1 t/m 15 juli 2017

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door 1548, 28 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. eerstekindje12

    eerstekindje12 Actief lid

    2 dec 2014
    415
    32
    28
    @Scooter84 nu al prikjes? Hier pas aan 8 weken.

    De Daktarincreme doet zijn werk. Minder pijn bij aanleggen en voeden. Ik twijfel wel nog of het voldoende zal zijn. Ik denk toch om morgen naar de huisarts te gaan en al Diflucan voorschrift te vragen, volgende week is hij in verlof en als het dan niet beter is dat ik toch nog kan starten ermee.

    Anders, druk... mijn pehter en mijn kleuter zorgen ervoor dat het een erg 'lastige' vakantie is. Precies of ze kunen alleen maar elkaar op de zenuwen werken...

    Deze avond gaan we uit eten met vrienden en met de kids. Hopelijk lukt het een beetje!
     
  2. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    Hier ook pas prikjes met 8 weekjes.

    Ook hier gaat slapen meestal alleen bij een van ons op de arm met een speentje, sabbelend aan de borst of in de draagdoek. Ik moet ook denk ik nu al niet willen dat ze zelfstandig in slaap kan vallen. Ik denk dat ik alles een beetje te snel wil..

    Vannacht een rotnacht gehad. Vanaf 03:00 tot 5:30 was ze wakker en wilde gewiegd worden. Sliep ze bijna dan bij het proberen weg te leggen weer wakker en huilen.. oef ik ben nu echt zo moe..

    Gelukkig slaapt onze peuter als een roos snachts en heel vast, die wordt nog niet wakker van een kanon-schot, laat staan haar kleine zusje..!
     
  3. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Dat klinkt echt precies als ons meisje, @Romantic.
    Nu net even boodschappen met haar gedaan en laten liggen in de kinderwagen en ze slaapt wonderbaarlijk nog steeds. Meestal wordt ze wakker als ik dan wat aanrommel, de boodschappen onder uit de wagen haal of de kap omlaag doe. Maar nu slaapt ze nog steeds...wel even lekker eigenlijk. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om mama te mogen zijn, maar ze huilt soms zoveel dat ik niet eens kan douchen of eten.
    Gisteren hadden we een heerlijk ritme. Ze kwam 5x om te drinken en dronk toen tussen de 100 en 150cc. De laatste fles was de enige van 150. We wilden even kijken of ze die op wilde (hoefde niet perse) en of ze dan 'S nachts ook langer kon slapen. Die fles was om 21.30u en ze kwam weer om 4.30u dus hartstikke netjes. Maar vandaag is het ritme er weer niet...ze drinkt moeilijker, minder per keer en komt dus ook weer vaker. Maar nu zit er alweer 3.5 uur tussen. Ook prima natuurlijk maar het is soms zo lastig als je wat wilt gaan doen zoals boodschappen.
    Weet iemand trouwens of er soort van richtlijnen zijn voor het maximale aantal uren dat je baby's mag laten slapen tussen de voedingen? Ik lees zoveel verschillende dingen. Ik ga het maandag sowieso even vragen bij het cb. Maar I. Is zo moeilijk wakker te krijgen en als ze dan wakker gemaakt moet worden, drinkt ze vaak weinig...
     
  4. kokjes

    kokjes Bekend lid

    14 sep 2016
    593
    313
    63
    NULL
    NULL
    Hier ook pas prikjes met 8 weken.

    Vandaag de na controle gehad bij de gynaecoloog. Er werd alleen maar gevraagd of ik vragen had.... En of we aan anticonceptie hadden gedacht.

    Geen bloeddrukmeting, inwendig onderzoek of aan de buitenkant kijken hoever de baarmoeder gezakt is. Helemaal niks. Hoe is dat bij jullie??

    Waarom heet het dan na controle als ze geen controles uitvoeren.

