Onze friteuse gaat het begeven. Zaterdag was de patat niet lekker. Volgens ons wordt hij niet goed genoeg warm, waardoor de patat niet goed gaar wordt. Nu moeten we dus gaan nadenken over een nieuwe frituurpan of zou een airfryer wat zijn? Maar ja zijn die dingen nu echt zo fantastisch als gezegd wordt? Daarbij komt ook nog dat wij een groot gezin hebben: 9 personen! De komende jaren zullen ze alleen nog maar meer gaan eten, dus zullen er behoorlijke hoeveelheden gebakken moeten worden. We hebben een aantal jaren geleden een grote frituurpan gehad, daar gingen heel wat liters vet in, maar dat werd ook erg snel vies. Dus er ging veel vet doorheen. We hebben nu een kleinere pan waardoor we meerdere baksels moeten doen. Dat is niet erg, want in een frituurpan is het toch behoorlijk snel klaar. Maar als bijv. in een airfryer de baktijd veel langer is is dat niet fijn. Wie heeft er een airfryer of aerofryer en dan met name de grote uitvoeringen? xxl dus. Van een lees ik dat er 1,3 kilo patat in kan, klopt dat ook? Wie kan mij meer vertellen??
Ik heb een XL en vind de baktijd wel echt een enorm nadeel. 3 personen friet gaat prima, maar zodra er een eter bij komt wordt het al lastiger omdat hij niet egaal bakt en het mandje dan te vol zit om goed te kunnen schudden. Ook wat betreft snacks vind ik hem niet handig, friet met een kroketje is dus 20 minuten ertussen, waardoor de snack al lang koud is tegen de tijd dat de friet klaar is. Los daarvan vind ik het wel een fijn ding hoor, kan veel in, smaakt allemaal prima en stuk gezonder. Hij is handig voor erbij, maar als ik voor 9 personen friet en snacks moet hebben ben ik al 20 keer naar de snackbar geweest tegen de tijd dat de fryer klaar is
Ik zou een airfryer doen. Ik heb ook jaren getwijfeld maar ik had m veel eerder moeten kopen. Wat een heerlijk apparaat!!
Ik heb er zelf geen, maar wel ervaren bij vrienden. Ik vind het te lang duren. Zou zelf in jouw geval denk ik gaan voor twee van gemiddeld formaat?
Wij hebben ook een airfryer. Maar ik doe niet alleen snacks erin ook aardappelen, beenham, saté snitzels etc. Wij zijn er weg van!
Dan doe je toch eerst de friet en daarna de snack, dat is maar 4 minuten ofzo. Ik zou een airfryer niet aanraden met 9 personen, of je moet er 2 nemen. Wij zijn met z'n vieren en dan past het net. Fijn ding wel maar gebruiken 'm maar weinig. Afbakbroodjes enzo is wel ideaal want hij is snel warm. Maar verder eten we weinig friet of snacks, voor die paar keer kunnen we het dan beter bij de snackbar halen of ovenfriet halen . We eten er wel gebakken aardappelen uit, die vind ik echt heel lekker uit de airfryer.
Ik ben weg van onze airfryer xl, vind het ideaal. Maar voor 9 personen zou je er of 2 moeten hebben of gewoon niet doen. Wij kunnen met ons 4en in 2x bakken het af. 1x friet en 1x snacks, de eerste duurt 10-15 minuten, de 2e 6-8 minuten (is afhankelijk van welke soort patat en welke (oven) snacks). Maar met 9 personen zou je dus minimaal 4x moeten bakken.
Ik heb na 4 minuten nog steeds een bevroren kroket hoor Even gekeken, (van dobbe) kroket is 20 minuten op 170. De friet is dan toch echt koud.
ik heb een philips XL en ben er erg blij mee. maar voor 9 man patat bakken zou wel erg lang duren, dan zou je tussendoor warm moeten houden in de oven ofzo
Ik zou met zoveel personen een dubbele frituurpan doen met 2 losse bakken. Dan kun je ze allebei apart verversen etc. Wij hebben een airfryer XL en zijn er blij mee, maar het is wel echt voor 4 personen vind ik.
Dit. Voor zoveel mensen zou je ook een gewone oven en dan ovenfriet en -snacks kunnen gebruiken. Als je van een olie/vetfrituur af wil.
Oh dat is wel heel lang! Wij eten nooit kroketten uit de airfryer, dan kan je beter bitterballen doen, die zijn veel sneller klaar . Wij eten er wel eens kaassoufflés uit en die hoeven ook niet zo heel lang, had niet gedacht dat een kroket zoveel langer erin moest. Wij beginnen trouwens altijd al met de friet eten en dan daarna/tussendoor de snacks. Maar goed, wij eten dit dus niet zo vaak.
Ik zou twee normale of een dubbele friteuse nemen. Dan kun je er eentje voor friet gebruiken en een voor snacks. Dat scheelt voor de friet dan al een flink aantal keren vet vervangen. Twee airfryers kan dan ook maar dat wordt wat kostbaar misschien.
Vooralsnog gebruik ik hem met name voor aardappelkroketjes, gebakken aardappelen etc, en af en toe friet. Ben nog flink aan het uitproberen, maar gezien kroketten de enige snacks zijn die ik kan/mag eten is dat echt een crime. Tot nu toe compenseerde ik dat door een ragoutpasteitje bij de friet te eten, maar bitterballen ga ik eens proberen, hopelijk is dat sneller klaar!
Scheelt het daadwerkelijk nog veel in vet? Alles wat je bevroren binnenhaalt heeft toch al in vet liggen badderen en kunnen slurpen? Als ik snacks in de oven doe (ik heb geen friteuse). Dan zit de boel alsnog onder het vet.
wij zijn erg blij met onze airfryer xl. wij zijn overstag gegaan nadat onze frituurpan het begaf en zou niets anders meer willen. Friet (franse hebben wij altijd) bakken wij in ongeveer 12 min. Daarna snacks, 6 /7 minuten voor de mora frikadellen en ook voor kroketten. En daarna vaak nog een keer friet erin. Wij zijn met zn vieren. In die zin gezonder omdat je het niet nogmaals in het vet bakt en dus wel degelijk minder vet binnen krijgt. Wat wij het allerlekkerste vinden is zelfgemaakte friet eruit. friet snijden, half uur in water laten staan, droogdeppen en met wat olijfolie omscheppen. en dan ongeveer 17 min in totaal bakken. wij schudden friet trouwens altijd tussentijds een keer om, verse en diepvries. Verder gebruik ik hem ook voor afbakbroodjes, beenham, kip etc Eigenlijk alles wat erin past. Kroketten en bitterballen worden niet bruin, blijven bleek, maar smaken echt hetzelfde. Als je wel graag die bruine kleur wil kun je oven-producten gebruiken. Die zijn speciaal hiervoor bruiner 'gemaakt' .
Mora vind ik zo smerig Maar zal eens bij de slager gaan kijken, daar haalde ik ze vroeger altijd, kijken of die ook in de airfryer kunnen en zo ja, hoe lang.
Wij zijn met acht personen, vier volwassen eters en vier wat kleinere eters. Ik heb een dubbele frituurpan van normaal formaat en dan bakken we ook nog eens twee keer. De tweede keer tijdens het eten, zodat het aangevuld kan worden. Werkt prima zo.