Nekkussen in de auto

Discussie in 'Met je kind op pad' gestart door owly, 7 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.983
    8.787
    113
    Onze uk van 3 is over naar een maxi cosi rodi airprotect met isofix systeem.

    Tijdens de langere ritten valt hij in slaap en ligt dan raar met zijn hoofdje. Heel schuin of meer naar beneden.

    Nu vroegen we ons af of een nekkussen die in een u loopt de veiligheid van de stoel tegen werkt of juist bevorderd.

    Ik bedoel een stoel heeft niet voor niks die vormgeving. Maar zo slapen lijkt me ook niet goed.
     
  2. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Wij hadden ook zo'n periode toen onze oudste over was naar de laatste echt autostoel. Toch sliep hij met zo`n u-kussen niet beter. Het leek juist wel of dat kussen zijn hoofd juist naar voren "duwde".. Zelf vind ik het ook altijd net te dik, je rug kan niet lekker tegen de rugleuning rusten met zo`n ding in je nek. Ik deed het pas bij hem om als hij sliep en dan achterstevoren, of langs de zijkant, net hoe zij n hoofd op dat moment hing, zodat het wat beter ondersteund werd.
     
  3. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Zo',n kussen voorkomt dat niet. Die zal er juist voor zorgen dat nekje/hoofd meer naar voren komt. Maar eerlijk? 3 jaar is te vroeg voor zo'n vervolgstoel. Bekken is nog niet stevig genoeg om een klap op te vangen van de heupgordel.
     
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.983
    8.787
    113
    Hij past niet in de andere stoel zat met zijn benen klem. Hij heeft lange benen en een lang lijf. Zijn gordels zaten heel laag achter zijn schouders en konden we niet meer verstellen. Dus niet veel keus.

    (Volgens internet is het gemiddelde voor 3 jaar 98 cm en hij is al 1.03
     
  5. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Die stoel heeft denk ik ook een slaapstand? Je moet hem daar dan al wel inzetten voordat je de gordel vastmaakt, want dat gaat anders niet. Tenminste, onze zoon had de ferofix en dat is dacht ik nu de rodifix, dus dat zou hetzelfde moeten zijn. Wij hebben nooit de slaapstand gebruikt omdat onze zoon nooit in de auto sliep, dus ik weet het niet zeker.
    Wel moest onze zoon ook met 3 jaar over, maar hij kwam toen ook echt met zijn oren boven de groep 1 stoel uit. Dat is het moment pas dat je over moet stappen. Onze zoon was toen de 1m05 ruim voorbij en die lengte zat voornamelijk in zijn bovenlijf, waardoor hij dus met zijn oren erboven uit kwam. Hoe kunnen de benen eigenlijk klem zitten? Persoonlijk vond ik het geen fijn gevoel met 3 jaar al over te moeten, maar wij hadden dus echt geen keus. Maar misschien hebben jullie een andere stoel en komt je zoontje ook met zijn oren boven de rand uit. Ik wilde alleen even benoemen dat dat qua veiligheid de enige reden zou zijn om al zo jong over te stappen.
     
  6. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.983
    8.787
    113
    Hij kwam boven de stoel uit en we hebben geen hele grote auto en had de stoel zo ver mogelijk naar voren staan. Omdat hij op de isofix stond kwam hij met zijn grote voetjes in de problemen.
    Ik kon niet verder naar voren en hij kon zijn voeten niet meer bewegen. Zijn gordel waar het zeg maar achter de stoel vandaan kwam zat ver onder zijn schouders en dat leek ons ook niet veilig.

    We hebben hem in een stoel gezet in de winkel en daar hebben ze met ons mee gekeken. De stoel kun je van achteren omhoog schuiven en dan gaat de gordel mee omhoog. Vanaf dag 1 moest hij al hoger dan de laagste stand.
    Ik vertrouw de mensen in de winkel en ga er ook vanuit dat met hun expertise en onze informatie dat hij zo veilig mogelijk zit.

    Gaat nu echt puur om de vraag is een nekkussen gevaarlijk of af te raden als je kijkt naar de vorm van de stoel.

    (In slaapstand is het beter maar moet je inderdaad vantevoren goed zetten.
     
  7. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
  8. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Eigenlijk geldt voor alle extra dingen die je gebruikt voor een autostoel: deze zijn niet meegetest door de fabrikant en de veiligheid kan dus niet gegarandeerd worden.

    Ons advies is alleen die producten te gebruiken die bij de originele stoelen horen. Wel zou je kunnen kijken of de stoel misschien een standje schuiner gezet kan worden (slaapstand wellicht)?

    Onze veiligheidsdeskundige op het gebied van het vervoeren van kinderen laat ook weten dat het vaak een ongemakkelijke houding lijkt waarin de kinderen liggen, maar als het te ongemakkelijk wordt, draaien ze vanzelf wel bij. Daar zijn ze nu sterk genoeg voor.

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     
  9. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Ach, vergeet ik nog het volgende te posten over de juiste autostoel:

    De kinderautostoelen zitten niet vast met een heupgordel, maar een 3 puntsgordel, waardoor er bij een ongeval ook krachten op de schouders komen te staan. Het is bij deze gordel juist belangrijk dat de gordel niet in de hals snijdt, maar goed over de schouder loopt.

    Maar als de peuterstoel niet meer goed ingesteld kan worden, dan is het wel belangrijk om naar de volgende stoel door te gaan.

    Hopelijk is het zo duidelijk, maar als je nog vragen hebt, horen we het graag.

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     
  10. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Het spijt me maar dit vind ik een erg vreemd advies. Zeker van een "veiligheidsdeskundige".
    Als een kind in een vervolgstoel met gewone gordel zo ver met zn hoofd naar voren valt dan is dat gewoon ronduit gevaarlijk!! Hoofd hangt in een rare knik naar voren/beneden en wordt niet meer beschermd door de hoofdsteun. Daarbij komt nog dat die kinderen vaak ook nog naar voren hangen met hun bovenlijf en daarmee de gordel meetrekken naar voren. Die staat dus niet meer strak. Vergelijkbaar als dat je zelf in de gordel zit en naar voreb buigt om wat van de grond te pakken. Levensgevaarlijk dus bij een aanrijding....
    En nee, kinderen gaan vaak niet terug in een normale houding. Die slapen soms in de gekste (en daarmee soms gevaarlijke) houdingen.
     
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.983
    8.787
    113

    Veiligheid bedankt voor de reacties. In zijn peuterstoel viel hij soms juist in slaap met zijn hoofd naar voren en duwde we zijn hoofdje weer terug.

    In slaapstand ligt hij veel beter maar moet je vantevoren inschatten of hij gaat slapen. Zijn gordel laat wel een rode streep achter in zijn nek als hij daar tegen aan zit. Zou een gordel kussentje wel kunnen? Niet met een dikke knuffel maar meer het idee van een maxi cosi.
     
  12. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Hi Owly,

    Een gordelkussentje kun je gerust gebruiken.

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     
  13. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.983
    8.787
    113
    Bedankt!! Gaan we voor een gordel kussentje en nemen we geen nek kussen.

    Mag gesloten worden.
     
    VeiligheidNL vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina