fondanttaart uit vriezer zweet heel erg

Discussie in 'De lounge' gestart door Emama, 30 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    hoi

    ik heb deze vraag ookal op taartenforum geplaats maar weet dat er hier meer lezers op zitte vandaar dat ik de craag ook hier stel


    ik heb een fondanttaart uit de vriezer gehaald bekleed met fondant maar hij begint te zweten koelkast al ip de laagste stand gezet maar hij zweet door moet nog 36 uur tot het feestje en moet hem nig versieren hoop dat i3mand een gouden tip heeft bedankt alvast
     
  2. Diro

    Diro Niet meer actief

  3. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Komt goed echt waar Haha

    Hij trek nu vocht uit je koelkast, je kan er wen bakje met rijst/zout naast zetten, uurtje voor de deco even uit de koelkast halen... als je geen slagroom hebt gebruikt!

    Ik trek altijd 24 uur uit en dan is het zweten altijd over... of het moet 30 graden zijn.
     
  4. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Waar zit de taart in? Niet in een plastic doos of zak doen hoor.
    Evt op een bord en een theedoek erover heen.
    En welke vulling heb je gebruikt?
     
  5. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Dit indd ook. Als je hem.voor aansnijden ruim optijd eruit haalt trekt het ook weg.
     
  6. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    owke klinkt hoopvol haha

    deo wordt denk ik geen succes :p

    heb hem nu op bakpapier op een rooster staan zonder doos of zak die had ik ee gelijk af gedaan na het eruit halen uit de vriezer

    heb hem gevuld met botercreme 1op1 zeg maar en aardbeienjam
     
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Dan kan'ie wel lang van te voren uit de koelkast.
     
  8. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    hoe lang van tevoren zou het beste zijn want hij is best nat nu komt uit de vriezer van min 30
     
  9. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    24 uur moet wel lukken. De botercreme en jam kun je wel even goedhouden buiten de koelkast, door de hoeveelheid suiker.
    Zou m dan wel in de koelste ruimte zetten. Trapkast ofzo...
     
  10. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    dank je wel gabhem.morgen dan maar versieren en uit de koelkast laten denk ik even kijken eerst hoe erg het is hoop datbt meevalt
     
  11. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    zo lang mogelijk laten staan indd. wel even zorgen dat er geen zonnetje op gaat schijnen.
     
  12. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    bedoel je in de koelkast?
     
  13. thephantom

    thephantom Fanatiek lid

    25 mei 2016
    1.154
    707
    113
    Vrouw
    Nederland
    Sorry, hier moest ik even hard om lachen haha, thanks for making my day! :D
     
  14. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Nee ik zou hem uit de koelkast halen en op aanrecht zetten niet vol in de zon. Van vriezer naar koelkast prima maar ik haalde ze meestal uit vriezer -> kelder ( donker en 17 graden) en dan aanrecht
     
  15. MissFluffy

    MissFluffy Fanatiek lid

    25 aug 2016
    2.218
    870
    113
    Vrouw
    ik denk dat je hem beter buiten de koelkast kan laten ontdooien en pas weer in de koelkast zetten als hij gedecoreerd is
     
  16. xchristina

    xchristina Actief lid

    26 nov 2013
    108
    0
    16
    Met een plastic vel afdekken en in de koelkast laten ontdooien .. Het vocht gaat dan boven op het plastic zitten en de fondant blijft droog.
     
  17. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    NEEEEE nooit met plastic afdekken!!!!!
     
  18. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    de enige juiste oplossing is als je een taart uit de vriezer wilt ontdooien, 24 uur van te voren IN de doos, deze neemt het vocht op waardoor het fondant niet gaat zweten, uur voor gebruik kan de taart dan uit de koelkast halen
     
  19. xchristina

    xchristina Actief lid

    26 nov 2013
    108
    0
    16
    Zo jij ben stellig .. Onderbouw dat eens .
    Werkt hier in ieder geval uitstekend .. Of in de doos laten zitten .

    Het is natuurlijk het beste om het helemaal niet in te vriezen ...
     
  20. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.465
    4.919
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Invriezen in plastic zak of doos en daar pas uithalen als hij volledig ontdooid en op kamertemperatuur gekomen is (eerst koelkast, daarna op aanrecht). Dan neemt hij geen vocht op uit de omgeving (omgevingslucht condenseert op de taart door temp verschil, het is geen vocht uit de taart zelf)
     

Deel Deze Pagina