Wij hebben de laatste tijd best wat documentaires gezien waarin het gevolg van het eten van vlees/dierlijke producten onderzocht zijn, en vonden dit best openbarend en zelfs 'life-changing'. We aten de laatste jaren al minder vlees maar gaan nu echt proberen het te beperken tot bijvoorbeeld maximaal een keer per week. Als we ergens gaan eten doen we niet graag moeilijk en eten we wat de pot schaft, maar als we kinderen krijgen willen we ze wel meegeven wat voor invloed het eten van dierlijke producten heeft op de gezondheid (en het milieu) en dus ook grotendeels vegetarisch (en deels als het lukt veganistisch) te koken. Hoe vaak eten jullie vegetarisch thuis? De erg goede docu's op Netflix: 'What the Health' en 'Forks over Knives' bijvoorbeeld (ook 'Cowspiracy')
3 tot 4 keer. Maar vlees is wel belangrijk als bouwstof dus ik blijf het zeker wel eten. Al die uitvindingen en andere overtuigingen worden 1 keer per 5 jaar weer gewisseld en spreken elkaar allemaal tegen. Een jaar geleden was brood eten een doodzonde waar het nu weer wordt geadviseerd. Zo ook met wijn...verschillende dieeten. Om maar te zwijgen over de zelfbenoemde experts Sonja Bakker en de Groene meisjes ( echt heel erg) Ik gebruik dus mijn eigen verstand en eet met mate. Bewegen en zo vers mogelijk eten moet voldoende zijn. Ergens iets schrappen vind ik persoonlijk niet verstandig. Vooral omdat wetenschappers om de zoveel tijd weer met een ander onderzoek aantonen dat het weer helemaal anders moet.
Ik mis een optie. Ik eet namelijk alleen maar vegetarisch, de rest hier in huis is carnivoor. Er is ook een boek wat bij mij de boekenkast staat, maar wat ik niet durf te lezen. Getiteld Dieren eten van Safran Foer.
Ik heb 3-4 x gestemd, maar het is denk ik 2-3 x per week. Ik hou gewoon absoluut niet van vlees en het idee dat je iets eet wat in een weiland heeft gelopen.... boehoeee Heb trouwens ook de docu van Leonardo DiCaprio gezien (Before The flood). Sowieso echt zó'n enorme eye opener! Niet alleen over vlees, maar over je hele leefwijze.
Hier ben ik vegetariër, al eet ik wel soms vis. Rest v het gezin eet daardoor ook weinig vlees. Vanavond toevallig wel, worstjes (en ik een vegahamburger) maar dat komt maar weinig voor, denk eens in de 2 weken ofzo dat er vlees op tafel staat. Liefst dan ook biologisch vlees. Een kennis van ons heeft zelf koeien in de wei en daar kopen we soms vlees van. Vooral mijn man eet dat dan. De kinderen eten wel worst op brood. Hier vooral vegetariër vanwege de bio-industrie en dierenleed. Wil daar zo min mogelijk aan mee werken. Ook daar buiten vind ik eigenlijk alleen maar argumenten om geen of zo weinig mogelijk vlees te eten, idd gezondheid en milieu. Ik heb het ook nooit lekker gevonden op een paar dingen na. Het idee dat ik een dier op zit te eten,
Ook 2-3 x eigenlijk. Redelijk onbewust hoor - man werkt bij bedrijf waardoor hij veel thuiskomt met echt de allerheerlijkste vleesvervangers! En hij kookt ook wel 1-2 x los daarvan vegetarisch. Vind ook zelf wel dat elke dag vlees niet hoeft, houd er niet eens zo van. En door werk man is het vlees dat we eten ook vaak nog bio, wel veel lekkerder.
Nooit. Ik wil mijn stukje vlees niet missen. Koop wel altijd biologisch vlees wat niet uit massaproductie komt en lekker buiten heeft geleefd.
Ja dat klopt ook wel, net als die schijf van vijf die steeds weer anders is.. Maar ik moet zeggen dat die docu's die ik noemde wel echt met 'hard evidence' komen, ook tot tientallen jaren geleden. Ook is het vaak waar dat de grootste sponsors van bepaalde voedselgroepen eerder geadviseerd worden omdat bepaalde industrieën elkaar in stand houden (komt ook terug in die docu's). Maar je hebt wel gelijk, wij hebben dierlijke producten nog niet helemaal opgegeven, maar het maakt je wel bewuster heb ik het idee. Ik weet niet of we het ooit op gaan geven, maar het is sowieso goed om echt te kijken naar wat je eet en inderdaad alles met mate te doen.
Wij eten 1 tot 2 keer per week vis ipv vlees maar nooit vegetarisch, wij zijn nu eenmaal echte vleeseters.
Ik denk 1-2 keer per week, maar soms ook minder dan dat. We houden gewoon van vlees. En ik heb zelf het probleem, dat als ik een keer iets vegetarisch maak, ik bedenk dat uitgebakken spekjes er wel lekker in zijn en oeps, dan is het dus niet meer vegetarisch.
Nooit. Zonder vlees vind ik mijn maaltijd niet compleet. Zelfs als ik een maaltijdsalade eet gaat daar kip bij.
Hier drie tot vier keer vegetarisch. Ik vind supermarktenvlees troep en duur. Van de slager af en toe wat vlees. Vleesvervangers worden ook steeds prijziger, maar uit ervaring weet ik dat het bijna elke week wel bij een supermarkt in de aanbieding is, Ik ben geen dierenliefhebber, dus niet per se vanuit die overwegingen. Wel de vraag wat er allemaal in die dieren gepompt wordt en ook weer in ons mensen terecht komt.
Nooit. Toevallig vandaag 2 pakjes vleesvervangers gekocht. Waren in de aanbieding en ik wil het wel eens proberen!
Hier 1x per week vis en 1x per week vegetarisch. Ik zou overigens prima maar 1x per week vlees (of geen) kunnen eten want ik houd er gewoon niet zo van. Maar goed m'n man en kinderen wel haha.
Wij eten 5dgn vega of vegan. Andere dagen vlees, meestal meer dan de aanbevolen 100gram dus dit is mooie balans. Over die docu's die je noemt ga ik maar niks zeggeb, goede docus zijn het iig absoluut niet.
Ik ben nu 20 jaar vegetarier. Mijn kinderen eten ongeveer 1x in de week iets met biologisch vlees of vis. Ik ben geen vegetarier geworden uit gezondheidshype of zo, het interesseert me niet of ik er langer of korter door zou leven. Ik doe het puur omdat ik niet achter de bioindustrie kan staan, vanwege het dierenleed en ook de milieuvervuiling.