Januari 2008 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Meliske, 13 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Ik ga morgen ook bellen naar het cb om te overleggen om te gaan afbouwen! hij slaapt ongelofelijk slecht op mijn bv, is de hele dat al onrustig en dat al een paar dagen, denk dat het mijn bv is, ik geniet er nog wel van dat ik het hem kan geven aan de ene kant, aan de andere kant zal ik een stukje rust hebben en blij zijn als ik helemaal mijn lichaam terug heb en niet meer hoef te kolven als ik een voeding oversla en weer kan eten wat ik wil! misschien een beetje ego, maar vind het zo vermoeiend! wil op het gemakje gaan afbouwen, dan heeft ie de belangrijkste basis gehad toch?
     
  2. Niet meer actief

    Citroentje, gecondoleerd! En veel kracht gewenst de komende tijd!

    Marije, heerlijk juist dat je zo direct bent! Hihi! Hier had ik ook wel zin afgelopen weekend, maar ik heb mega 'vruchtbaar' slijm! :confused:
    Haha, lijkt het NOD forum wel! Maarre, ik durf dus echt niet met rubber nu, want die shit vertrouw ik echt niet. Even wachten nog dus.... Ach, kan ook leuk zijn op een andere manier ;)
    Ik denk aan de Mirena spiraal. Wil absoluut geen pil meer slikken en in de mirena zitten weinig hormonen. Heb ook aan de nuvaring gedacht, maar spiraal is makkelijker.

    Over die voedingen, voor een losse voeding mogen we hier kraanwater gebruiken en voor meer voedingen gekookt water.
    Maar je hoort wel meer wisselende verhalen, lastig!

    Heb Marit voor de voeding in de tummy gedaan, hihi, zo doddig gezicht vind ik dat! Lekker pinkje in haar mondje en ze is helemaal tevreden, lekker trappelen en doen, hihi!
    Kan haar wel opeten!

    Ik heb trouwens van mijn oom en z'n vriendin een supergave Nijntjespeelgoedbak gekregen van hout! Weer eens wat anders dan kleertjes.
    Hier zijn we echt ontzettend verwend ook, de kamer hangt vol kaartjes.
    Ga ze zondag weghalen, net als de ooievaars en slingers in de tuin.
    Zal wel even wennen zijn als het huis weer in normale staat is.
     
  3. Niet meer actief

    hmmm wij hebben ook nog niks gedaan hier...helaas! haha maar ik zit nog steeds met die "open knip" en het advies was toch wel ff 6 weken wachten..... :( ik zou ook wel weer willen hoor marije! hahaha
    En ik zit ook aan een spiraal te denken, heb het er ook al over gehad met de ha, dat doen ze pas vanaf 3 maanden na de geboorte he?
     
  4. Niet meer actief

    OH en marije: hoe lang na de voeding doe je dat dan? niet direct of wel, want is dat wel goed dan na de voeding in bad?
     
  5. Marije78

    Marije78 Bekend lid

    3 jun 2007
    548
    0
    0
    Overijssel
    Allereerst Citroentje... gecondoleerd meid. Tjee wat is het nog snel gegaan. Heel veel sterkte in deze moeilijke en zo dubbele tijd! Ik denk aan je!



    oh moet je echt 6 weken wachten als je een knip hebt gehad? Ik ging er vanuit als je niet meer vloeit dat het dan wel kon.... nou ja, heb geen last gehad van ons pleziertje dus zal wel goed zijn.
    De verloskundige zei trouwens dat ik na 6 weken contact op kon nemen met de ha voor het plaatsen van een spiraaltje....

    Ik heb Sten gisteren na ongeveer een half uur na de voeding in bad gehad. Maar hij heeft sowieso geen last van spugen ofzo hoor.
    HIj heeft er nu een handje van om lekker te gaan piesen als hij op het aankleedkussen ligt. Wel lachen hoor, dat koppie erbij......("Zo dat heb ik weer mooi voor elkaar"). Ik heb maar een extra hoes gekocht vandaag, want er is geen wassen aan met hem, hihihi

    Heb net gipsafdruksetjes besteld, zo leuk.... met een fotolijstje erbij in. Heb er meteen ook voor de opa's en oma's maar één besteld. Wel leuk om te geven.... helemaal leuk!
    Nou, tot de volgende keer maar weer en ik hoop voor iedereen een rustige nacht!

