt
Yup ivm listeria, zelfs het RIVM geeft aan dat je deze elke dag moet verschonen en eigenlijk beter keukenrol kunt gebruiken.. niet dat ik denk dat er veel zwangere dames zijn die hIer over nadenken en dat doen. Die van mij ligt er in ieder geval alweer even
Jaa haha mijne ook. Maar ik was na gebruik wel braaf mn handen. Ik zal m maar even in de was gooien dan🙈