Hoi dames! Ik heb nog nooit zelf gekookt met varkenshaas. Ik eet het wel eens bij vrienden/familie, maar wil het nu ook graag zelf bereiden. Dus, wie heeft er lekkere recepten met in de hoofdrol varkenshaas??
Romig gevulde varkenshaas - Vereniging van Keurslagers Deze hebben we met kerst gegeten en die is echt heeeeel erg lekker!
Ik maak een snee in de varkenshaas en dan vul ik hem met bijv boursin (die speciaal voor bakken en warme gerechten). Dan spek er om heen en vast zetten met cocktail prikkers. Dan even om en om bakken en dan de oven in.
Ik snijd hem wel eens open en vul hem dan met verse basilicum. Daarna spek eromheen, vast zetten met prikkers en beide kanten even bakken tot de gewenste garing bereikt is. Je zou hem ook even kunnen bakken en dan de oven inschuiven.
Ik snijd de varkenshaas meestal in plakjes, kruiden met peper en zout, door een eitje halen en daarna door de bloem.. dit zorgt voor een lekker korstje!
Dit doe ik ook vaak. Is echt heeeeerlijk!! Of de varkenshaas om de 3 a 5 cm insnijden en dan stukje brie ertussen doen. Dat langzaam in de oven laten garen. Heerlijk!
Mijn man bakt eerst de varkenshaas even aan dat hij rondom dicht geschroeid is. Dit ong een kwartiertje in alluminiumfolie laten rusten en doorgaren. intussen in de koekenpan een boursin laten smelten en een beetje witte wijn erbij (of gewoon water, is kindvriendelijk) totdat je een mooie saus hebt. Dan de varkenshaas in in plakjes snijden en nog even kort in de saus mee bakken tot de gewenste kleur. Bij ons altijd doorbakken ivm mijn darmen... op deze manier is hij altijd héérlijk mals! Dit eten we met broccoli ( ook lekker om hier de saus overheen te doen) en gebakken aardappels.
Ik hou altijd gewoon van simpel. Omdat varkenshaas zo al heel lekker is. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Rondom aanbakken en zorgen dat hij net niet helemaal gaar is. Dan in aluminium folie rollen en laten rusten. In dezelfde pan uien en champignons bakken (ik hou van goed gebakken champignons) en die afblussen met room. De room wat laten inkoken en de champignon roomsaus over de plakjes vlees serveren. Mmm.
Niet veel anders dan dat er al gezegt is. Of in plakken met bloem even aanbakken of vullen. Dat vullen dan vaak met pesto, zongedroogde tomaten tapenade ofzoiets en dan met spek omwikkelen. Lees graag mee voor nieuwe ideeën
Of... weer eens wat anders; varkenshaas in stukjes, bakken met uit spekjes en knoflook. Paksoi erbij en wat crème fraiche. Evt een scheutje witte wijn. Lekker met noedels! Eet smakelijk!