Misschien is het een idee je post in te sturen naar kranten/nieuws/actualiteiten sites? Ik vind je post erg sterk en duidelijk. En die erop volgt ook.
Amen! Ik sta zelf bij de kleuters, net een tikje anders natuurlijk maar kom veel bekende dingen tegen. Bij de kleuters komen daar nog schone broeken, veters strikken, jassen, dassen bij etc. Heel erg op de veiligheid en geborgenheid letten. Doe mijn werk echt met liefde en geniet er van, dat zeker, maar er moet iets veranderen. Het gaat mij niet om het salaris
Wij hebben vandaag bericht gekregen dat er bij ons niet wordt gestaakt. Mijn zoon zit op een kleine school, éénpitter bestuur. Maar hier voor zat mijn zoon ook op een andere school waarbij veel zaken van boven af werden opgelegd/geregeld. Mijn zoon is juist een kindje dat wel behoefte heeft aan extra aandacht en een iets andere aanpak nodig hebt. Zoals @papier al aangeeft blijven zulke kinderen achter. Ik heb 1,5 jaar alleen maar negatieve dingen over mijn zoon moeten aanhoren, maar er is nooit een plan van aanpak opgesteld, noch door de juffen of interne begeleider. Uit eindelijk heb ik gekozen voor een andere school die aansluit bij onze behoeftes en die wel extra tijd kunnen vrij maken voor mijn zoon. Dit heeft gelukkig een enorm positief effect op hem. Ik gun alle juffen, maar voor al de kinderen goed onderwijs waarbij er gekeken wordt naar het kind! Naar de behoeftes die zij nodig hebben om op te kunnen groeien in deze maatschappij. Ik ben een voorstander voor kleinere klassen, waarbij er meer aandacht is en ook minder werkdruk.
Het is stil hier... ik heb ondertussen een bericht van de bso ontvangen dat ze uit coulance kinderen die normaal gesproken op donderdag komen kosteloos opvangen. Helemaal top, superblij mee.
Bij ons op school gaat de BSO open, dus dat is voor de meesten een aardige oplossing. En ik hoor ook veel speeldates gepland worden door ouders.. Hier maakt school ook duidelijk dat het niet gaat om het loon voor de leerkracht, maar voor het totaalbedrag voor school. Ze willen graag kleinere klassen (24 ipv 30+). Dat zou bij ons 2 of 3 extra klassen betekenen. Dus of 2/3 leerkrachten, of anders met klassenassistenten de juf de tijd geven voor andere dingen (combiklassen, dus kunnen een deel combiklas meenemen naar ander lokaal). Gelukkig staakt de leerkracht die dan op kamp is die dag niet. Dus zo stug is school niet in hun staking. Dat was qua regelen ook wel een crime geworden en de meerwaarde van kamp is te hoog..
Nou hier niet. Het gaat hier van de vakantie uren af. En dan tellen ze ook nog 11 uren (2 dagdelen). Terwijl het geen vakantiedag is en mijn zoontje normaal op donderdagmiddag ook naar de BSO gaat. Dat laatste ga ik nog wel even achteraan, want ben het er niet mee eens.
Hier als je normaal op donderdag bso hebt mag je je kind inschrijven. Mensen die normaal vakantie opvang hebben zijn verzekerd van een plek. Mensen die alleen vso of nso hebben indien plek over is. Je betaald dan alleen de extra uren, tussen half 9 en half 3, rest zit al in contract.
Bij ons gaat de bso open. Maar nog niet iedereen is er blij mee. Want als donderdag je vaste dag is, moet je alsnog betalen van 8.30-14.30. Ik ben er wel blij. Kost me wel veel geld (160 euro) maar krijg naderhand toch kot terug.
Mijn dochter baalde dat ze niet meer op de basisschool zit Zij hebben die dag toevallig studiedag, en geen huiswerk ivm excursie dag er na, dus denk dat wij lekker naar de Julianatoren gaan. Jongste zit sowieso nog niet op school.
Goed gezegd, dit is zo waar. En dat ouders dat niet allemaal precies weten snap ik ook, maar heb eens wat vertrouwen in de leerkracht en de school! Wij weten wat we doen. Ja, soms zijn dingen saai/stom/makkelijk. Geef je kind maar mee dat het leven zo nu eenmaal in elkaar zit. Niet altijd is alles even spectaculair en spannend. Dat heb je zelf toch ook in bv je werk/huishouden etc.