    Liefs Marije
     
  6. AnneLiesje

    AnneLiesje Fanatiek lid

    4 dec 2006
    3.241
    0
    0
    Citroentje, heel veel sterkte meid.


    Hier gaat alles zijn gangetje, moet eerlijk bekennen dat ik het wel zwaar vind. Amber heeft erg veel last van krampjes al tijdens het drinken, daardoor schiet ze iedere keer van mijn borst en drinkt ze erg weinig. Daardoor komt ze bijna iedere 2 uur.
    Ik heb nu Orthiflor (een probiotica) gekocht bij de natuur winkel op aanraden van de kinderarts bij het cb. Maar durf het eigenlijk niet te geven.
    Gelukkig is ze 's avonds rond 19.00 steeds gaan slapen, dan kan mama even bij tanken.

    Ik probeer steeds een beetje bij te lezen en wat meer te reageren maar kom er gewoon niet aan toe...

    HIer begint de zin in sex ook weer een beetje terug te komen, maar ik durf eigenlijk niet zo goed.
     
  7. little hope

    little hope Actief lid

    7 apr 2007
    445
    0
    0
    Ewijk
    citroentje gecondoleerd meid
     
  8. Niet meer actief

    Nee hoor marije volgens mij hoef je niet echt 6 weken te wachten, maar bij mij was het verkeerd gehecht he..dus het is nog steeds een open wond, dus het advies voor mij was 6 weken...
    en tegen mij zeiden ze dat ze pas spiraaltjes plaatsen na 3 maanden! ..
    Denk dat ik dat na de voeding in bad doen ook eens ga proberen, hoewel romano vannacht wel goed heeft geslapen, 22.30 flesje en toen tot 03.45 dus wij hebben ook bijna 5 uur aan een stuk geslapen!joepie! hahaha
     
  9. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    nou doorslapen was weer eenmalig hier haha hij kwam om half 3 toen om 7 uur maaar om 7 uur was hij helemaal niet wakker hij huilde in zijn slaap want ik had het flesje klaargemaakt en hij sliep weer zucht.. heb hem die fles toch maar gegeven haha en nu slaapt hij nog steeds. Heb zelf ook nog even geslapen en al lekker gedoucht. Zo weer lekker wandelen.
     
  10. anita1975

    anita1975 Niet meer actief

    citroentje gecondoleerd meid, en sterkte de komende tijd.

    guppie, voeding voor 1 uur bewaren is als je het buiten de koelkast bewaart.
    als je het geklijk in de kolekast zet mag je het 24 uur bewaren.

    nou ik ga weer Tycho huilt weer....hihi
     
  11. Niet meer actief

    Citroentje: gecondoleerd meis. Veel sterkte.

    Hoe ziet jullie schema er zo'n beetje uit? Voeden jullie op vraag of op tijd? En houden jullie hem/haar na het voeden nog even bij je om te knuffelen of leg je hem/haar meteen in zijn/haar bedje of box? Vroeg me zo eens af hoe jullie dat doen.

    Ik voed op tijd. Houd hem na het voeden nog even bij me, maar dan leg ik hem in zn bedje. Zo heeft de kraamhulp het me geleerd, maar ben benieuwd hoe jullie dat allemaal doen!

    Hier was Stef vannacht weer rond 4 uur wakker trouwens en wil sindsdien niet goed meer slapen. Ga hem nu even zn flesje geven!
     
