Echt dames even van me afschrijven. Na 4 jaar thuis zitten en zorgen voor onze dochter ben ik begin dit jaar opnieuw beginnen werken. Nu verwacht ik zonder diploma geen top Job dus ik ben echt niet kieskeurig. Ik ben nu al in 3 bedrijven mogen starten. Op interim natuurlijk. En overal zijn ze erg over mij te spreken, ik leer snel, werk hard en ben echt flexibel. Als ze nu bellen van achter een uur beginnen dan zal ik altijd ja zeggen. Ook langer blijven doe ik niet moeilijk over. Maar nu is het toch al het 3e bedrijf waar ik na 1,5 maand niet meer nodig ben. Nu heeft het interim mij wel meteen voorgesteld aan een ander bedrijf maar ik morgen mag proef draaien. Want het interim gelooft echt in mij. Ze zien echt wel dat ik een harde werker ben. Is dit de mentaliteit van vandaag de dag? Ik ga me met de dag onzekerder voelen. Als ik iedere maand moet wennen aan een nieuw bedrijf en weer nieuwe collega's daar word ik niet echt vrolijk van. Het eerste bedrijf heeft me vorige week overigens terug gecontracteerd voor de zomerperiode. Maar omdat ik bij een ander bedrijf bezig was en het daar ook fijner vond heb ik het afgewezen. Om dan vandaag te horen dat ze me niet meer nodig hebben. Nog meer mensen deze ervaring of ligt het gewoon aan mij?
Ik heb er geen ervaring mee, maar wil wel even zeggen dat ik het heel vervelend voor je vind. Veel succes vandaag. Hopelijk wordt het iets voor de langere termijn!
Is dat ook niet de aard van interim werk? Dat je tijdelijke opdrachten of periodes ergens werkzaam bent?
Ik woon in België en vaak wordt Door het bedrijf wel vermeld dat het voor langere periode is maar dat is het dan uiteindelijk niet. Vandaag ging goed, mag volgende week starten. Op hoop van zegen dan maar.
Is het een optie om alsnog een diploma te halen? Op die manier ben je ook aantrekkelijker voor werkgevers.
Graag, maar helaas is dat in België niet zo goed geregeld als in Nederland. Ik kan hier bvb geen beurs krijgen ofzo. En we komen rond op 1 loon, maar niet als ik daar iedere maand ook nog school van moet betalen. Daarom wil ik nu eerst een tijd werken om genoeg reserve te hebben om enkele jaren studie te kunnen bekostigen. Wel doe ik nu zelfstudie om alvast mijn middelbaar diploma te halen. Maar ook daar kosten de boeken een aardige duit voor en moet ik alle vakken apart studeren.
Ook als je ze tweedehands koopt of als e-boek? Ik geef zelf les en de meeste van mijn studenten zijn tegenwoordig amper geld kwijt aan boeken. Is middelbaar onderwijs niet gratis in België?
Vorige maand boeken voor Frans gekocht (verplicht in België ) en ze kostte me alles samen bijna 300 euro. Wiskunde was nog meer, maar vooral omdat ik daar echt slecht in ben en dus ook een groot deel van andere jaren gekocht heb. Ik zou alleen meer jaar 5&6 moeten kennen maar als je de basis al niet snapt is het moeilijk natuurlijk. Dit was trouwens ook mijn struikelblok op school zelf. Baal echt ontzettend dat ik niet heb doorgepakt op school natuurlijk maar wil wel echt vooruit in het leven.
Ja. Opleidingscheques is een regeling voor werkende. Opleidingen vdab zijn trouwens ook niet gratis. Enkel die voor knelpuntberoepen. Stond op lijst voor verpleegkunde maar opleiding zat al vol in Hasselt. Ik ben ook niet graag afhankelijk van een instantie. Ik heb zelf niet doorgezet met school en schaam me dan best dat ik op kosten van de werkende mensen een gratis opleiding zou gaan doen. Dan werk ik eerst liever een tijd zodat ik toch ook wat aan de maatschappij heb bijgedragen voor ik ervan profiteer.
Je koopt nu dus boeken voor een middelbare schoolopleiding? In Antwerpen zit een tweedehandszaak, De Slechte en die hebben veel schoolboeken. Deze handel en soortgelijke zitten in veel grote steden misschien ook wel bij jou in de buurt? Sommige scholen doen ook een boekenverkoop aan het eind van het schooljaar, misschien eens kijken daarvoor op sociale media pagina's van scholen in de buurt?
De meeste middelbare scholen hier in de streek hebben hun eigen "boekenfonds" (de leerlingen kopen dus geen boeken maar zijn "verplicht" die van de school te gebruiken tegen een vergoeding, uitgezonderd werkboeken waar dus in geschreven wordt, die worden ook door de school verdeeld maar niet verhuurd). Daar heb je natuurlijk niks aan. Voor basiskennis wiskunde zijn ook wel wat dingen te vinden op het internet. Welke onderdelen moet je kennen? Meetkunde? Analyse (functies e.d.)? Voorbeeld website: https://www.oefen.be/oefeningen/secundair/et-id/48/?q=&filter%5Beducationtype%5D%5B%5D=6&filter%5Bcourse%5D%5B%5D=69 Theorie en uitleg over verschillende onderwerpen: http://www.algemath.be/ http://wiskunde-interactief.be/
Mercikes! Ja zulke dingen maar dan echt alles wat ze in 5&6 krijgen. Is voor de middenjury. En eerlijk is eerlijk dat ik in 3&4 al niet echt mee was. Ben altijd gedelibireerd geworden op wiskunde omdat mijn andere vakken wel goed waren. Had altijd tussen de 40 en 50 op wiskunde dusja