Lastig ... aan de ene kant denk ik zelf 'ach zal wel niet zo erg zijn', maar aan de andere kant wil ik het risico niet nemen. Dus ik eet het maar niet, terwijl ik er echt gek op ben. Net wel een pizza salami op. Misschien is dat af en toe een lekker alternatief voor je!
Daar zijn de meningen dus over verdeeld. De een zegt van wel de ander van niet. Mijn vk zegt van niet, voedingcentrum zegt van niet. Andere vk zegt van wel. Het is niet geheel duidelijk maar ik denk dat het wel belangrijk is dat ts weet dat niet iedereen er hetzelfde over denkt. Zo kan ze haar eigen keuze hierin maken.
Ik hoor ook alleen maar verschillende meningen.. Heb er ook juist zo'n zin in!! Heb vandaag n wrapje met chorizo op! Je doet het niet of wel... als je het af en toe doet.. lijkt me dan niets uitmaken? die af en toe kan net zo goed 'verkeerd' zijn. Vraag me dan toch wel eens af hoe de vorige generaties allemaal 'groot' zijn geworden. Het valt technisch nog steeds onder rauw vlees denk ik.. Maar is wel zover bewerkt met vanalles, zeker voorverpakt dat het weinig kwaad kan denk ik. Maar toch lastig dat niemand er echt duidelijk antwoord op kan geven.
Jaa ze zouden er gewoon een wat testen mee moeten doen om te kijken of het schadelijk zou kunnen zijn ( ik bedoel niet bij zwanger vrouwen dan hoor hahah) zodat er eindelijk eens een goed antwoord voor komt. Ik ga het in ieder geval niet eten behalve op een tosti dan haha of pizza! Ook lekker!
Met zulke dingen, waarvan de een wel zegt en de ander niet zou ik gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Mijn vk zegt ook gewoon dat het mag, en ik heb het dus ook bij alle zwangerschappen gewoon gegeten.
Als het zoutgehalte >3% is, dan kunnen bacteriën er niet in overleven. Bij de meeste salami's is het hoger dan 3%. Kun je dus prima eten. En het voedingscentrum slaat compleet door. Beetje gezond verstand en dan kom je al heel ver.
Bij mijn dochter had ik in het begin een broodje salami verslaving. Ik moest het perse eten whahah. Van m'n VK mocht ik het gewoon eten. Eet het nu ook weleens als ik er trek in heb. Je moet gewoon op je gevoel afgaan. Vind je de risico te groot ook prima dan eet je het niet. Ieder z'n eigen keuze
Ik eet wel af en toe salami (met mate dus). In mijn geval op een tosti, pizza of een afbakbroodje beleggen met salami (en kaas) voordat hij de oven in gaat. Dus allen verwarmd.
De meningen verschillen enorm. Op de ene site staat dat je het niet mag eten, op de andere staat dat het geen kwaad kan omdat salami en rauwe ham een speciale behandeling heeft ondergaan. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, zou je het niet moeten eten of alleen als je het hebt verhit. Maar naar aanleiding van wat ik zojuist heb gelezen ga ik volgende week toch echt genieten van mijn Italiaanse bol met oa parmaham. Kan niet wachten! De kans is namelijk vrijwel nihil dat er in nederland besmet vlees zou zijn.
Dietiste heeft mij een goede tip gegeven, aangezien ik ook gek ben op salami en cervelaat. In porties invriezen, minimaal 2 dagen. Dit dood de bacteriën. Dan in de koelkast ontdooien en dezelfde dag opeten.
De meningen zijn heel erg uiteenlopend. Heb er tot een maand geleden nog nooit van gehoord dat het niet mag. Ik eet dagelijks salami (ook voor mijn zwangerschappen) en nooit geen problemen door gehad