Gevulde champignons of courgette? Plakjes groente roosteren, marshmallows, stokbrood met kruidenboter roosteren. Geen idee of ze wel vis en of schaaldieren eten? Anders zalm, mosselen, garnalen, kreeft etc.
- plakken aubergines gemarineerd in knoflookolie - spiesjes van groenteballetjes (van de appie) en kerstomaatjes - pitabroodjes gevuld met: geitenkaas&geroosterde paprika&pijnboompitjes of mango&oude kaas&jalapeños (in aluminiumfolie tussen de kooltjes)
(Zoete) aardappel poffen tussen de kolen en dan met fetta voor de zoete aardappel fetta en kruidenboter voor de gewone.
Ik maak altijd een groentepakketje, gele paprika in stukjes snijden, daar bij champignons in vieren snijden en cherrytomaatjes in tweeën, een flinke hand groente op een stuk aluminiumfolie leggen, klein klontje roomboter er op(hoeft niet perse) en een takje rozemarijn er op, beetje peper en zout. folie dicht vouwen en 15 min op de bbq. oppassen met het vocht dat er uit komt. heerlijk!!
Spiezen van Rode Ui, Paprika, Champignons Gevulde Champignons met kruidenkaas en geraspte oude kaas Zoete paprika insmeren met een mengseltje van olijfolie, knoflook en italiaanse kruiden en daar dan bij een lekkere heksenkaas dip saus.
Ik heb zo'n groentje bak schaal van weber. Lekker stukken courgette, aubergine, paprika en ui marineren in wat olie en italiaanse kruiden. Mmm.... En inderdaad gepofte aardappelen, mais en gepofte uien! Dat is ook heerlijk!
Je hebt tegenwoordig gewoon een pakket met vleesvervangers voor op de BBQ hoor dames! Je hoeft in deze tijd niet meer moeilijk te doen met gevulde paprika's enzo...
Halloumi is een superlekkere kaas (kan je bij Turkse/Marokkaanse winkels en grote AHs kopen), die rooster opvallend smelt. Vind ik heerlijk op spiezen met verder tomaten, paprika, courgette, etcetera, en een yoghurtsaus erbij!
Haha idd. Zo'n groentespies is absoluut lekker, maar het vult niet echt. De vleesvervangers zijn lekker en ze vullen ook. Maar ik zie hier heerlijke tips die ik zeker eens ga uitproberen!
Ik eet altijd gewoon vleesvervangers, bijv. little willies ( ) van de vegetarische slager of vegetarische balletjes op een spies en dan bbq'en.
Champignons vullen met kruidenkaas (stronkje eruit halen, vullen en aluminiumfolie eromheen) Gevulde wrap (helft wrap bedekken met verkruimelde geitenkaas, gesnipperde rode uitjes en honing; dubbelvouwen en vastzetten met natte sateprikkers) Gevulde courgette (met creme fraishe en kruizemunt erover) En als je salades koopt/maakt, zorg dan voor vegetarische salades. Salades zijn zo makkelijk vegetarisch te houden, maar toch gebeurt het vaak dat er alleen maar salades met vlees zijn. In huzarensalade zit ook vlees!
Jij bent zelf geen vegetariër zeker. Gelukkig kun je als vegetariër veel meer eten dan vegaburgers die vanaf de bbq over t algemeen (niet allemaal) gortdroog worden. thank God voor de gevilde paprika
Ik ben jaren vegetariër geweest en inderdaad: ik had nooit vleesvervangers. Bah, bah, bah! Dan toch liever een portie gevulde paprika extra.
Dat vind ik persoonlijk niet te pruimen en heb dan liever een lekkere gevulde paprika. En ik vind het persoonlijk ook niet echt een moeite, of je nou sate op een stokje doet of je doet nu groenten aan het stokje, kleine moeite en veel lekkerder ( vind ik )
Nou dan ben ik zeker een rare vegetariër (en al ruim 24 jaar), want ik vind de meeste vleesvervangers van tegenwoordig erg lekker.