Ik wil proberen om borstvoeding te geven bij de derde bij de tweede helaas niet gelukt vond t erg pijnlijk en geen goede begeleiding. Nu wil ik tepelhoedjes gaan kopen heb ingetrokke tepels. Maar welke maat moet ik hebben? Heb ong maat 75b wel kleine b cup meer tussen a en b in en vrij kleine tepels. Welke maat hoedjes van meleda moet ik dan hebben? Maat s? Kruidvat heeft alleen maat m zag ik. Wie heeft tips? En hoe gaat t als je een lactatiekundige wil inschakelen. Eigenlijk zou ik vooraf ook al uitleg en voorbereiding willen krijgen. Gebruik nu tepelvormers dan meleda vanwege mn ingetrokken tepels
Ik heb altijd maat m gebruikt. Ik heb mijn zoontje 2,5 jaar gevoed met tepelhoedjes. Mijn dochtertje kon het na vijf maanden uiteindelijk zonder!
Vraag het aan de verloskundige. Cup zegt niks. T gaat om de tepels. Ik weet niet of alle vk's het weten maar zo kwam ik zelf aan de juiste maat.
Volgens mij staat op de site van medela wel hoe groot je tepel moet zijn, het heeft dus echt met de tepel te maken. Ik heb zelf de tepelhoedjes van avent gebruikt. Daar hebben ze volgens mij maar twee maten.
Ik heb de maten gevonden maar wordt er weinig wijzer van. (S = 16 mm, M = 20 mm, L = 24 mm) Maar gaat t om de hele tepelhof ofnalleen de tepel? Neem aan alleen de tepel.
Juiste maat borstschild | Borstschild kiezen | Medela Hier staat hoe je de tepel moet meten, dit is weliswaar voor de kolf, maar de maat tepel kan je gewoon voor het tepelhoedje gebruiken natuurlijk.
Hier ook deels ingetrokken tepels..bij de Medela huurkolf heb ik standaard borstschild maat M gebruikt. Op advies vd kraamzorg maat L in tepelhoedje. Had wel een paar keer last van wondjes door het schuren en mijn dochtertje veel last van krampjes. Ik wilde juist de tepelvormer gaan proberen omdat ik ook niet meer wist waar precies "het fout ging" en ineens, na een paar weken, pakte mijn dochtertje wel direct de borst en sindsdien geen tepelhoedje meer gebruikt! Dochter heeft ook geen last meer van krampen. Ik heb zelf de Horigen kolf aangeschaft waarbij het silicone rubber mooi om de tepel past en nu dus ook nooit meer schuurwondjes gehad. Voor uitleg en voorbereiding op borstvoeding zijn er info-avonden, Google op lactatiekundigen bij jou in de buurt of via de VK of lalecheleague of andere borstvoedings sites. Succes!
Lang zeg 2,5 met tepelhoedje! Leuk om ook eens een leuke ervaring erover te lezen!😊 Verder zijn de tips om achter de juiste maat te komen al gegeven. Gebruik zelf maat M dat is volgens mij de meest gebruikte, kon ze gewoon bii kruidvat en etos halen.
Oke denk dat ik ook m haal zal de verloskundige eens vragen. Bij mijn tweede deed t proberen van borstvoeding geven ontzettend veel pijn. Kan dit te maken hebben dat het pijnlijker is vanwege ingetrokken tepels of maakt dat geen verschil? Ofheeft t puur met aanleggen te maken?
Cup zegt helaas niet. Hier ook een paar maande gevoed d.m.v. een tepelhoedje. Heb zelf grote borsten en maat m was goed (niet zulke grote tepels). Je moet echt je tepel zelf meten en niet je tepelhof. Je tepel wordt namelijk door de zuigkracht van je baby helemaal in dat tepelhoedje gezogen. Ik zorg dat ik direct na de bevalling weer tepelhoedjes heb want dat gemartel in het begin wil ik echt nooooooit meer.
Of een tepelhoedje zinnig is bij ingetrokken tepels is iets wat je het beste door een lactatiekundige kunt laten beoordelen. Je geeft namelijk BORSTvoeding en geen TEPELvoeding. Je kind neemt een zo groot mogelijke hap van je borst (tepel en tepelhof) en zuigt zelf de tepel naar buiten. Bij ingetrokken tepels heb je iets meer begeleiding nodig in het begin, omdat er zorgvuldiger moet worden aangelegd. Jammer genoeg hebben niet alle verloskundigen en kraamverzorgenden voldoende kennis in huis om daarbij echt goed te kunnen begeleiden. Daarom is het beter om een lactatiekundige in te schakelen. Tijdens je zwangerschap is het slim om naar een cursus of bijeenkomst te gaan. Sommige lactatiekundigen organiseren die (je verloskundige zou dat moeten weten). Je kunt ook even op de sites van VBN en LLL kijken of zij bij jou in de buurt vrijwilligers hebben. Daar kun je voor de geboorte al terecht voor informatie en hulp. Zij kunnen je ook in contact brengen met een goede lactatie kundige bij je in de buurt.