Twee weken geleden is mijn ex-schoonmoeder overleden, zij is de oma van mijn oudste zoon. Inmiddels is de begrafenis geweest, waar mijn zoon samen met zijn vader naartoe is geweest. Ik was op dat moment op vakantie, en hoewel mijn huidige man en ik "van harte welkom waren op de begrafenis", aldus mijn ex-man, had ik absoluut geen behoefte om te gaan. Ik kon niet echt goed met mijn ex-schoonouders overweg en ook de relatie met mijn ex-man is na de scheiding dramatisch en met jarenlang geruzie verlopen. Sinds 3 jaar heb ik ook alle communicatie met mijn ex verbroken, aangezien onze zoon oud genoeg is om zelf bezoeken te regelen met zijn vader. Nu is het zo, dat ik voor de goede orde wel een condoleancekaart/kaarten wil versturen. Ik weet alleen niet zo goed naar wie. Het correspondentieadres is die van mijn ex-schoonzus. Schoonouders waren sinds kort gescheiden, maar deden samen nog wel erg veel (naar verjaardagen van hun kleinkinderen bijv). Ik weet zeker dat mijn ex-schoonvader erg verdrietig is, dus ergens wil ik hem, ondanks dat hij geen correspondentieadres is, een kaart sturen. Maar hij negeert mij sinds de scheiding, of zegt hooguit 3 woorden als hij mij ziet. Ook zijn er nog 2 broers, waarvan ik met 1 jarenlang heel goed contact heb gehad, ook na mijn scheiding. Ik heb alleen zijn adres niet meer. Dat zou ik dan weer aan mijn ex-man moeten vragen. Ook zijn oma leeft nog en is nu haar dochter kwijt, met haar kon ik het goed vinden overigens. Zou ik nu gewoon een algemene kaart naar mijn ex-schoonzusje moeten sturen? Ik vind dat zo onpersoonlijk. Wat zouden jullie doen?
Ik denk dat ik aan iedereen een kaart zou sturen, die ik persoonlijk wil condoleren. In jouw geval dus zeker naar de oma van je ex en die broer. En misschien ook wel naar je ex zelf.
ik zou ook naar correspondentieadres sturen. en dan kan je hem evt. nog gericht naar je ex.schoonvader schrijven. komt die daar vast wel terecht.
Naar mijn ex zat ik ook te denken, al heb ik hem aan de telefoon al wel gecondoleerd. Het is best een lastig verhaal nl. Wij zijn 8 jaar getrouwd geweest en zijn al 17 jaar gescheiden. We hebben dus wel een jarenlange geschiedenis. Daarom wil ik, ondanks alle ruzies en toestanden, ook niet niks van me laten horen, dat vind ik niet netjes nl. Zou het raar zijn om het adres van oma en ex-zwager aan mijn ex-man te vragen? Van zijn vader heb ik het adres wel. En hij heeft nog een broertje, dus als ik aan 3 kinderen (zijn zus, zijn broer en hem) een kaart stuur, vind ik het ook wel weer "lullig" om de jongste geen kaart te sturen eigenlijk.... Lastig zeg!
Als ik dat zou doen, wat zal ik daar dan in moeten zetten? En dan niet naar ex-schoonvader? Hij staat nl nu aan de zijlijn, terwijl zij gescheiden zijn omdat ze niet samen konden wonen meer, maar deden nog wel héél erg veel samen en hielden wel van elkaar. Ze leefden alleen door de omstandigheden apart..... En dan alleen mijn naam eronder? Of die van mij met oudste zoon? Of toch van mijn huidige man, mij en alle kinderen? Ter informatie, mijn ex-schoonmoeder is bij de geboorte van mijn kinderen uit mijn 2e huwelijk ook op kraambezoek geweest. Weliswaar uit nieuwsgierigheid, maar toch. Ze kennen mijn huidige man dus wel en hebben hem 1 of 2 x gezien. Alle suggesties zijn welkom!
Ik zou denk ik aan iedereen waarvan jij het gevoel hebt die je een kaart wilt sturen ook gewoon moet doen. Persoonlijk zou ik dan het hele gezin erop zetten..
Eerlijk? Ik vind dat je 2 weken te laat bent. Ook vanaf een vakantieadres kun je via Greetz een kaart sturen. Maargoed als je het dan alsnog wil doen zou ik hem naar het algemene adres sturen en richten aan iedereen.
Dat snap ik, maar dat heb ik in overleg met mijn ex gedaan. Het was geen probleem om hem later te versturen, ivm met de vakantie. daarnaast heb ik nog wat anders aan mijn hoofd gehad dan vakantie en heb ik eigenlijk totaal geen vakantie gehad.
