Nee idd, zeker bij gehakt niet aangezien dat bijgekleurd wordt. Gehakt zou normaal gesproken een soort roodgrauwe kleur hebben. Niet zo helderrood als het in de winkel ligt. Gehakt is sowieso echt niet aan te raden om na de houdbaarheidsdatum te eten. Doordat het zo klein gemaakt is, kunnen er snel bacteriën in komen.
Als je niets ruikt kun je het nog eten. De houdbaarheidsdatum is een indicatie. Je neus weet het onmiddelijk. En gehakt verhit je door en door. Ik ben werkelijk nog nooit ziek geweest van eten. Gewoon omdat ik m'n neus gebruik. Zo zonde, al die voedselverspilling.
Hangt ervan af waar ik het gehakt koop. Bij ons bij de plus wordt het gehakt vers gedraaid in de winkel en daardoor tegenwoordig alleen die dag en de dag erna houdbaar volgens de verpakking. Dit was 3/4 dagen voorheen. Ze worden hier in NL steeds strenger qua eisen, dus van de Plus zou ik het gerust nog eten eerlijk gezegd.
Bij gehakt kan je niet altijd zien of ruiken of het nog goed is, dus ja liever weggooien, ook al hebben ze in Afrika honger. Heel erg natuurlijk, maar heeft hier helemaal niets mee te maken en in Afrika heeft ook niemand er iets aan als iemand hier ziek wordt door bedorven vlees...
Vlees wat ingevroren is kan je toch juist langer bewaren en na de datum nog opeten. In de OP staat niet waar het vlees ligt. Maar als ze vandaag een pakje uit de vriezer haalt met 1-1-17 erop kan ze dat gewoon eten. Haalt ze het er nu uit en ligt het nog 4 dagen is het ander verhaal. Reactie op OP: kleur en geur goed dan gaat het hier gewoon de pan in.
Sorry maar ik vind dit altijd loze argumenten. Ja het is verschrikkelijk hoe het daar is. Maar door zelf minder te eten of minder weg te gooien zijn die mensen toch niet geholpen? Vlees over de datum is een risico, dat vind ik anders dan een pak koekjes of macaroni.
Sommigen hebben het hier over dat je soepel kunt zijn met t.h.t-data en daar ben ik het helemaal mee eens, sommige producten eet ik gerust nog maanden over datum. Maar bij gehakt heb je niet voor niks een t.g.t. in plaats van een t.h.t.
Weten of gehakt bedorven is - wikiHow Als gehakt niet meer goed is ruik je dat echt wel. Jaren in instellingskeukens gewerkt en weet echt wel waar ik het over heb. Dat over Afrika heb ik alleen aangehaald om aan te tonen dat het een luxe is dat je je hier druk kunt maken over of iets goed is. Wat het waarschijnlijk wel was en toch is weggegooid en dus voedselverspilling.
Dat supermarktgehakt zit sowieso met troep zodat het er maar zo lang mogelijk vers uit blijft zien, zodat je een houdbaarheiddatum van een week op kan zetten.
Dan kan je Afrika er altijd wel bij halen. Kan je heel ZP ook meteen opdoeken Maar ik vind van veel dingen dat je het helemaal niet zo goed kan ruiken omdat het bewerkt is. Had laatst boterhamworst van een week over de datum en dat rook nog prima. Zou je dat nog eten? Kip vind ik soms ook stinken als er nog 3 dagen houdbaar is, ik eet het dan wel gewoon, nog nooit ziek van geworden. Was waarschijnlijk gewoon goed maar ik vond het dus stinken en zou het dan eigenlijk weg willen gooien.