Gehoortest

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Zonnebloem92, 18 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Onze zoon van bijna 4 jaar praat nog steeds niet zoals hij zou moeten, toen hij 21 maanden was hebben we logopedie gehad (te vroeg eigenlijk want bij 2 jaar ging hij ineens veel meer zeggen). Uiteindelijk na 6 maanden logopedie mochten we stoppen en hoopte we dat het steeds beter ging, en dat ging het ook tot hij ruim 3 jaar was.
    De peuterspeelzaal raadde aan om toch weer naar logopedie te gaan en dit hebben we uiteindelijk gedaan, hij zit nu ruim een halfjaar op logopedie en ik merkte in het begin echt vooruitgang, maar de laatste weken gebeurd er niets meer.
    En ik weet nu eigenlijk niet of hij er geen zin in heeft of hij het gewoon niet kan en daarom zou ik graag een gehoortest bij hem willen laten doen, heeft iemand daar ervaringen mee en kan dit bij de huisarts of moet ik hiervoor een verwijzing voor de KNO arts hebben?

    Anderhalfjaar geleden zou hij eigenlijk geopereerd worden aan zijn amandelen (en misschien buisjes) omdat hij zo vaak ziek was, echter ging het praten stukken beter en was hij nog zelden ziek dus wij hebben de operatie afgezegd.
    Nu wil ik dit eventueel alsnog doen, maar wil ik wel zeker weten dat hij slecht hoort en hem niet laten opereren omdat hij misschien wel slecht hoort en het wel zou kunnen helpen. Lijkt me dat er wel eerst een hoortest gedaan kan worden toch?
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ja hoor, dat kan zeker. Hier ook het vermoeden gehad dat zoontje niet goed hoorde (vooral juf). De huisarts gaf aan dat hij vocht in zijn oor had en misschien buisjes nodig had, we kregen een verwijzing naar de kno-arts. Daar werd gelijk als eerste zijn oren nagekeken (ze zag helemaal geen vocht?) en kreeg hij ook gelijk een oortest (piepjes). Hier bleek alles gewoon goed te zijn en hoorde hij prima. Het praten gaat inmiddels ook veel beter.
     
  3. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Dankjewel!
    Ik heb de huisarts gebeld en we kunnen maandag terecht. Vanmorgen heb ik het met de logopedist besproken en zij vind het een goed idee, het valt haar op dat hij veel met zijn mond open zit en buiten dat is het haar opgevallen dat hij erg veel valt en geeft aan dat we misschien eens naar een fysiotherapeut moeten gaan met hem.
    Ik moet zeggen dat ik er nooit aan heb gedacht, dacht alleen dat hij vrij onhandig was.
     
  4. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Goed dat je de gehoortest eerst laat doen.

    Om even op je tweede bericht te komen: een spraak-taalprobleem gaat heel vaak gepaard met motorische problemen. Eigenlijk heel logisch dus :). En fysiotherapie is echt heel leuk voor kinderen, dus ik denk dat je er goed aan doet om eens een fysio te laten kijken of er bijzonderheden zijn in zijn motoriek.
     
  5. Corine1982

    Corine1982 Actief lid

    8 jan 2015
    119
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn dochter heeft een gehoortest gehad via consultatiebureau. Heb bij de huisarts een doorverwijzing gekregen enhebben haar neus amandel geknipt en buisjes geplaatst.
    Het verkoudheids probleem is niet over maar haar gehoor beter. Ze maakte veel foutjes als ze vroeg wat is dat dan maakte ze er half bakken woord van en nu zegt ze ook dat ze alles veel beter hoort en dat sommige teksten van liedjes anders zijn eworden dan voorheen.
    Zal het zeker proberen. Een neefje van mij had hetzelfde probleem als jou kind en had daarna geen logopedie Meern nodig.succes
     

Deel Deze Pagina