    Zelf gevraagd naar bloedonderzoek ivm met vermoeidheid. As dinsdag daarover een bel afspraak met een andere gynaecoloog is vragen of dat normaal is. (Vorige zwangerschap bij vk na controle wel controles gehad)
     
  5. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Scooter, het ligt aan je kindje zijn gewicht en leeftijd hoe lang ze er tussen mogen laten volgens mij. Wij hadden vandaag eerste keer consultatiebureau en daar zei ze dat J al wel 7 a 8u er tussen mag laten. Niet dat hij dat doet ;) maar dan moet hij wel nadien goed wakker drinken. Als ze dan na zon tijd slap drinken is de bloedsuiker te laag gezakt en zou hij eerder moeten drinken. Verder doet hij het erg goed, hij is al bijna 1kg boven geboorte gewicht in 3 weken! :oops:
    Kokjes, hier helemaal geen na controle, pas na 6 weken bij de verloskundige. Mijn baarmoeder was niet helemaal volgens het boekje gezakt door de blaasontsteking waarschijnlijk toen de kraamhulp weg ging maar nu kijkt daar niemand meer naar om! Vind het best vreemd sommige zaken. Tot dag 8 moet je steeds met je gat bloot, temp meten etc en vanaf dag 9 niks meer! Zo voel ik ook nog een hechting zitten. Dacht dat die wel opgelost moest zijn? Nouja ik heb geen last van buik of hechtingen dus dan zal het wel goed zijn. Verder is Google mijn vriend voor zulke dingen en ik weet ook wel dat bellen altijd kan, maar gewoon van hun uit nog een check zou beter zijn denk ik.
    Aanstaande week zijn we uitgenodigd om een dag of nacht te komen logeren in een vakantiehuisje. Ene kant lijkt me heerlijk een nachtje weg maar andere kant helemaal niet! Nog maar even kijken.
    Ohja de foto's van de newborn shoot zijn zo cute! Zal er binnenkort een plaatsen.
    Zo, genoeg gekletst :D fijn weekend!
     
    ButterflyPassion en eerstekindje12 vinden dit leuk.
  6. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    Blegh, regeldagen... Borsten als theezakjes en elk moment dat ze slaapt koesteren. Wordt een interessante nacht!
     
  7. Smitje

    Smitje Bekend lid

    30 okt 2012
    512
    41
    28
    Vrouw
    En Proetsel, hoe is het gegaan?

    Hoe is het met iedereen? Hier alles goed. Ons meisje doet het goed. Maandag even terug naar de osteopaat en woensdag voor het eerst naar het cb. Ons manneke is lekker vrolijk en soms een enorme boef Op de dagen dat we met zn drieën zijn, vind ik het nog wel zoeken en soms pittig. Mama's met meer kindjes; hebben jullie tips?

    Fijne zondag!
     
  8. Lieflieff

    Lieflieff Actief lid

    2 nov 2016
    276
    66
    28
    NULL
    NULL
    Hier heb ik ook een vermoeden van regeldagen. Maar ja, je weet het niet hè? Er zit ook een poepie dwars die er niet uit wil maar meneer wil echt heel veel aan de borst!
     
  9. kokjes

    kokjes Bekend lid

    14 sep 2016
    593
    313
    63
    NULL
    NULL
    Goedemorgen,

    @Proetsel hoe is het Nu??

    @Smitje fijn om te horen dat het goed gaat.

    @Lieflieff gek he ineens geen controles meer op dag 8. Ik had dus op dag 9 een blaasontsteking... Fijn dat het goed gaat. En ik zou zn nachtje weg met beide handen aanpakken!! Even uit de sleur van thuis

    Hier gaat het ook erg goed. Ze heeft nog wel last van krampjes maar het "huiluurtje avonds is verschoven naar rond 7/8 uur ipv rond 23 uur. Gelukkig.

    Verder nu al 4 nachten op rij van 23.00 tot 05.00/06.00 geslapen heerlijk!!! Zo trots op ons meisje. Verder is ze nu 2kg boven geboortegewicht. Iets over 5kg nu dus gisteren haar kleding maat 62 uitgezocht en de laatste dingetjes bij gekocht.

    Ikzelf heb echt dagen ertussen zitten dat ik last heb van de hormonen helaas. Echt een enorme gaos in mijn hoofd dan.

    Heb ergens gehoord omdat er 13 maanden tussen onze kindjes zit dat je de volledige 9 maanden ontzwangeren van baby 1 heb gemist je nu na baby 2 dubbel zo hard moet ontzwangeren...

    Iemand ervaring of ook over gehoord??
     
