Nee dat zou ik idd ook zeker niet doen!! Is de bouwgrond ook echt niet bouwrijp of zit er toch iets anders achter? Dat kan je voor een deel ook zelf controleren Heeft de bouwer toegang tot de kavel? Moet er nog iets gesloopt of gekapt worden? Is de grond vrij van putten ed? Wat er onder de grond zit is natuurlijk wat lastiger te controleren, maar daar kan je natuurlijk wel gericht naar vragen. Ik heb er verder ook niet heel veel verstand van hoor, maar ik woon in een vinex wijk en hier wordt eerst de grond bouwrijp gemaakt voordat er met de verkoop van huizen gestart wordt...
Ik zou een onafhankelijke second opinieonderzoek daarvan eisen zodat je echt bewijs hebt dat het klopt wat de aannemer zegt. En ik zou de zaak ook bij Eigen huis neerleggen. Gewoon bellen en overleggen. Ook zou ik me samenvoegen met de andere kopers. Samen sta je immers veel sterker.
Je hebt toch helemaal geen overeenkomst met de aannemer? Wat kan er dan ontbonden worden? Jij hebt gekocht van een projectontwikkelaar dus is dat jouw contractpartij.
Je maakt me in de war.... Boven aan de brief staat het logo van het aannemersbedrijf en het is ondertekend door de man die tevens ons aanspreekpunt was. Hij is ook werkzaam bij dit bedrijf.
Dit. Een aannemer werkt voor een projectontwikkelaar. Willen zij niet verder gaan met de bouw moet de projectontwikkelaar een nieuwe aannemer zoeken.
Ja daarom vroeg ik het dus of zij zelf laten bouwen of dat het een project is dat via de projectontwikkelaar gaat.. de project ontwikkelaar moet nu dus een andere aannemer zoeken. Tijdens de bouw van onze wijk ging de projectontwikkelaar failliet... dat was een groter probleem.
Wij zitten ook in een nieuwbouw project. Onze aannemer is tevens onze projectontwikkelaar. Dat is 1 bedrijf. Ze ontwikkelen de projecten en bouwen zelf. Dus ik denk dat dit in jullie geval ook zo is. Ik zou ook maandag eigen huis bellen en kijken of ze iets kunnen doen.
Ik zou je aanraden hier collectief een goede jurist naar te laten kijken, via Vereniging Eigen Huis. Dit is niet iets wat je door een rechtenstudent moet laten afhandelen maar door een vastgoed specialist.
Ik zou het ook niet laten afhandelen door haar. Zij gaat eerst voor mij de kleine lettertjes uitpluizen om te kijken wat hierover erin staat. Als dit al in de voorwaarden staat waar ik voor getekend hebt dan heb ik alsnog geen poot om op te staan. Ik wil niet onnodig nog meer geld hieraan uitgeven. We zijn al veel geld verloren op dit moment.... Mocht mijn schoonzusje er niks over vinden dan vind ik het zeker de moeite waard om verdere stappen te ondernemen! Bedankt voor het meedenken
Het is afhankelijk van de kleine lettertjes in de koopovereenkomst oftewel de clausules waarop de koop ontbonden kan worden alsmede de daar aan vast hangende termijnen. Daar staat vervolgens ook in wat voor kosten er wel of niet te verhalen valt. Al valt dat bij een rechter of commissie over het algemeen nog wel aan te vechten zoals bijvoorbeeld een keuken die je via de aannemer/projectontwikkelaar aan moet schaffen etc. Paar vragen die van belang zijn, is de eerste inleg al betaald? Oftewel de prijs voor de grond en de eerste werkzaamheden? Over het algemeen gaan woningen via projectontwikkeling pas in de verkoop wanneer de grond al bouwrijp is of zo goed als bouwrijp is. Je zou via de gemeente kunnen kijken of het met de vergunning te maken heeft, een afwijzing hoort in de gemeentebesluiten te staan. Andere mogelijkheid is dat er problemen zijn met de nutsbedrijven, ook onderdeel van bouwrijp maken. Recent zijn daar diverse berichtgevingen over geweest op cobouw. Advies: vereniging eigen huis contacteren en gezamenlijk met de andere kopers collectief stappen ondernemen, daar bereik je meer mee dan individueel zeker naar een projectontwikkelaar. Mocht je het op prijs stellen kan ik kijken of ik het een en ander kan vinden, dan graag via pb.
Als consument ben je ook nog beschermt indien in de getekende voorwaarden zaken staan die niet redelijk of billijk zijn. Zonder juridische achtergrond zijn de voorwaarden erg moeilijk goed te interpreteren, dus ook al lees je ze, dan nog weet je niet altijd precies wat de gevolgen zijn van tekenen. Daarom zijn er wetten om de consument te beschermen. Daarnaast zal het niet alleen afhankelijk zijn van de voorwaarden, maar ook van het proces tot nu toe. Je hebt de keuken besteld, mensen hebben hun huizen verkocht, maar is dat na een 'go' van de aannemer/ projectorganisatie? Of was dit al gedaan voordat er nog ontbindende voorwaarden konden plaats vinden? Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal mee gaat vallen voor jullie. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je liever vandaag dan morgen duidelijkheid wilt hebben. Succes!
Toen ons huis gebouwd werd hebben we een garantie certificaat gehad van Bouwgarant, dat gaf de garantie dat er verder gebouwd zou worden als de aannemer afhaakt. Als je dit hebt zou je ook daar contact mee op kunnen nemen.
Wij hadden bij ons nieuwbouwhuis ook een certificaat van bouwgarant waardoor er altijd afgebouwd werd. Wij hadden overigens wel 2 overeenkomsten.. 1 bij de projectontwikkelaar en 1 met de aannemer, dus het zou wel kunnen.. deze waren overigens wel met elkaar verbonden dus de een kon niet bestaan zonder de ander. Wat betreft het bouwrijp krijgen van de grond: bij ons in het contract stond al vermeld dat de vergunningen allemaal goed waren en ook de grond vrij van vreemde of gevaarlijke stoffen en ze dus meteen konden bouwen mits er genoeg huizen verkocht waren. Kan mezelf niet herinneren dat er iets in stond dat de aannemer het contract mocht ontbinden.. het waren vooral clausules op ons gericht.
Nee, helaas. Heel veel smoesjes van de aannemer die de schuld aan andere instanties geeft. We hebben nu met alle kopers de handen ineen geslagen en aankomende woensdag komen we allemaal samen om verdere stappen te bespreken. Er is een Wob onderzoek ingediend bij de gemeente, velen hebben hun rechtsbijstand ingeschakeld en die gaan het nu uitpluizen. Wij bleken geen rechtsbijstand te hebben, zooooo stom! Mijn man was in de war met een andere verzekering... Dus wij gaan morgen op zoek naar een rechtsbijstand verzekering die al helpt bij bestaande conflicten... En verder is er nog niks nieuws.
Hier is het zo dat de gemeente de grond bouwrijp moest maken voordat er kon worden begonnen met bouwen. Pas toen zij de grond bouwrijp hadden gemaakt mochten zij de grond aan de projectontwikkelaar verkopen. Dus misschien even de gemeente bellen om te verifiƫren hoe het zit? Wat betreft rechtsbijstand, volgens mij heeft de das toch dat je voor een vast bedrag een zaak door hen kan laten afhandelen ook al heb je daar geen verzekering? Succes, echt balen dit.