Recept met varkenshaas

Discussie in 'De lounge' gestart door Banana, 5 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Banana

    Banana Fanatiek lid

    29 jun 2014
    2.045
    621
    113
    Hoi dames!
    Ik heb nog nooit zelf gekookt met varkenshaas.
    Ik eet het wel eens bij vrienden/familie, maar wil het nu ook graag zelf bereiden.
    Dus, wie heeft er lekkere recepten met in de hoofdrol varkenshaas??
     
  2. missle

    missle Fanatiek lid

    4 mrt 2010
    1.526
    1.073
    113
  3. harlene2014

    harlene2014 Fanatiek lid

    23 mei 2014
    3.426
    920
    113
    Haaglanden
    Ik maak een snee in de varkenshaas en dan vul ik hem met bijv boursin (die speciaal voor bakken en warme gerechten). Dan spek er om heen en vast zetten met cocktail prikkers. Dan even om en om bakken en dan de oven in.
     
  4. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    9 mei 2012
    2.715
    907
    113
    Ik snijd hem wel eens open en vul hem dan met verse basilicum. Daarna spek eromheen, vast zetten met prikkers en beide kanten even bakken tot de gewenste garing bereikt is. Je zou hem ook even kunnen bakken en dan de oven inschuiven.
     
  5. Dani2010

    Dani2010 Actief lid

    18 mrt 2013
    316
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik snijd de varkenshaas meestal in plakjes, kruiden met peper en zout, door een eitje halen en daarna door de bloem.. dit zorgt voor een lekker korstje!
     
  6. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    22 jul 2013
    1.422
    7
    38
    NULL
    NULL

    Dit doe ik ook vaak. Is echt heeeeerlijk!!
    Of de varkenshaas om de 3 a 5 cm insnijden en dan stukje brie ertussen doen. Dat langzaam in de oven laten garen. Heerlijk!
     
  7. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Mijn man bakt eerst de varkenshaas even aan dat hij rondom dicht geschroeid is. Dit ong een kwartiertje in alluminiumfolie laten rusten en doorgaren. intussen in de koekenpan een boursin laten smelten en een beetje witte wijn erbij (of gewoon water, is kindvriendelijk) totdat je een mooie saus hebt. Dan de varkenshaas in in plakjes snijden en nog even kort in de saus mee bakken tot de gewenste kleur. Bij ons altijd doorbakken ivm mijn darmen... op deze manier is hij altijd héérlijk mals!

    Dit eten we met broccoli ( ook lekker om hier de saus overheen te doen) en gebakken aardappels.
     
  8. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.385
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik hou altijd gewoon van simpel. Omdat varkenshaas zo al heel lekker is. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Rondom aanbakken en zorgen dat hij net niet helemaal gaar is. Dan in aluminium folie rollen en laten rusten. In dezelfde pan uien en champignons bakken (ik hou van goed gebakken champignons) en die afblussen met room. De room wat laten inkoken en de champignon roomsaus over de plakjes vlees serveren. Mmm.
     
  9. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
    Niet veel anders dan dat er al gezegt is.
    Of in plakken met bloem even aanbakken of vullen.
    Dat vullen dan vaak met pesto, zongedroogde tomaten tapenade ofzoiets en dan met spek omwikkelen.
    Lees graag mee voor nieuwe ideeën
     
  10. Banana

    Banana Fanatiek lid

    29 jun 2014
    2.045
    621
    113
    Klinkt heerlijk allemaal!!!
    Bedankt :)
     
  11. Roose79

    Roose79 Bekend lid

    9 sep 2016
    511
    1
    16
    Of... weer eens wat anders; varkenshaas in stukjes, bakken met uit spekjes en knoflook. Paksoi erbij en wat crème fraiche. Evt een scheutje witte wijn. Lekker met noedels! Eet smakelijk!
     

Deel Deze Pagina