  12. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    ik deed het wel Linda maar de laatste dagen wil Jesse overdag niet in zijn bedje slapen. Schema gisteren was 7 uur fles die heb ik in mijn bed gegeven en toen meteen weer weggelegd en sliep hij tot 10 uur. Toen eten en knuffelen ff in de box toen is hij even half uurtje in slaap gevallen in mijn armen op bed gelegd maar dat was gillen dus weer naar beneden en heeft hij even in de reiswieg geslapen. Om half 2 weer een fles ( ik voed tussen de 3 en 4 uur) daarna wandelen en na de wandeling weer op bed gelegd en toen sliep hij tot 5 uur. Daarna weer eten knuffelen ff klein slaapje in reiswieg. In bad weer eten en toen op bed. Maar was echt huilen vanwege krampjes dus bij ons gehouden. Weer klein slaapje in reiswieg en op de arm en om 2300 laatste voeding en naar bed. Hij wilde nog niet slapen dus speen gegeven wat hij normaal niet nodig heeft. Toen sliep hij tot half 3 . Fles gegeven en teruggelegd en toen weer 7 uur de fles en nu moet ik hem zo gaan wakker maken voor de echte ochtend zeg maar.
    Ik zou Jesse ook wel meer in zijn bedje willen ik vind het zo moeilijk. De een zegt rust ritme regelmaat engewoon laten huilen de ander zegt ze zijn nog zo klein je moet ze echt niet laten huilen maar troosten.
    Ik luister nu een beetje naar zijn huiltje gaat hij echt overstuur laat ik hem niet liggen hoor kan ik echt niet. Is het meer jengelen dan laat ik hem wel liggen. Eens kijken of hij vandaag meer slaapjes in zijn bedje wilt doen.
     
  13. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    goedemorgen!

    Citroentje, gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Heel veel sterkte vrijdag.

    Linda, Mike stapt eerst de douche onder, sopt zich in en spoelt zicht af. tegen die tijd heb ik Joey uitgekleed en in een badcape gewikkeld. Dan loop ik naar de douche, geef Joey aan Mike die hem met zijn buikje op zijn borst houd. (let wel op het water temperatuur!)
    Dan leg ik Joey's spulletjes klaar, kleertjes over de verwarming zodat hij het minder koud heeft. Als Mike en Joey klaar zijn pak ik Joey weer aan, doe hem in zijn badcape en loop dan naar zijn kamertje om hem aan te kleden. Vervolgens maakt Mike gewoon zijn douchebeurt af.


    Weet niet meer wie er over anti conceptie begon; ik ben sinds afgelopen vrijdag weer aan de pil begonnen. Mij is afgeraden om binnen een half jaar zwanger te worden ivm de keizersnede, condooms vind ik niks en ik mocht op dag 10 al beginnen. Dus maar gedaan. Dan kunnen we weer sexen als het vloeien gestopt is! Eerder niet, lijkt mij niet zo prettig nu namelijk..

    Voedingen klaarmaken: Mijn KH kookte eerst het water af, liet het afkoelen en deed daarna pas de poeder erbij. Daarna de koelkast in, even roeren voordat ik de fles vulde en hop de magnetron in.
    Nu doe ik gewoon een liter water koken, afkoelen, koelkast in. Pas als het tijd is voor de fles vul ik die met water, opwarmen, schepjes erbij en mengen. Voordeel hiervan is dat je daarna de voeding nog een keertje op kan warmen. Doe je het poeder erbij voordat je het warm maakt kan je het iet nog een keer meer opwarmen. Bijv na het verschonen enzo
     
  14. Marije78

    Marije78 Bekend lid

    3 jun 2007
    548
    0
    0
    Overijssel
    Vloeien jullie nu nog dan? Ik eigenlijk helemaal niet meer. Ik gebruik geen verband meer in ieder geval. Af en toe zie ik nog wel heel iets troebels in de urine als ik naar de wc ben geweest, maar het komt niet meer vanzelf, om het maar zo te zeggen. Vond het eigenlijk wel snel, omdat ze kraamhulp zei dat het wel 6 weken kon duren. Nou ik was er al voor de 3 weken vanaf..... Mag mijn handen dichtknijpen volgens mij.

    Tjee, missme een open wond? auwtsj.... dat lijkt me geen pretje. Kun je wel zitten enzo dan?

    Sten slaapt trouwens altijd in zijn bedje. Alleen als we op stap zijn niet. Als ik bij mijn moeder ben dan slaapt hij daar in het ledikantje. Na het voeden houd ik hem altijd nog wel even bij me. Lekker even knuffelen en dan slaapt ie ook zo weer. Ik kan hem ook gerust wakker terug leggen. Dan jammert ie soms wel even, maar slaapt dan ook zo weer. Ik laat hem af en toe wel even huilen hoor. Want ik heb gemerkt dat hij ook in zijn slaap kan huilen (weet niet wat dat is). Maar dan slaapt hij zo weer verder als je hem laat liggen. Als hij echt overstuur is, haal ik hem er ook wel uit hoor. Maar dan moet ie vaak zijn flesje hebben, verder huilt hij eigenlijk (bijna) niet.
    Tjee het is echt een slaapkop hoor. Gisteravond hebben we hem dus weer na de voeiding in bad gedaan en daarna in bed. Heeft ie dus van 19:30 tot 4:30 geslapen! Ik zei nog tegen Edwin, misschien moeten we hem nog later in bad doen, dan slaapt ie volgens mij de hele nacht wel door. Zal morgen eens overleggen op het CB.

