Ze krijgen hier vanaf 6 jaar zakgeld. Echter, kan Aiden (zeer slechte eter) hier wel al muntjes verdienen wanneer hij goed eet en nieuwe dingen proeft. Finley kan muntjes verdienen door op de WC te poepen. Als ze een bedrag bij elkaar hebben gespaard, mogen ze iets kopen in de speelgoedwinkel.
Hier krijgt mijn dochter vanaf haar 5e 50 cent als ze in het weekend haar kamer opruimt. (Door de weeks ruim ik haar kamer op) Wij moeten werken voor ons geld. Zij mag ook wat doen voor haar zakgeld.
Hier krijgen ze al een paar jaar zakgeld. De oudste al ruim 3 jaar, de jongste sinds een jaar of anderhalf oid. De oudste krijgt inmiddels 1 euro per week, de jongste 50 cent. Ik heb het ingesteld toen de oudste steeds 'zeurde' om dingen. Met zakgeld kon ik zeggen dat ze het zelf kon kopen, van haar zakgeld. Het merendeel van de keren was het dan opens veel minder nodig.
Hier krijgt de oudste vanaf begin groep 3 zakgeld, nu in groep 4 iets meer. De jongste gaat aankomend jaar naar groep 3 en krijgt dan zakgeld. Af en toe krijgt die nu ook wat. Snoep mogen ze er niet van kopen, verder mogen ze zelf bepalen.
Het is getalbegrip tot 100 en gemiddeld genomen is dat groep 4 stof... Maar de grootste munt kiezen is natuurlijk ook wel slim en dat klopt ook. Maar goed denk dat je best wat eerder kunt beginnen en dat veel kinderen het dan ook al wel leuk vinden iets van hun eigen centjes te kunnen kopen. Zo heb ik mijj dochter van 4 de afgelopen sinterklaar ook uitgelegd dat hoe meer cijfertjes er voor de komma staan bij de plaatjes in het intertoys boek, hoe duurder het is. En de plaatjes waarbij een getal staat met drie cijfertjes, dat ze die wel kon overslaan
Nee, mijn dochter van 3 krijgt zeker geen zakgeld. Ze stopt trouwens ook elk muntje dat ze krijgt in haar spaarpot. De komende 2 jaar zal ze ook zeker geen zakgeld krijgen. Ze mag soms wel iets zelf betalen in de winkel met een munt uit mijn portemonnee. Dat vindt ze heel leuk maar het zal haar een worst wezen uit welke portemonnee dat muntje komt.
sinds zijn verjaardag krijgt hij elke zondag 20 cent, en dan mag hij hijzelf kiezen (als de mogelijkheid er is) of hij 1 van 20, 2 van 10, 1v 10 en 2 van 5 of 4 van 5 cent wil, zo ziet hij meteen dat het allemaal 20 is, maar andere samenstellingen
Leuk ts! Mijn dochter van 3,5 krijgt nog geen zakgeld maar wel regelmatig losgeld voor in haar spaarpot. Soms vraagt ze of ze iets mag kopen, en dan mag dat. Voor nu is het leren dat het leven niet gratis is. Zijn je muntjes op dan kan je even niets kopen.. De waarde van geld begrijpt ze zeker nog niet maar ik denk net zoals jij dat ze dat het beste in de praktijk leren.
Hier krijgen ze per leeftijdjaar 10 cent per week. Dus dochter 70 cent en zoon 50 cent. Ze kunnen wat extra verdienen met helpen met koken, kamer opruimen etc. Per klusje krjjgen ze 5 cent. Werkt echt heel goed haha
Y krijgt soms wat muntjes voor in haar spaarpot en we proberen haar te leren dat je geld krijgt als je gaat werken en dat je met dat geld dan een huis, auto, boodschappen en leuke dingen kan kopen. Voor haar is een auto of vakantie nu nog ongeveer even duur als een zakje winegums, dus daarom nog geen zakgeld, dat komt wel..
Wij zijn begonnen toen dochter in groep 3 begon, toen was ze dus 6. Dan leren ze optellen en aftrekken. Maar als je het over vermenigvuldigen en delen hebt: ze beginnen in groep 4 met de tafels en delen duurt nog langer, dus als ze dat moet kunnen, dan moet ze nog een paar jaartjes wachten hoor
Hier krijgen ze zakgeld vanaf 6 jaar. Het word verdeeld in 3 gelijke delen. We starten met 25 cent per deel met 6 jaar. 1 deel is om te sparen voor iets groots (mogen ze zelf bepalen voor wat) 1 deel is om gelijk iets voor te kopen, of bij het spaargeld te leggen, zodat ze eerder iets groots kunnen kopen. Laatste deel is om te sparen voor een goed doel, soms geven ze het aan een collecte, of zijn ze op school met een thema bezig waar ze geld voor inzamelen. Het is grappig om te zien hoe verschillend ze er mee omgaan. De oudste pot het liefst alles op, de middelste geeft t gelijk uit en de 3e wil t liefst alles aan de arme kindertjes geven.
Hier kreeg de oudste zakgeld vanaf een jaar of vier. De waarde van de verschillende munten was nog niet bekend bij haar, maar ze kreeg al snel door dat als ze iets kocht dat haar spaarpot dan leeg ging en ze dus niets meer kon kopen. Ze besefte dus wel dat ze niet zomaar alles kon gaan kopen. Toen ze wat ouder werd kreeg ze besef van de waarde van de munten en hoelang ze moest sparen om iets te kunnen kopen.
Onze oudste is bijna 5. Ze heeft nog niet echt zakgeld maar ze "verdiend" wel geld. Zo helpt ze me met de badkamer schoonmaken, afwassen of koken en dan krijgt ze wat geld. Ik heb gezegd dat ze dit blijft krijgen tot dat ze groter is en dan echt zakgeld krijgt. Ze vind het leuk om me te helpen en dat ze ervoor beloond word vind ze helemaal leuk. Spaarpot heeft ze ook, gooien we ook afentoe wat in en daar komt ze (tot nu toe) niet aan.
L is 2,5 iets ouder nu augustus jarig. Krijgt 0,10 of 0,20 cent elkzondag om in haar spaarpotje te stoppen. Maakt ne niet uit of ze het snapt of niet. Als het potje volzit gaat het op de spaarrekening. Centjes in haar spaarpot doen is al leuk genoeg.
Wij zaten eraan te denken om vanaf 6 jaar daarmee te beginnen. Maar hoeveel zakgeld geven jullie? Ik zat te denken aan 1 a 2 euro per week, als ie ergens voor wil sparen dan schiet het ook wat op.
Ik vind het een heel goed idee om het zo te doen. Bedankt voor het delen. Onthouden On topic: bij ons zijn de kinderen bijna 5 en 3 jaar. Dus zakgeld vind ik nog niet aan de orde. We beginnen hier met 6 jaar mee en ik vermoed dat het bovenstaande methode wordt.
Nibud zegt: afhankelijk van je budget en wat ze ervan moeten betalen. Gemiddeld is 1 a 2 euro genoeg voor snoep en speelgoed. Moeten ze er b.v. ook kadootjes of een abonnement van betalen zou je meer kunnen doen.