Hier betalen werkende ouders het kdv uurtarief waar ze dan kot over kunnen aanvragen. En gezinnen waar maar één ouder werkt betalen een lager vast bedrag per maand.
De kosten verschillen hier in de gemeente per psz! Het kan lonen om bij verschillende de tarieven op te vragen. Ik heb gekozen voor de peutergroep van de toekomstige basisschool. Dat is volgens de website momenteel nog gratis, volgens het schoolhoofd 5 euro pm. Dat is bijna niks dus. Wanneer de psz echt belangrijk is verschilt per kind. Hoe de taalontwikkeling gaat etc. Ik zou goed om je heen informeren.
Wow wat een verschil tussen de bedragen! Hier is het onderdeel van de opvang (heet ook peuteropvang) en wij betalen per maand ca. 215 waarvan we ongeveer 90 terug krijgen via de belasting. We verdienen wel 2x modaal. Als 1 van de ouders niet werkt krijg je hier een subsidie via de gemeente maar weet niet hoeveel dat is.
Hier betaald iedereen hetzelfde bedrag 45,- per maand voor 2 dagdelen. Mijn dochter zal vanaf 2,5 jaar 2 dagen per week naar de psz gaan.
We betalen 72 euro per maand, en de 2 dagen extra krijgen we gratis omdat hij een vve-verklaring heeft. Het is eigenlijk 180 euro maar de gemeente betaalt een gedeelte omdat maar één van ons werkt. Mijn zoontje​ zit sinds januari op de peuterspeelzaal en merk al heel goed aan hem dat hij veel socialer is en zijn spraak gaat met sprongen vooruit. Ook vindt hij het gewoon hartstikke leuk.
Toevallig werk ik op het moment projectmatig voor een peuterspeelzaal stichting ivm wetterlijke veranderingen binnen de peuteropvang, en zit er dus even helemaal in. Ik zie hier veel verschillende berichten en bedragen. Ik kan vertellen dat de overheid heeft besloten dat alle peuterspeelzalen per 1jan. 2018 over zullen gaan naar peuteropvang. Wat inhoud dat peuterspeelzalen onder de zelfde financieringswet gaan vallen als de regulieren opvang vormen. Wat dit inhoud? - 2 Verdieners betalen rechtstreeks aan de peuterspeelzaal en vragen kinderopvangtoeslag terug bij toeslagen.nl. - Om alle kinderen in nl voorschoolse aan te kunnen blijven bieden, blijft er een subsidie potje voor gezinnen die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, deze kunnen dus met een kleine verplichte ouder bijdrage hun kind gewoon naar de peuterspeelzaal blijven brengen. - VVE groepen blijven zoals ze zijn, volledig gesubsideerd door de gemeente. Wil je weten wat peuterspeelzaal voor jullie kost? Vraag dan om de uurprijs en het aantal uren. Kijk op toeslagen.nl hoeveel je van de belasting terug krijgt. Je kan ook googlen op peuterspeelzaal en harmonisatie.
@miekie82, mag ik jou dan even wat vragen hierover? Ik ben er momenteel ook mee bezig, maar dan als lid van de oudercommissie en heb dus niet alle kennis... Ik begreep dat sommige gezinnen (bijvoorbeeld met 1 ouder die thuis blijft met/voor de kinderen) bij de gemeente kunnen aankloppen voor subsidie. Nu zijn er ouders die uit een andere gemeente komen dan waar de psz gevestigd is. Kunnen zij dan ook aanspraak maken op deze subsidie? En zo ja, bij welke gemeente, van hun psz of van hun woonplaats?
Hier ook geen inkomensafhankelijke bijdrage, wij betalen net zoals ieder ander op de psz 70 euro per maand voor 2 dagdelen.
Hier zijn 2 opties bij de grootste organisatie voor peuterspeelzalen: Als je werkt krijg je kinderopvangtoeslag, als je niet werkt krijg je een toeslag van de gemeente. Wij waren voor 2x3 uur zo'n 55 euro per maand kwijt, dat scheelde niet zoveel met de mensen die KDV-toeslag kregen. De commerciele partijen kregen voorheen geen toeslag van de gemeente, dus dat was vol betalen als je geen KDV toeslag kreeg. Dat was wel jammer, want de psz bij school viel ook onder de commerciele partijen. Inmiddels is de gemeente ook soepeler met die toeslag, maar mijn jongste zit al op school.. Het verschilt dus nogal hoe dat geregeld is per gemeente..
Bedoel je dat in 2018 voor alle 1 verdieners het hetzelfde bedrag wordt? Want verder is het al jaren zoals je het beschrijft in onze gemeente, dat was al zo toen mijn zoon 2 werd in 2010. Hier betaal je als 1 verdiener een inkomensafhankelijke bijdrage, geen vast bedrag, dat laatste zou voor ons heel veel schelen, want onze inkomensafhankelijke bijdrage wordt 160 euro per maand . Niet bepaald een kleine bijdrage dus .
Onze uk gaat vanaf 2.5 en vonden wij vroeg genoeg. Onze gemeente heeft ook een potje en zo kunnen we het bekostigen. Je kan bij de peuterspeelzaal ook vragen hoe het zit, bij ons rekende ze dat uit.
En wat als de gemeente alle peuterspeelzalen heeft afgeschaft? Hier kun je alleen maar kiezen voor KDV, geldt die regel dan ook? Wij brengen ons zoontje nu 2 dagdelen naar het KDV als vervanging van psz, en betalen ons als eenverdienersgezin dus helemaal blauw! Zou mooi zijn als we nog een jaar en 4 maanden kunnen profiteren van die nieuwe regeling.