Heb verse boeren groenten soep gemaakt zoals mijn overgroot oma het vroeger maakte. Hmmm de geur in huis doet mij weer aan vroeger denken. Heb daarbij lekker turks brood met verse tzaziki saus en andere smeersels dus we hebben een multi cultureel diner vanavond
Ooh ik ben er zo blij mee! Ik heb 'm nu een half jaar. Ik gebruik 'm minstens eens per week, maar dan maak ik er ook genoeg mee voor twee of drie dagen. We hebben namelijk een grote crockpot voor 4-6 of 6-8 personen (weet het niet meer precies). We zijn (nu nog) maar met zijn 2en, dus we halen er veel maaltijden uit. Met bezoek vind ik het ook ideaal. Ik vind het heel erg fijn om na mijn lange werkdagen niet meer zo lang in de keuken te hoeven staan. Hoewel koken echt een hobby van mij is, maar niet persé na anderhalf uur filerijden haha. Ik vind gezond en lekker eten erg belangrijk, maar dat kost vaak wat meer tijd (van agv en zakjes en pakjes word ik erg ongelukig). Dat ik 's ochtends iets eerder op moet staan om de groentes te snijden enz. vind ik geen probleem. Ik maak vooral stoofpotten met de crockpot. Maar soms ook soep of pastasaus. Vegetarisch overigens, ik eet geen vlees (vriendlief wel). Sommige gerechten vergen helemaal geen moeite. Alle ingrediënten kun je dan rauw en zonder voorbereiding in de crockpot doen (ook iets als ui bijvoorbeeld); en toch komt het er dan erg smaakvol uit, zeker als je handig bent met kruiden. Doordat alles zo langzaam en lang stooft wordt het erg smaakvol. Bij zulke gerechten zorgt de crockpot volgens mij wel voor tijdsbesparing, althans dat is mijn gevoel. Andere gerechten vergen wel iets meer voorbereiding dan enkel groente snijden. Omdat het gerecht toch smakelijker wordt als je wel even dat kruid bakt of die ui even fruit in een pan van de voren. In dat geval bespaart de crockpot misschien niet zoveel tijd, maar goed je tijdsinvestering is dan wel verplaatst van de avond naar de ochtend of middag. Recepten verzin ik soms zelf. Soms pas ik recepten aan, een gewoon soep recept kun je makkelijk omzetten naar een crockpot recept. De kooktijd wordt langer, maar je gaart op lagere temperatuur. Soms zoek ik via google naar crockpot recepten. Meestal zoek ik dan op een ingrediënt + crockpot, of vegetarian crockpot recipe of ik zoek op een bepaald soort gerecht of op een thema als mediterranean crockpot stew ofzo. Je komt dan vaak zat op leuke foodblogs terecht. Er zijn trouwens ook wel crockpot kookboeken te koop, maar die heb ik niet (staan toch vaak veel vleesgerechten in). Ik heb overigens een crockpot met twee standen (hoge en lage temp.) Dat is wel heel fijn. Ik gebruik meestal de lage temp, omdat ik 'm vaak als in de ochtend aanzet. Maar als je 'm pas later op de dag aanzet dan kan de hoge temp wel zo handig zijn. Ik kan ook de tijd instellen, en als de tijd afloopt gaat 'ie over op de warmhoudstand. Vind ik zelf ook heel handig. Zo, dat is nog een heel verhaal geworden haha. Hopelijk heb je er iets aan.
@Parmezaan dat klinkt echt heel goed, dank voor je reactie! Normaal is koken ook mijn hobby, maar met een dreumes is dat gewoon niet altijd te doen. Ik zit nu al de hele ochtend te googlen en ik ben bang dat ik om ben. Nu alleen nog kijken of ik geduld heb om te wachten tot mijn verjaardag (sept.) of er meteen één koop Zal hier ook een grote worden, we zijn met zijn 6 en het zal ook niet lang meer duren of de oudste kinderen eten volwassen porties.
@Adje wat leuk haha! Alvast veel plezier ermee Er zullen vast nog meer zp-ers met een crockpot zijn; we kunnen ook altijd eens een recepten topic starten als we gebrek aan inspiratie hebben.
Man pasta met rode saus en gehaktballen. Ik pasta met spinazie en camembert. Zoooo gruwelijk lekker. Lang geleden dat ik dat at.
Ons taco mixje. Kortom gehakt met taco kruiden, taco's, creme fraiche, sla en tomaten in een kom gegooid en roeren maar.
Als lunch eet ik een restje van de linzen-groenten stoofpot van gisteravond, met feta. Vanavond maak ik een grote bak salade: paprika, tomaat, granaatappel, rode ui, peterselie, olijfolie extra vierge, citroensap en granaatappelsiroop. Jum!