  10. eerstekindje12

    eerstekindje12 Actief lid

    2 dec 2014
    415
    32
    28
    Hier hadden we gisteren en eergisteren een echte regeldag. Wilde ook aan de borst. Ik krijg weer last van mijn rechter borst..jeuk en irritatie. De huisarts is al in verlof. Zal morgen overleggen met de vroedvrouw wat ik nu best doe....zou graag starten met Diflucan maar dat kan niet zonder voorschrift. Ik ben ook nog nooit bij iemand anders geweest en dz vroedvrouw zegt dat ze dat niet makkelijk voorschrijven... ooh. Die spruw heb je echt niet nodig hoor met borstvoeding...
     
  11. Skyangel

    Skyangel Bekend lid

    20 nov 2013
    782
    99
    28
    Hoi meiden,
    Met onze zoon gaat ook alles goed.
    Borstvoeding geven kan ik merendeels alleen met tepelhoedje.
    Hij kan nog niet goed genoeg aanhappen omdat mn borsten te snel volzitten, maar met tepelhoedje gaat perfect.
    Wel erg zwaar met nog een pittig zusje die bijna 3 word...
    Gelukkig heeft mn vriend nu 3 weken vrij.
    Dus hopelijk kan ik ook wat rusten nu.
    Nu alweer bijna 5 weekjes oud.
     
  12. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    Wordt weer wat rustiger hier gelukkig. Ze eet nog steeds gemiddeld elke 1,5 uur, maar ze slaapt tussen de voedingen door weer een beetje. Ben erg blij dat ik sinds vrijdag in elk geval links weer gewoon kan aanleggen, dat scheelt zoveel tijd en moeite! Denk dat ik morgen langs de huisarts ga voor advies over de rechtertepel die maar niet lekker wil genezen. De kolfopbrengst rechts is wel beter geworden, ik heb nu iig weer het gevoel dat ik genoeg melk produceer om haar tevreden te houden!
     
  13. eerstekindje12

    eerstekindje12 Actief lid

    2 dec 2014
    415
    32
    28
    Het mag zijn dat het wil, maar borstvoeding is echt ook intensief. Ik lees verschillende ervaringen en dat het ook niet van iedereen vlot en pijnloos verloopt. Ben al blij dat ik niet de enige ben!
     
    Smitje en Proetsel vinden dit leuk.
  14. Johanna18

    Johanna18 Bekend lid

    2 jun 2015
    691
    195
    43
    NULL
    NULL
    Wow kokjes wat heerlijk dat er snachts al een beetje ritme in komt bij jullie. Daar kijk ik echt naar uit.
    En wow maatje 62! Onze meid draagt van broekjes nog 44 en truitjes net 50. Wat n verschil.
    Hier zit er tussen onze meiden ongeveer net zolang als tussen jouw kindjes. Ik merk ook dat t echt n chaos is in mn hoofd en ook dat t dit keer veel langer duurt voor ik me weer n beetje mezelf ga voelen. Dus die theorie zou goed kunnen kloppen. Hoop dat t snel beter gaat.
     
  15. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    @kokjes dat klopt van dat ontzwangeren, ik heb dat vaker gehoord dat dat echt zo is.

    Hier nog steeds aan het kolven zodat ik in ieder geval iets aan borstvoeding mee kan geven aan onze dochter. De oudste krijgt nu ook soms een beker borstvoeding.

    Hier is de rust een groot stuk wedergekeerd na het starten met de omeprazol, alleen wil ze heel moeizaam gaan slapen overdag waardoor ze snachts spookt. Vandaag geprobeerd eens in te bakeren. Het lijkt haar meer rust te geven, maar ik moet nog maar zien of het de komende dagen ook werkt...

    Ik heb aankomende vrijdag mijn allereerste dag alleen met de 2 meiden. Dan is de vakantie van mijn man voorbij. Ik vind het heel spannend en hoop dat het een beetje goed zal verlopen!

    Het is 'fijn' om te lezen dat ik niet als enige worstel met een baby en voeding/slaapjes/krampjes...
     
  16. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    He dames, wat fijn om hier jullie ervaringen te blijven lezen met de kleintjes. Ik lees nog actief mee, maar kom er nog niet aan toe echt te reageren. Stiefdochter is hier ook nog ivm de vakantie en vraagt een hoop aandacht (logisch) , dus alle vrije uurtjes gaan naar haar :) hopelijk komende week wat meer tijd om af en toe te reageren.

