Pizzarette voor dummies

Discussion in 'De lounge' started by Ctje1987, Jul 12, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ctje1987

    Ctje1987 Fanatiek lid

    Mar 29, 2011
    2,822
    94
    48
    Female
    Zuid-Holland
    Hoi allemaal,

    Mijn zoontje heeft vorige week op de BSO met zo'n pizzaoventje zelf pizza's gemaakt. Hij was er helemaal vol van.
    Gisteren bij Action zag ik zo'n pizzarette/oventje staan, dus heb het meegenomen. Probleem; ik heb echt geen flauw idee hoe of wat...

    Via Google kom ik wel wat recepten tegen, maar ik moet echt vanaf het begin geholpen worden. Watvoor deeg heb ik nodig? Merk etc ;) en watvoor tomatensaus?

    En als we dat hebben, wat zijn dan de meest gebruikelijke dingen om erop te doen? Champignons, ananas, kaas.. nog meer tips?

    Dan ga ik vanmiddag eens kijken bij AH. Ben benieuwd of het wat is.
     
  2. Venne

    Venne Actief lid

    Feb 14, 2013
    464
    59
    28
    NULL
    Zuiden van het land
    Hoi,

    Bij bv de jumbo koop je kant en klaar pizzadeeg van tante Fanny (in de koeling). Daar zit ook al tomatensaus bij. Je dan alleen de pizzarondjes uit te stansen.

    Qua beleg kun je er heel veel op doen: paprika, courgette, ui, ham, salami, shoarma, olijven, artisjok, zalm, tonijn. (Of kijk eens op de menukaart van een pizzeria voor nieuwe ideeën).

    Veel plezier, het is hier ook een groot succes!
     
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,628
    5,656
    113
    Wij hebben geen pizzarette maar maken wel regelmatig zelf pizza's. Wij hebben een apparaat dat zo heet is dat je pizza binnen 5 min klaar is.

    Als je toch bij de ah gaat shopen. Daar heb je kant en klaar pizza deeg vers. Word bij de versepizzabodems en van die pizzabodems uit rol verkocht.

    Verder gebruiken wij als saus de ah basis saus voor pasta.

    Wat je er op doet is heel persoonlijk, alles kan.
     
  4. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,234
    1,891
    113
    Female
    Indd deeg van tante Fanny. Die met de saus erbij. Dan hoef je alleen nog maar gerasote kaas, mozarella of brie, salami, ham, champignons, enz enz. Zelfs garnalen kunnen erop.
    Alleen geen te hoge stapel, want dan krijg je'm er niet meer handig uit als hij klaar is.

    Wij snijden altijd vierkantjes uit het deeg, zo groot als je spatel. Dan gooi je geen deeg weg. Of iets kleiner snijden en dan met een roller een beetje uitrollen. Dan zijn ze nog sneller klaar.
    Wij eten er altijd met zn 3e van, meer dan genoeg. En hebben er vaak nog stokbrood en salade bij.
     
  5. Sybil

    Sybil Actief lid

    Mar 10, 2017
    200
    156
    43
    Wij gebruiken brood als pizzabodem. Dan is het veel sneller klaar (en steviger) dan deeg. Je stanst ze inderdaad uit, van de restjes kun je mooie de eendjes voeren of croutons van maken.

    Als saus hebben wij tomatenpuree (simpel blikje van AH) en pesto (zowel rood als groen). En beleg? Alles wat je op pizza lekker vindt ;) Let inderdaad even op de hoogte, 't is zo sneu als je beleg sneuvelt met het uit- en inschuiven.
     
  6. tumtummetje

    tumtummetje Fanatiek lid

    Jul 8, 2006
    1,844
    1,585
    113

    Even off-topic, maar mag ik vragen wat hij bij de action kost? Het lijkt mij ook zo leuk !
     
  7. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,688
    2,386
    113
    Female
    Broek
  8. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Wij pakken gewone pizza bodem mix. Die je zelf nog moet maken. Van koopmans bv.

    Pastasaus, ik doe zelf blikjea tomatenpuree met wat water iets dunner maken en zout.

    Erop kan van alles. Vlees (ham, salami, spek, italiaanse salami soorten etc.) Vis (garnalen, tonijn of zalm) kaas (jong, oud of cheddar) groenten (paprika, ui, champignon, na het bakken sla) of ananas.

    Echt alles kan erop, maar doe niet teveel. Wij hebben hem vorig jaar als kado aan mn schoonouders gegeven en vinden het een leuk kado geweest. Het is erg lekker en snel klaar.
     
  9. Bella88

    Bella88 Lid

    Jul 10, 2017
    17
    1
    3
    Female
    Heerlijk, ik krijg er ook weer zin in!!

