Hier altijd vers, ik kookte gewoon de groenten mee elke dag. Invriezen heb ik eigenlijk nooit gedaan. Fruit kregen ze ook altijd vers. De keren dat ze een potje kregen kan ik op twee handen tellen, denk Als we bijv. onderweg waren kregen ze weleens zo'n knijpzakje fruit, maar dat was meer een extraatje.
Van zijn 7e tot zijn 11e maand at mijn zoontje alleen Olvarit potjes. Hij weigerde alles wat niet uit een potje kwam. Tjah.. je moet wat he! Daarna weigerde hij overigens ineens alles wat hij niet zelf op kon pakken, en nogsteeds weigert hij vrij regelmatig alles..... lastig etertje is nog vriendelijk omschreven
Zl heeft hier een andere avondeettijd dan wij. Hij heeft eerder honger dan dat wij (kunnen) eten. Hij eet dus niet per sé met de pot mee. Ik doe eigenlijk alles door elkaar. Ik vind het persoonlijk een beetje onzin (voor ons dan) om voor 1 methode te kiezen, als meerdere methodes voor- en nadelen hebben dan maak ik graag gebruik van de voordelen van elke methode. Ik ben graag ook een beetje praktisch wat weer mooi samengaat met een druk en vol huishouden haha Dus als basis kook ik vers. Soms iets van wat wij ook eten, maar eten we thaise curry bv dan maak ik voor hem iets anders. Ook fruit krijgt hij in principe vers. Heel af en toe krijgt hij een potje uit praktische overwegingen (ca. 1 à 2 keer in de 2 wkn) En dan krijgt hij behalve verse prakkies (zowel fruit als groente) ook stukken aangeboden. En dat doe ik dan als ik wat meer tijd heb. En als wij gaan avondeten zit hij er wel bij en krijgt hij iets om te knabbelen. Bv stukje paprika, oid. Resultaat hier is dan dat hij potjes ook gewoon eet, omdat hij gepureerd gewend is, wat soms ideaal is. En ook oefent met zelf eten, ontdekken van structuren en smaken. En dat vind ik echt zo leuk om te zien. Dan geniet hij echt.
Haha ik snapte dat meteen Zo maak ik hem ook, met knorr macaronimix en wat tomatenpuree voor de smaak. Dat is onze easy peasy makkelijke maaltijd
Ah okee... Ik snapte m niet gelijk dat is wss omdat ik dat vers maak... Bakje macaroni groente, blikje tomatenblokjes blikje puree, knoflook kruiden... Klaar. 😉 1000 keer lekkerder dan zo'n zakje zout. En net zo snel
Wij gaven bijvoeding vanaf 6 maanden. Op het begin alleen groente. Ze kregen gewoon wat wij die dag aten. Vanaf 8 maanden ongeveer kwam daar aardappel/rijst/pasta en af en toe vlees of vis erbij. Potjes had ik wel op voorraad. Als wij een frietje, pizza oid aten en de vriezer was leeg kregen ze een potje met een stuk fruit erbij.
Mijn kinderen houden niet van de warme maaltijd. Ja dat kan echt. Al als baby kreeg ik het niet naar binnen: vers gekookt en in stukjes, gepureerd, geprakt. Ze moesten het niet. Dan een potje, dat ging er mondjesmaat in. Met 1 potje kon ik drie dagen doen. ( Ja dat kan precies. Binnen 48 uur moet het op) dus maandag 18 uur potje open, eenderde eruit, in de koelkast, dinsdag volgende beetje eruit en weer in de koelkast. Dan woensdag ruim voor 18 uur laatste beetje opwarmen en geven. En dan nog hield ik over. Onze jobgste is nu 15 maanden en eet helemaal met de pot mee. Gewoon groente houd hijnog niet echt van. Hutspot vind hij weer wel erg lekker. Ook lasagne gaat er goed in. Blijkbaar houd hij wat meer van ete met wat meer pit. Ik ben blij met wat hij binnenkrijgt omkomen van de honger zal hij niet. Ik begon dus meestal wel met zelf koken vor ze, maar omdat ik dat zo de kliko's in kon gooien, het werd echt niet gegeten ben ik daar snel mee gestopt. Zonde van mijn tihd en het eten. Dan maar een potje.
Als je hem maakt zoals Strijkkraal en je gooit er veel zout over heb je hetzelfde. Dat is nl wat je proeft aan een zakje.
Dat kan wel, maar ik vind de macaroni met een zakje echt lekkerder. Naar niet gevreesd hoor, voor de rest kook ik redelijk vers. Maar macaroni zoals boven omschreven vind ik echt niet te pruimen.
Ik zal wel een spreekwoordelijke tik op mijn vingers krijgen , maar dan kan je toch net zo goed een zakje nemen? Het is vooral het zout wat zakjes tot ongezond/ongezonder maken. En iets meer on topic: dan kan een baby er nog niet van eten want er zit te veel zout in. Of bedoel je echt aan het einde er zout over gooien? Want dat vind ik echt serieus smerig . Om op een goede manier smaak te geven aan een gerecht 'hoor' je vooraf en tijdens het koken te zouten en niet achteraf zout eroverheen te strooien. Dat heeft echt een heel ander effect. Maar goed hier dus af en toe echt wel een zakje/pakje op tafel. Net zo goed als patat, pannenkoeken en pizza. Allemaal niet heel gezond, maar met mate prima te doen
Fruit altijd vers. Tenzij het allemaal niet rijp is. Maar dat komt niet zo vaak voor. Groente 75 % van de gevallen vers en de rest potje. Ik kook vrij basic voor de baby's eerlijk gezegd. Groente en aardappelen of rijst en dan pureren maar en invriezen. De potjes voor wat variatie erbij, zoals laatst pasta met vis of zo. Vis is natuurlijk redelijk specifieke smaak. Heb geen zin om dat te bereiden en dat ze er vervolgens geen klap aan vinden, dus geef ik t in een potje en als ze dat lekker vinden, koop ik er nog een paar en geef dat.
Hier altijd vers. Komt heel af en toe voor dat er vanwege tijdgebrek oid een potje wordt gegeven. Maar de potjes die N heeft gekregen zijn op 2 handen te tellen.
Haha, dat snapte ik wel hoor! Mijn eerste vraag was ook retorisch En het was van mij een subtiele hint dat ik vers niet altijd lekkerder vind dan een zakje en dat eten sowieso zout hoort te hebben voor smaak. Maar dat is natuurlijk mijn smaak.
Nou ja .. je hebt zout en je hebt een overvloed aan zout. En ik ben niet vies van het "zakje" hoor, ik gebruik af en toe ook wel eens kant en klaar. Geen zakjes overigens, want die vind ik dan echt niet te hachelen (echt veels te zout), maar ik doe wel eens aan potjes voor verschillende gerechten, puur uit gemak. Maar mijn reactie was meer dat ik die link met een zakje niet had gelegd domweg omdat ik die nooit gebruik