    Hier gaat het goed, al gaat de voeding en slaapjes nog niet helemaal vlekkeloos. Maar goed, wat wil je met 2 weken?
    Als ze de fles drinkt wil ze soms in slaap vallen, dan moeten we écht stoppen met voeden anders spuugt ze echt bijna de hele voeding er weer uit. Daardoor heeft ze soms 60, en soms 80 ml. Weet niet of dit nou echt heel erg is, maar goed ze lijkt wel genoeg te hebben. Hoe doen jullie dat met slapen? Slapen jullie kleintjes altijd in bed of ook veel in de box?? Wij hebben dr van 12-3 en snachts in bed en de rest in de box (met matras). Maar ik bed slapen blijft een lastig punt... ik vraag me af of we haar soms 'verpesten ' door haar zo vaak beneden te hebben liggen.
     
  17. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    Verpesten kan volgens mij nog niet op deze leeftijd. Het schijnt dat ze pas met 6 maanden echt "misbruik" kunnen maken van de situatie... Haha! Ik zou dus gewoon doen wat goed voelt!
     
  18. Prj

    Prj Niet meer actief

    @kokjes. Ik heb dat niet bewust ervaren op dat moment. 1en 2 schelen exact 13m 2 en 3 schelen 15m2d. Nu zit er 3j2m tussen en ik merk wel dat het nu anders gaat. Ben veel relaxter. Ik leg dat neer bij het feit dat de zwangerschap vele malen beter ging, mijn lijf snel hersteld is en de kids groter zijn. Niet zo zeer aan het ontzwangeren maar dat zou natuurlijk zo maar kunnen.

    B doet het goed. Zometeen even naar her cb met de vraag of ze zijn navel kunnen aanstippen. Hii heeft wild vlees en toch geen breukje. Zijn navel is nog steeds niet ingedroogd dus dat is niet fijn.

    Verder hier heerlijk rustig. De oudste 3 logeren bij opa en oma en mijn man is naar het buitenland voor werk. Ik heb dus heerlijk een paar dagen alleen met B :D
     
  19. Scooter84

    Scooter84 Niet meer actief

    Dag dames.
    Fijn te horen dat het goed gaat bij iedereen. Ritme vinden blijft natuurlijk een punt. Zo ook hier. We hadden een aardig schema (of toch een soort van..) Maar afgelopen zaterdag feestje van ons neefje gehad en I. is het hele ritme echt compleet kwijt. Vanaf vrijdag proberen we haar te laten slapen in een puckababy en dat werkt echt fantastisch. Zelfs na 2 dag al. Maar na zaterdag is het natuurlijk helemaal weg, dat ritme :s
    Net bij het cb geweest en ons dametje is helemaal goedgekeurd. Ze weegt nu 4280gram en is ruim 57cm lang. Ze had wel net gegeten maar daar doe je niks aan. Net in de curve op +1 maar de kinderarts maakt zich er niet druk om. Eten doet ze ook goed. Ze eet tussen de 100 en 150cc per keer. Soms 5 soms 6 voedingen. Om de 4 tot 5 uur. Nu slaapt ze in die puckababy wel erg goed en soms ook onwijs lang. Zo lang dat ze er meer dan 5 uur tussen kan laten zitten. Dat is het enige wat ik vergeten ben te vragen...hoe lang er maximaal tussen de voedingen mag zitten. I. wakker maken voor een voeding heeft totaal geen zin. Dan drinkt ze echt niet goed. Maar daar bel ik morgen nog wel even over
    O...en prikjes hier idd ook met 8 weken...ik had me vergist
    Fijne avond dames!
     
  20. Lalalaura

    Lalalaura Fanatiek lid

    3 jun 2016
    2.905
    2.098
    113
    Onze uk is ook naar het cb geweest. En oprecht uk: hij zit op -2,5... Maatje 50 past na bijna 5 weken nog steeds prima. Hij woog 3285. Nu iedere week wegen en in de gaten houden. We zijn bang dat we moeten gaan bijvoeden, want volgens ons krijgt hij gewoon niet genoeg bv binnen. Al bij de huisarts geweest, lactatiekundige gebeld en het ook op het consultatiebureau gevraagd... Allemaal tegenstrijdige tips (zoals nitriton in een afgekolfd flesje doen, gevolg: diarree!)
    Vandaag weer bij de osteopaat geweest en dat werkt wel wat... Meteen weer wat rust in dat lijfje...Het is hier echt ritme-loos aankloten!
     

Deel Deze Pagina