    Wij maken altijd zelf pizzadeeg, je hebt ook van die pakken waar alleen water bij hoeft. Bij ons zit er een ring bij om de pizzas uit te steken.

    Vervolgens tomatensaus erop (eventueel op smaak brengen met kruiden, maar dat hoeft voor de kids niet)

    Dan lekkere kaasjes zoals brie, mozerella en geraspte kazen
    Groentes als paprika, champignons, ananas, tomaatjes
    Eventueel vlees zoals salami, ham, shoarma (even voorbakken), kip (ook voorbakken)

    Eet smakelijk!
     
  10. Ctje1987

    Ctje1987 Fanatiek lid

    Mar 29, 2011
    2,822
    94
    48
    Female
    Zuid-Holland
    29.99! :)
     
  11. Ctje1987

    Ctje1987 Fanatiek lid

    Mar 29, 2011
    2,822
    94
    48
    Female
    Zuid-Holland
    Bedankt voor jullie hulp! Het lijkt me erg leuk om te doen, ben benieuwd. Ga zo eens kijken bij AH!
     
  12. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    Mar 26, 2015
    11,866
    5,104
    113
    Saus en deeg maken wij altijd zelf. Wij zetten allemaal verschillende dingen in bakjes op tafel. Kan iedereen er zelf op doen wat hij/zij wil. Champignons, paprika, ui, mais, ananas, tomaat, kaas, salami, ham, gehakt, kip etc.

    Bij ons altijd groot succes. Krijg er gelijk zin in :)
     
  13. ElizaR

    ElizaR Niet meer actief

    Ben benieuwd hoe de kwaliteit is. Laat je dat even weten?
     
  14. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Je kan echt heel simpel zelf deeg maken.
    Als ik het me goed herinner: meel, water, gist, zout en een beetje olie. De precieze verhoudingen weet ik niet uit mijn hoofd.
    Uurtje laten rijzen.
    Het deeg lijkt wat plakkerig, maar met wat meel op het aanrecht en op de deegroller (je kan ook een glazen fles gebruiken) kan je de bodems precies zo dik en groot maken als je wilt.

    Wij bakten de pizza's in echte steenovens. We legden de deegbodems dan op aluminiumfolie zodat ze niet aan elkaar / de schep / de oven plakken. De laatste paar minuten dan zonder het folie om dat typische as korstje te krijgen (vind ik heel lekker).

    Ik bak zo in twee uur tijd (waarvan 1 uur rijzen) gerust 25 pizza's. Ik bedenk me nu trouwens dat mijn vriend dan wel twee uur van te voren die steenovens ging opstoken. Maar dan waren ze ook zo heet dat de pizza's er maar 5 minuten in hoefden.

    Qua toppings: simpele tomatensaus uit een fles als basis. Dan beleggen met verschillende soorten kaas (gouda, gorgonzala, mozzarella, brie), paprika, champignon, salami, ham, rucola, olijven ui, ananas, etc.
    En dan maak ik vaak nog een soort sausje van olijfolie, fijngesneden basilicum, oregano, tijm en knoflook. Dat kan je er dan als laatste opsmeren voor een extra kruidige smaak.

    Oh, wat heb ik nu zin om pizza's te gaan bakken haha.
    Zeker met kinderen is het ook zo leuk! Lekker pizza's versieren, gezichtjes e figuurtjes maken ed.
     
  15. mamavan2moppies

    mamavan2moppies Actief lid

    Feb 15, 2016
    193
    80
    28
    haarlem
    Ik heb geen pizarette. Maar als wij zelf pizza maken dan koop ik een pak om pizzabodem te maken. Ik geloof van koopmans.

    Als saus gebruik ik frito van heinz. Heerlijk is dat.
    Ik doe altijd frito saus, geraspte kaas en oregano. Dit vul ik dan wisselend aan met voorgebakken champignons en paprika, salami, groene asperges, kappertjes en mozerella. Randen smeer ik altijd in met olijfolie.

    Bij de ah hebben ze bij de versafdeling ook voorgebakken champignons en paprika. Soms koop ik ook paprika uit pot. Heel erg lui en niet zo gezond dat weet ik. Maar als je haast hebt is het fijn. ik kan mij voorstellen dat de baktijd bij een pizzarette korter is dan bij een oven dus dan lijkt mij voorbakken van groentes wel nodig.
     
  16. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Degenen die een pak gebruiken voor het deeg: wat zit daar dan allemaal in? Wat moet je nog toevoegen?

    Want zoals ik het ken (water, meel, gist, zout, olie) lijkt het me het simpelste en ook het gezondst. Ik neem in ieder geval aan dat in die pakken extra toegevoegde stoffen zitten. Wat is dan de meerwaarde van zo'n pak? Of hoeft het dan bijv niet te rijzen?
     

Share This Page