Is vlees dat ik vandaag bij de slager koop, maandag nog goed? Ik moet er een eind voor rijden, en ga het morgen niet redden. Wat zou jij doen?
Wij krijgen ongeveer elk half jaar een hele lading vlees van de slager en gooien dit in de vriezer. Smaakt prima hoor!
Hangt ervan af welk vlees. Steak en rosbief vind ik echt zonde van goed vlees. Bewerkt vlees zoals worsten, burgers en gehakt vind ik dan weer geen probleem uit de diepvries.
die paar dagen kan het ook wel in de koelkast... en bij de slager kan je ook vragen of ze het even vacuum willen trekken
Vraag het de slager even zou ik zeggen (bellen). Dan weet je het zeker.. en anders andere vlees keuze maken die het wel red tot maandag.
Nee ik zou vandaag gekocht vlees niet tot maandag in de koelkast laten. Dat is pas zonde van het vlees. Dan maar invriezen. Met ossenhaas geen ervaring, lamshaasjes en biefstuk kunnen prima in de vriezer
hier vandaag gourmetschotels voor zondag gekocht maar in vriezer gelegd en haal het er zaterdagavond uit als we naar bed gaan
En jij denkt dat de slager alles aangeleverd krijgt recht van de koe en twee dagen houdbaar? Dat ossenhaasje is allang ingevroren geweest als je het koopt. Of dat nu bij de supermarkt of bij de slager is. Ot: invriezen als je het zeker wilt weten. Als je het op de juiste manier ontdooit en bereid smaakt het gewoon als normaal.
@krulpeterselie; Ik mag hopen dat je niet iets invriest wat al ingevroren geweest is... Ot; Slagers kunnen over het algemeen allemaal vaccumeren, dat zou ik vragen, dan kan het wel tot maandag. Invriezen zou ik met ossenhaas niet snel doen.
Eens. Weet vanuit de dc waar ik heb gewerkt dat vlees in die supermarkt niet gevroren wordt geleverd sommige slagers doen het inderdaad wel. Zou vragen om het vacuüm te verpakken
Volgens mij is dat inmiddels wel achterhaald, als je het maar op de juiste manier doet en het is wel afhankelijk van het product.