Hmmm, volgens mij ligt de waarheid in het midden. Dat je de eerste methodetoesten afwacht, kan ik nog snappen. Eerst even je klassenmanagement op de rit, bouwen een groepsvorming etc. Dus aangepast werk is niet in week 2 al voor elkaar. Maar tot januari wachten vind ik het andere uiterste. Dan zou een kind steeds maar een half jaar werk op niveau krijgen? En dan gaat de volgende leerkracht weer een half jaar de kat uit de boom kijken? Zo werk je onderpresteren wel in de hand! Ook in groep 3 is het geenzins nodig een half jaar af te wachten. Na de eerste methodegebonden toets, toets ik de opvallende leerlingen al vooruit. Degenen die op het volgende blok ook al goed presteren, krijgen aangepast werk. En dat hoeft heus niet lollig of spectaculair te zijn. Er blijven nog steeds wel dingen saai. Maar er worden nu ook dingen moeilijk. Doorzettingsvermogen moet je op verschillende manieren tranen. Doorzetten bij een saaie taak is 1 ding, doorzetten bij iets dat moeilijke is en inspanning vraagt is ook een belangrijke vaardigheid. Zo zit het leven ook in elkaar: je moet beide kunnen. Dit is even off-topic hoor. Maar het raakt me altijd als ik dit soort berichten lees. Als het gaat om leerlingen die méér kunnen weten namelijk nog lang niet alle leerkrachten 'wat ze doen'. En door bijvoorbeeld een half jaar af te wachten, doe je bepaalde kinderen echt te kort. Sterker nog... het kan schadelijk zijn voor de verdere onderwijsloopbaan. Die kinderen mogen dankbaar zijn als ze ouders hebben die niet volledig op de leerkracht vertrouwen en mondig zijn. Leerkrachten zouden daar ook dankbaar voor moeten zijn, trouwens. Je kunt er alleen maar van leren!
Dank tupp voor je bericht, sluit mij bij aan. Zoon heeft ondertussen een plus boek rekenen gekregen en daar is hij druk mee, haha. Qua lezen gaat het geloof ik wat beter, hij mag nu simpele boekjes lezen. En daarnaast is hij helemaal weg van het mogen kleien blijft een kleuter, haha.
Hier juist duidelijk een brief met hoeveel geld er moet komen en dat een groot deel van het geld dus naar de salarissen moet en het omhoog krikken van start en einde schaal. Met daarbij... dat er dan meer mannen in het onderwijs zullen komen werken... Begrijp me niet verkeerd, ik gun de leerkrachten echt een normaal salaris, maar ik vind dit zo'n kulargument. Ik kan me niet voorstellen dat er nu een jongen van 17 is die denkt... "Wat zal ik eens doen. Oh geen PABO want dan ga ik straks minder verdienen dan een leerkracht in het voortgezet onderwijs, nee, laat ik maar mooi een opleiding tot docent aardrijkskunde gaan volgen..." Ik mag toch hopen dat mensen naar de PABO gaan vanuit een soort passie (maar misschien ben ik dan te optimistisch). Nogmaals, ik ben voorstander van het rechttrekken van de salarissen, maar ik denk niet dat dit het imagoprobleem van het PO gaat verhelpen. Overigens heeft ons kdv/bso een studiedag dus ik had toch al wat te regelen voor de jongste 2 kinderen, wat dat betreft hadden ze geen betere dag kunnen kiezen
Een halfjaar is lang, daar heb ik overheen gelezen in het stukje waar ik op reageerde. Dat is idd niet nodig. Maar anderzijds blijven er ook altijd ouders die erg snel roepen dat hun kind zich verveelt. Dat is wellicht ook wat jij bedoelt met 'de waarheid zal in het midden liggen'.
Dank je wel papier voor het omschrijven van mijn werk! Ik werk ook op een school met schoolpopulatie is op zijn zachtst gezegd zorg nodig heeft... Jouw stuk klopt echt helemaal!
Ik werk in de kinderopvang, wij hebben ook bso. School heeft gevraagd of we geen reclame willen maken als we open gaan, want ze willen dat ouders er zoveel mogelijk last van hebben. Wij gaan open en heb het gelijk tegen alle ouders gezegd. Wat ze nu aan het doen zijn staat me zo tegen! Mijn zwager werkt in het basisonderwijs, ik heb gevraagd wat hij die dag gaat doen, ik ging er nl van uit dat hij ging staken. Hij krijgt gewoon een vrije dag van de directeur ( die heeft hij nog niet genoeg ). En dan horen wij deze actie te steunen? Ik heb er veel moeite mee.
Dat stukje dat jij schrijft Tupp is idd. zoals het hoort. Ik mis wel een stukje overdracht.....de "nieuwe" leerkracht weet van te voren al wie meer en minder aankan. Het is alleen een kwestie van uitvogelen wat een kind aankan (levelwerk, pluswerk, talentontwikkeling)