Tips rondreis Indonesië

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Lovely83, 16 aug 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Volgend jaar zomer willen we met de kinderen een rondreis maken door Indonesië. Bedoeling is 2 weken rondreizen en dan een week ergens op een resort eindigen.

    Wie is er al eens in Indonesië geweest? Wat raden jullie aan te bezichtigen.
    Is het handig om een via een reis bureau de rondreis in te plannen of is zelf een plan maken ook te doen?

    Hoor graag ervaringen!
     
  2. Jiseb

    Jiseb Fanatiek lid

    4 mrt 2015
    2.054
    955
    113
    Wij hebben rondgereisd door Java en Bali. We wilden eigenlijk ook graag naar Sumatra, maar ivm zwanger raken en malaria hebben we dat niet gedaan. Ik weet niet hoe reislustig jullie zijn, maar wij hadden alles geregeld, we hebben via booking.com alle hotels geregeld en gereids met de trein op Java en taxi's op Vali. Dat was prima te doen.
    Een aantal tips:
    - de Borobodur is echt heeeeel mooi.
    - yogjakarta
    - Ubud
    - Uluwatu tempel
    - Prambanan

    Veel plezier met uitzoeken! Wij hebben overigens wel met z'n 2en gereisd. Onze dochter was er toen nog niet.

    Als je trouwens op tijd een vraag stelt in het forum van wereldwijzer, kunnen ze altijd met je meekijken en tips geven.
     
  3. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Wij twijfelen om het via een reisorganisatie te regelen of het zelf te boeken. Met kinderen is zekerheid wel fijn en dat heb je toch meer met een reisorganisatie.

    We willen sowieso naar Bali en denken dat we een week langer erbij doen zodat we ook naar java en Sumatra kunnen.
     
  4. Jiseb

    Jiseb Fanatiek lid

    4 mrt 2015
    2.054
    955
    113
    Wij vonden het ook met een kindje genoeg zekerheid om hotels en vervoer geregeld te hebben. Dit jaar zijn we met onze dochter van 8 maanden naar Cuba geweest en hebben het ook zelf georganiseerd. Als je het niet erg vindt om met een gezelschap te reizen, kan georganiseerd ook. Wij vinden dat niet zo fijn. Dat hebben we 1 keer gedaan en moesten steeds wachten op mensen die te laat terug kwamen, nog even ergens wilden stoppen etc. Maar dat is natuurlijk wat je er zelf van vindt.

    Wij hebben ook een keer met Riksja travel gereisd. Zij hebben ook speciale kinderreizen en het is wel geregeld, maar niet als groepsreis. Dat is wellicht ook een optie voor jullie. Het is echt veeeeeeel goedkoper als je het zelf regelt, overigens.
     
  5. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.892
    13.063
    113
    Vrouw
    Geen ervaring, maar gezien de leeftijd van je jongste zou ik het ivm malaria bij Java en of Bali houden.
     
  6. fairy2011

    fairy2011 Fanatiek lid

    28 nov 2010
    3.509
    295
    83
    Zeer makkelijk alleen te plannen en te bereizen.

    Wij vonden het bezoeken van de Borobodur op Java te gek en relaxen op Bali is echt heerlijk.
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    De jongste zal dan 2,5 zijn als we daarheen gaan. Met mijn zoon ben ik rond die leeftijd ook in malaria gebied geweest. In overleg en goede voorlichting van ggd.

    Borobodur, berg van Bromo en prambaman willen we sowieso in Java zien.
    En in Bali gunung kawi en klungklung paleis. Zullen tijdens plannen vast nog andere dingen bij komen.
    Sumatra willen we vooral om de natuur heen, schijnt zo mooi te zijn!

    Vriendin van mij is in mei op rondreis geweest met haar dochter, ga haar ook eens vragen naar hoe zij het georganiseerd heeft. Ik neig momenteel er naar om het via een reisorganisatie te doen zodat ik zeker weet dat alles goed vastgelegd is. Heb de prijzen al wat bekeken en vind het wel meevallen. Had in ieder geval meer verwacht!

    @Jiseb zal eens kijken naar riksja reizen, ben wel benieuwd wat een kinderreis inhoudt.
     
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.984
    8.790
    113
    Wat leuk, echt prachtig, heb geen ervaring met het reizen met een kind. Heb zelf sumatra, java bali gedaan met een vriendin toen ik nog studeerde. We hadden een groepsreis.

    Het meeste is al genoemd en zeker aan te raden, bromo vulkaan is ook zo mooi (neem een heel dik vest mee) Krakatau zou ik met een kind overslaan ondanks het mooi is. We gingen er met een speedboot heen en de motoren sloegen af waardoor we op een ruwe zee niet geheel veilig waren. We moesten al eerder van het eiland omdat het weer omsloeg. Een spannend avontuur die van mij niet nog een keer hoeft.

    Onderweg stoppen bij plantages, thee, cacaobonen etc is ook aan te raden. Kort maar zo leuk om te zien en goede ontvangsten.

    Zelf ben ik in dat soort landen eerder van het georganiseerde omdat je dan beter weet wat je krijgt en ergens op terug kan vallen. Al was een jongen van onze groep als nog lastig gevallen door een medewerker in zijn hotelkamer.

