Bbq tips voor vegetariërs

Discussie in 'De lounge' gestart door Hopsatee, 31 aug 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Wij organiseren een BBQ met daarbij wat vegetariërs. Wat is leuk en lekker op de BBQ?
     
  2. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Maïskolven, gemarineerde tofu op stokjes, gevulde paddenstoelen/portabella's.
     
  3. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Gevulde champignons of courgette?
    Plakjes groente roosteren, marshmallows, stokbrood met kruidenboter roosteren.
    Geen idee of ze wel vis en of schaaldieren eten? Anders zalm, mosselen, garnalen, kreeft etc.
     
  4. fafa

    fafa Niet meer actief

    - plakken aubergines gemarineerd in knoflookolie
    - spiesjes van groenteballetjes (van de appie) en kerstomaatjes
    - pitabroodjes gevuld met: geitenkaas&geroosterde paprika&pijnboompitjes of mango&oude kaas&jalapeños (in aluminiumfolie tussen de kooltjes)
     
  5. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    (Zoete) aardappel poffen tussen de kolen en dan met fetta voor de zoete aardappel fetta en kruidenboter voor de gewone.
     
  6. huggybird

    huggybird Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.738
    803
    113
    Ik maak altijd een groentepakketje, gele paprika in stukjes snijden, daar bij champignons in vieren snijden en cherrytomaatjes in tweeën, een flinke hand groente op een stuk aluminiumfolie leggen, klein klontje roomboter er op(hoeft niet perse) en een takje rozemarijn er op, beetje peper en zout. folie dicht vouwen en 15 min op de bbq.
    oppassen met het vocht dat er uit komt.
    heerlijk!!
     
  7. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Spiezen van Rode Ui, Paprika, Champignons

    Gevulde Champignons met kruidenkaas en geraspte oude kaas

    Zoete paprika insmeren met een mengseltje van olijfolie, knoflook en italiaanse kruiden en daar dan bij een lekkere heksenkaas dip saus.
     
  8. blike1987

    blike1987 VIP lid

    14 aug 2010
    6.656
    263
    83
    Dierenartsassistente
    Friesland
    Suikermais, gepofte aardappel, gebakken banaan
     
  9. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Oeh goede tips, kan ik zelf ook nog wel eten haha Thanks ladies
     
  10. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.386
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik heb zo'n groentje bak schaal van weber. Lekker stukken courgette, aubergine, paprika en ui marineren in wat olie en italiaanse kruiden. Mmm....

    En inderdaad gepofte aardappelen, mais en gepofte uien! Dat is ook heerlijk!
     
  11. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.768
    2.184
    113
    Je hebt tegenwoordig gewoon een pakket met vleesvervangers voor op de BBQ hoor dames! :roflmao:
    Je hoeft in deze tijd niet meer moeilijk te doen met gevulde paprika's enzo...
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  12. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    5 jul 2017
    167
    112
    43
    Vrouw
    Halloumi is een superlekkere kaas (kan je bij Turkse/Marokkaanse winkels en grote AHs kopen), die rooster opvallend smelt. Vind ik heerlijk op spiezen met verder tomaten, paprika, courgette, etcetera, en een yoghurtsaus erbij!
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  13. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Haha idd. Zo'n groentespies is absoluut lekker, maar het vult niet echt. De vleesvervangers zijn lekker en ze vullen ook. Maar ik zie hier heerlijke tips die ik zeker eens ga uitproberen!
     
    Bloem2310 vindt dit leuk.
  14. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.568
    455
    83
    Ik eet altijd gewoon vleesvervangers, bijv. little willies ( :roflmao: ) van de vegetarische slager of vegetarische balletjes op een spies en dan bbq'en.
     
    Hopsatee en Bloem2310 vinden dit leuk.
  15. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Champignons vullen met kruidenkaas (stronkje eruit halen, vullen en aluminiumfolie eromheen)

    Gevulde wrap (helft wrap bedekken met verkruimelde geitenkaas, gesnipperde rode uitjes en honing; dubbelvouwen en vastzetten met natte sateprikkers)

    Gevulde courgette (met creme fraishe en kruizemunt erover)

    En als je salades koopt/maakt, zorg dan voor vegetarische salades. Salades zijn zo makkelijk vegetarisch te houden, maar toch gebeurt het vaak dat er alleen maar salades met vlees zijn. In huzarensalade zit ook vlees!
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  16. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.768
    2.184
    113
    Wanneer mag ik bij jou komen bbq'en?:thumup:
     
    Janna vindt dit leuk.
  17. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    Jij bent zelf geen vegetariër zeker.
    Gelukkig kun je als vegetariër veel meer eten dan vegaburgers die vanaf de bbq over t algemeen (niet allemaal) gortdroog worden. thank God voor de gevilde paprika :p
     
    Janna vindt dit leuk.
  18. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik ben jaren vegetariër geweest en inderdaad: ik had nooit vleesvervangers. Bah, bah, bah!

    Dan toch liever een portie gevulde paprika extra.
     
  19. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Dat vind ik persoonlijk niet te pruimen en heb dan liever een lekkere gevulde paprika.

    En ik vind het persoonlijk ook niet echt een moeite, of je nou sate op een stokje doet of je doet nu groenten aan het stokje, kleine moeite en veel lekkerder ( vind ik )
     
  20. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.568
    455
    83
    Nou dan ben ik zeker een rare vegetariër (en al ruim 24 jaar), want ik vind de meeste vleesvervangers van tegenwoordig erg lekker.
     
    SDonya vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina