ik wil na lange tijd toch weer eens kijken voor zelf brood te gaan bakken,welke broodbakmachine hebben jullie,en wie heeft er lekkere recepten? ik vind alleen het brood uit de broodbakmachine niet houdbaar?na paar uurtjes is het al helemaal droog? graag recepten als jullie lekker brood weten,mag donker zijn met pitjes lust alle brood.
Ik lees mee! Wil er ook eentje aanschaffen. Mijn ouders hebben er een en vond het altijd lekker om vers zelfgebakken brood te eten.
Het is inderdaad wel snel droog. Op dag 1 kun je het heerlijk eten en dag 2 is het droog. Heb alweer even in de kast staan en staat stof te happen. Toch maar weer eens recepten zoeken, ik lees mee https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/p/recepten-index.html heeft veel goede recepten maar heb het brood uit de broodbakmachine nog niet geprobeerd.
In commercieel brood zitten ook veel.meer broodverbetermiddelen en vetten dan die jij gebruikt in je brood voor in de broodbakmachine. Eigen gemaakte brood is het lekkerst op de dag zelf. Of je moet het invriezen. Als ik brood bak gaat het meestal op in een dag. Of het gaat in de vriezer.
Ik heb helaas geen tips voor een broodbakmachine maar heb wel veel brood zelf gebakken. Voor recepten gebruikte ik ook de blog die al eerder werd genoemd uitdekeukenvanarden. En niet alleen voor de recepten maar ook voor de techniek etc. Weten wanneer je deeg goed is, hoe kan je het beste je brood vormen etc. Voor het kneden gebruik ik de kitchenaid. De laatste tijd maak ik helaas te weinig zelf brood, het is namelijk zoveel lekkerder! Wat ik soms nog wel eens doe is bij de AH van die zakken kopen waar je alleen nog water bij doet. Al was het alleen omdat het zo enorm lekker ruikt . Helaas dus geen antwoord op je vraag welke machine het beste is (maar via de zoek optie misschien wel te vinden)
Inderdaad de recepten van Levine via de eerder genoemde website. Ik kneed het deeg met de hand en bak in een oven in een bakblik of op een pizzasteen (vloerbrood). Wat ik veel op de site van Levine lees is dat sommige mensen het deeg kneden en laten rijzen in een broodbakmachine om het gerezen deeg later af te bakken in de oven. Zo kun je ook vloerbrood bakken of bolletjes wat in een broodbakmachine niet zal gaan. Een goedkope machine is dan al voldoende lees ik in de reacties. Wil je echt alles laten doen door de machine dan misschien toch een duurdere. Verstand heb ik er verder niet van. Wel dat brood bakken heel erg leuk is en natuurlijk heel erg veel lekkerder.
Een panasonic is een aanrader. Mijn ouders hebben al zeker 15 jaar de machine. En droog brood kun je voorkomen door er 20 ml zonnebloemolie erbij te doen. Ik zoek die van ons even op op internet
Mijn ouders hebben dus ook de Panasonic maar dan ouder model. Wij zijn echt groot fan van bruin brood. Hebben nu 6x 5 kilo zakken liggen. Besteld bij een verkooppunt in de buurt. Brood kost 90 cent en het is heerlijk!