hoi ik heb deze vraag ookal op taartenforum geplaats maar weet dat er hier meer lezers op zitte vandaar dat ik de craag ook hier stel ik heb een fondanttaart uit de vriezer gehaald bekleed met fondant maar hij begint te zweten koelkast al ip de laagste stand gezet maar hij zweet door moet nog 36 uur tot het feestje en moet hem nig versieren hoop dat i3mand een gouden tip heeft bedankt alvast
Komt goed echt waar Haha Hij trek nu vocht uit je koelkast, je kan er wen bakje met rijst/zout naast zetten, uurtje voor de deco even uit de koelkast halen... als je geen slagroom hebt gebruikt! Ik trek altijd 24 uur uit en dan is het zweten altijd over... of het moet 30 graden zijn.
Waar zit de taart in? Niet in een plastic doos of zak doen hoor. Evt op een bord en een theedoek erover heen. En welke vulling heb je gebruikt?
owke klinkt hoopvol haha deo wordt denk ik geen succes heb hem nu op bakpapier op een rooster staan zonder doos of zak die had ik ee gelijk af gedaan na het eruit halen uit de vriezer heb hem gevuld met botercreme 1op1 zeg maar en aardbeienjam
24 uur moet wel lukken. De botercreme en jam kun je wel even goedhouden buiten de koelkast, door de hoeveelheid suiker. Zou m dan wel in de koelste ruimte zetten. Trapkast ofzo...
dank je wel gabhem.morgen dan maar versieren en uit de koelkast laten denk ik even kijken eerst hoe erg het is hoop datbt meevalt
Nee ik zou hem uit de koelkast halen en op aanrecht zetten niet vol in de zon. Van vriezer naar koelkast prima maar ik haalde ze meestal uit vriezer -> kelder ( donker en 17 graden) en dan aanrecht
ik denk dat je hem beter buiten de koelkast kan laten ontdooien en pas weer in de koelkast zetten als hij gedecoreerd is
Met een plastic vel afdekken en in de koelkast laten ontdooien .. Het vocht gaat dan boven op het plastic zitten en de fondant blijft droog.
de enige juiste oplossing is als je een taart uit de vriezer wilt ontdooien, 24 uur van te voren IN de doos, deze neemt het vocht op waardoor het fondant niet gaat zweten, uur voor gebruik kan de taart dan uit de koelkast halen
Zo jij ben stellig .. Onderbouw dat eens . Werkt hier in ieder geval uitstekend .. Of in de doos laten zitten . Het is natuurlijk het beste om het helemaal niet in te vriezen ...
Invriezen in plastic zak of doos en daar pas uithalen als hij volledig ontdooid en op kamertemperatuur gekomen is (eerst koelkast, daarna op aanrecht). Dan neemt hij geen vocht op uit de omgeving (omgevingslucht condenseert op de taart door temp verschil, het is geen vocht uit de taart zelf)