Je hoeft je niet te verantwoorden naar mij het is alleen mijn mening. Toen mijn moeder overleed hebben we veel kaarten gehad in de tijd tot haar begrafenis. Deze hebben echt als steun gevoeld. Persoonlijk vind ik het raar een kaart te sturen na die tijd en ook raar om te krijgen. Zeker als he weet dat die persoon eerder op de hoogte was. Een kaart sturen kost niet veel tijd en wat je ook aan je hoofd hebt, een ouder of partner verliezen is iets heel verdrietigs daar maak je die 5 min tijd voor. Maar nogmaals dat is mijn mening.
dat mag je vinden, is ook je goed recht. Ik heb alleen zelf ook redenen om nog niets verstuurd te hebben die zeker even zwaar wegen dan een ouder of partner verliezen. Mijn ex en zijn familie weet hiervan en heeft hier ook begrip voor. Als ik een condoleancekaart stuur, wil ik daar even netjes voor zitten en iets meer dan alleen maar "sterkte" opschrijven. toen mijn vader overleed, kreeg ik zeker tot 6 weken na zijn overlijden nog kaarten, vond ik helemaal niet raar eigenlijk.
Ik zou een kaart sturen naar iedereen aan wie je persoonlijk sterkte zou willen wensen. Ook al is dat niet aan het correspondentie adres. Natuurlijk kun je dat uit beleefdheid doen maar zou dan alsnog ook een kaart sturen aan diegene, die je graag sterkte wilt wensen. Ook als dat pas later is. Toen mijn moeder overleed kregen we later ook nog een paar kaarten. Fijn juist als er iemand aan je denkt tijdens "die stilte", wanneer iedereen weer verder gaat met zn eigen leven.
Mmm t is allemaal heel persoonlijk. Ik vond het destijds juist steunend als er na de uitvaart nog kaartjes kwamen. Juist als het ineens zo leeg voelt. Daarom stuur ik mensen vaak na die tijd gerust nog een kaartje (bijv collega's waarvan ik het later gehoord heb). Maar goed ik dacht zelf altijd: wow die heeft de moeite genomen een kaartje te sturen en niet nou die 15 minuten stellen niks voor.
oke, dus dan zou ik mijn ex moeten bellen en vragen om adressen. Of hij ze geeft weet ik niet, want hem kennende stelt hij voor om het naar hem toe te sturen en dat hij het dan weer doorgeeft, wat ik niet wil. Ik ben van plan een kaart te sturen naar oma, ex-schoonvader en zwager. Mijn ex-man heb ik telefonisch al gecondoleerd en met de anderen heb ik niks mee. Nu alleen even in twijfel hoe te ondertekenen. Bij oma dacht ik alleen mijn zoon en ik (rest vh gezin kent ze niet), Bij de andere 2 hele gezin.
Wat lief dat je een kaartje wilt sturen! Ik zou ze naar het hele gezin sturen. Hopelijk wilt je ex ze geven. Anders naar je ex schoonvader sturen. Balen dat je een rot vakantie hebt gehad hopelijk is het nu beter? Hoe is het nu met je zoon? Trekt hij het een beetje? Had hij goed contact met zijn oma.
Ik zou het correspondentie adres aanhouden en eventueel een grote envelop doen met daarin een kaart voor iedereen die je een kaart wil sturen. En daar kan je dan een persoonlijke boodschap inzetten. Je ex schoonzus kan zien voor wie de envelop is en de persoon zelf kan besluiten het wel of niet te openen
Als jij graag meerdere mensen een kaart wil sturen omdat het goed voelt dat zou ik dat doen. Ik zou dan wel alle kinderen een kaart sturen, tenzij je 1 van hen helemaal niet kent. Ondertekenen zou ik namens jou en je partner doen of het hele gezin (maar dan vind ik het weer vreemd dat je oudste zoon erbij op staat. Tenzij hij het huis uit is en er niet op hoeft). @twinkle star Waarom mag men direct na het overlijden tot aan de begrafenis wel steun betuigen en daarna niet meer? Persoonlijk vind ik een condoleancekaart via Greetz of iets in die lijn not done! Een condoleancekaart hoort handgeschreven te zijn en persoonlijk ondertekend. Klinkt heel hard misschien maar waar jouw leven even stilstaat na het overlijden van een naaste draait de rest van de wereld gewoon door. Geeft toch niks wanneer een aantal kaarten later komen? Ik zou het op positieve manier benaderen; je bent niet uit de gedachten van mensen verdwenen, ze denken ook op een later moment nog aan je.
Ik vind het onzin dat je nu geen kaart meer zou kunnen sturen. Toen mijn vader overleed hebben we weken later nog kaarten gehad. Fijn juist! Als ik jouw verhaal lees zou ik een kaart sturen naar je ex, je ex-schoonvader en de oma van je ex.