    Nou ik ga me weer eens een beetje nuttig maken in huis....
    Later!

    Liefs Marije
     
  15. Niet meer actief

    Ik vloei nog een beetje. Maar Roy heeft echt traumatische herinneringen aan de bevalling haha, hij heeft gezien hoe ik ingeknipt werd en hoe ik gehecht werd en dat vond ie echt onmenselijk ;) Zijn zin in sex is er in ieder geval even door weg haha. En dan dat kolven nog, dat ziet er ook niet uit ;) Mn lichaam heeft zo ineens een heel andere functie gekregen haha
     
  16. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    ik zit vandaag pas op dag 14.... dus ik heb nog ff te gaan....
     
  17. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    @ linda, Dat is Mike gelukkig bespaard gebleven... Hij vond het wel verschrikkelijk om te zien hoe ze bij mij aan mijn buik aan t trekken en duwen waren. Hij dacht dat ze mij finaal uit elkaar trokken!
     
  18. Niet meer actief

    Roy dacht er vantevoren zó makkelijk over. Zo van: die vrouwen moeten niet zo zeuren, stelt allemaal niets voor... En hij zou echt niet gaan huilen. Heb Roy sowieso nog nooit zien huilen. Maar wat heeft ie zich vergist in die bevalling zeg, het was voor hem best heftig om te zien hoe het met mij ging. En toen Stef geboren is, heeft ie de ogen uit zn kop gejankt!
     
  19. Marije78

    Marije78 Bekend lid

    3 jun 2007
    548
    0
    0
    Overijssel
    hahaha ja linda, zou ik me ook helemaal voor kunnen stellen. Edwin vond de bevalling ook verschrikkelijk. Vooral de vacuüm, maar heeft wat sex betreft geen traumabeeld over gehouden, hihihi. Ik had zelf ook heel anders verwacht hoor van mezelf ook, maar we hebben beiden volgens mij meer zin dan ooit.....
     
  20. Niet meer actief

    Ik voed ook op tijd, eerst deed ik het op vraag, maar bleek dat romano gewoon krampjes had en ik het met een teut nog heel goed kon rekken, dus nu voed ik om de 4 uur, komt ie iets eerder, geef ik hem zijn teut en meestal is het 07.00/11.00/15.00/19.00/23.00/03.00 maar dat kan wel eens half uurtjes schelen want het rekken lukt niet altijd:) En na de voeding (ligt eraan welke) hou ik hem meestal nog ff bij me, na die van 07.00 gaat ie de box in of het wippertje dan valt ie meestal nog ff in slaap, en na die van 11.00 zijn bedje in, en na de voeding van 19.00 uur hou ik hem ook meestal nog ff bij me of in de box tot 20,.30 ofzo en dan leg ik hem in zijn bedje om echt te slapen, gaat nu op zich redelijk, gister avond had ie zijn voeding om 22.30 en heeft ie geslapen tot 03.45 en daarna komt ie wel weer om 07.00 dus een beetje ritme zit er wel al in!

    En ja ik kan nu wel zitten marije, maar de eerste 2/3 weken ging dat moeilijk, heb er nu niet zoveel meer last van alleen als ik verkeerd of te snel ofzo ga zitten, dan kan ik het nog wel eens voelen, vroeg het aan de ha kan wel 3 maanden duren voordat het een beetje dicht is! maar weken is het niet meer gevoelig dus dan moest het weer kunnen, nog 2 weken! kan bijna niet wachten ahahaha En vloeien doe ik nu sinds een dag of 3 niet echt meer, wel nog slijmverlies maar geen bloed, dus dat moet over 2 weken ook wel helemaal over zijn hihi
     

Deel Deze Pagina