5spice. Is gewoon een chinees kruiden mengsel Ik heb het bij de AH gekocht. Even uit mijn hoofd kaneel, steranijs, venkelzaad, een peper en de laatste kan ik even niet op komen. Niet te veel van gebruiken. Is erg overheersend.
Weet niet hoe het heet,mijn ex maakte dit vaak en was altijd lekker. Spaghetti met tomatensaus,salami en venkel. En broodkruim.
deze curry: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/pukka-gele-curry-met-kip.html?ingredienten alleen lust ik geen paprika dus ik maak hem met extra tomatenpuree en een aantal tomaten
Wij eten regelmatig tagliatelle met een saus van mascarpone en slagroom, verse nootmuskaat, knoflook en spinazie. Die van Jamie is (zeg ik uit mijn hoofd) vegetarisch, maar ik doe er meestal nog ham of gerookte kipreepjes doorheen. OOk de salsa met mango, komkommer, bosui, rode peper en munt staat hier vaak op tafel. En volgens mij is mijn "eend met noodles, sugar snaps, munt, sinaasappel, honing en sojasaus-recept" ook oorspronkelijk van Jamie. (Maar ik heb dit al zo vaak gemaakt dat ik het inmiddels uit mijn hoofd doe, dus durf niet met zekerheid te zeggen of hij idd uit een boek van Jamie komt.)
Wij halen het altijd bij de toko, maar het is er ook gewoon bij AH (van die Jonnie Boer, in die vierkante busjes).. Alleen van de toko vinden we lekkerder
Deze soep: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/paprika-tomatensoep.html Best een werkje, maar zo lekker!!