    Op java kun je met een bootje naar een eilandje en dat is zo mooi en rustgevend. Geen idee meer hoe het heet en kon het zo ook niet vinden. Ik zoek straks verder wanneer onze uk lekker slaapt :)

    Wij gingen volgens mij toen met shoestring
     
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.984
    8.790
    113
    Lake toba, dat was het! Nu nog de reisorganisatie:)
    Je zou in ieder geval de reisorganisaties kunnen bekijken en aan de hand van die beschrijving je reis kunnen plannen.

    Wij hadden tijdens de reis alleen vervoer met de bus maar daardoor moesten we wel enkele dagen heel veel kilometers afleggen. Je zou dat stuk van java naar bali kunnen vliegen.
     
  10. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    @owly bedankt voor de tips. Langs reizen met de bus sla ik liefst over, dan liever vliegen of met de trein. Zeker iets om rekening mee te houden.

    Zag ook een reisorganisatie waar je zelf de reis ook nog kan aanpassen, ook erg handig.

    Zijn jullie ook in Jakarta geweest? Is dat ook de moeite waard?

    Het lijkt ons erg gaaf om deze reis met de kinderen te maken. Zaten eerst te twijfelen om na Afrika te gaan ( Zuid-Afrika, Namibië , Botswana en Zimbabwe) maar dat doen we wanneer de jongste wat ouder is en het bewuster mee maakt.
     
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.984
    8.790
    113
    Sommige reisorganisaties hadden van die blokken die dan zelf kon samenstellen maar weet niet of dat nog steeds zo is.
    Jakarta is alweer 13/14 jaar geleden dus er kan veel veranderen. Zelf hou ik niet van de grote steden maar voornamelijk van de kleine dorpen.

    Afrika staat niet op mijn lijstje het land trekt mij niet. Heb wel een rondreis gedaan door india en nepal al moet je daar ook van houden hehehe. Of je vind india fantastisch of je wil daar nooit meer naar toe.nepal is prachtig.
     
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.484
    113
    Ik ben er bijna 20 jaar geleden geweest, Bali en Java. Was toen erg onrustig in West Java, maar daardoor waren er in Oost Java ook bijna geen toeristen, terwijl daar niets aan de hand was.
    Bali is wat welvarender en meer toeristisch. Ik heb even in Kuta gezeten, vreselijk oord, daarna een paar dagen Amed, echt prachtig, aan zee en je zag gewoon vanaf je terras de dolfijnen voorbij zwemmen. Redelijk rustig plaatsje.
    Toen even Nusa Dua, ook mooi, maar meer toeristisch. We hebben in Bali een gids genomen die ons verder heeft rondgeleid. Dat was echt leuk, want die man stopte op allerlei plaatsen als scholen, koffieplantages en waar ze het verwerkten, rubberboomplantages, in de haven op schepen enz. En avonturen met het busje wat vast zat en de rivier uit getrokken moest worden. Ook nog naar Soerabaja geweest, maar daar heb ik alleen maar op de w.c. gezeten met voedselvergiftiging, dus hoe het daar verder was, daar kan ik weinig over zeggen.
    Super vriendelijke mensen.
     
  13. superb

    superb Fanatiek lid

    20 jul 2009
    1.120
    0
    36
    NULL
    NULL
    Wij wonen in de regio en zijn al een paar keer op vakantie naar Indonesië geweest. Absoluut de moeite waard.

    Vorig jaar zomer zijn we naar Java en Bali geweest. Op Java zijn wij begonnen in Yogyakarta en hebben vanuit daar de Borobudur en Prambanam bezocht. Yogyakarta is als stad ook de moeite waard. Vervolgens zijn we doorgereisd naar de Bromo vulkaan. Een bizarre, onvergetelijke ervaring. Vanaf Bromo zijn we in twee dagen naar Bali gereisd. We hebben de overtocht met de ferry gedaan. Op Bali hebben we Lovina en de zuidkust bezocht. Lovina is relatief relaxed en rustig.Daarna als afsluiting nog een paar dagen in een resort niets gedaan.

    Ubud hebben we deze keer overgeslagen. Daar waren we al eens eerder geweest en vonden we destijds niet heel bijzonder.

    In april zijn we 10 dagen naar Sumatra geweest. Dat is een van de meest bijzondere en mooie reizen die ik ooit gemaakt heb. We zijn vanuit Medan naar Bukit Lawang gegaan. Daar hebben een tweedaagse jungle trek gedaan. Dat is waarschijnlijk iets te veel van het goede voor jouw jongste, maar ze organiseren ook één daagse tochten. Wij hadden met ons gezin twee rangers mee. De kinderen hebben het grootste gedeelte zelf gelopen. Het laatste stuk heeft één van de rangers onze zoon van zeven echter gedragen. We zijn ook nog op bezoek geweest bij een olifanten opvang. Prachtige ervaring om deze dieren van dichtbij te zien. Als afsluiting nog een paar dagen naar lake Toba.

    Mijn ervaring is dat het heel makkelijk is om zelf een reis te plannen en rond te reizen. Ik zou niet kiezen voor een groepsreis omdat je dan altijd aan de groep vastzit en niet flexibel bent. Ik zoek altijd eerst uit wat we willen zien en doen. Daarna boek ik de hotels en vraag of zij de excursies en het vervoer van de ene plek naar de andere kunnen regelen. Dit werkt altijd heel goed.

    Hou er wel rekening mee dat het wegennet niet zo heel goed is en reizen dus meer tijd vraagt dan in Europa.
     

Deel Deze Pagina