Gevulde bladerdeeg met gehakt, zelfgemaakte pizza, afbakpizza, stokbrood met kruidenboter, wraps. Soep alleen vult hier niet..
Broodje bapao Baguettes die bij het vlees liggen (af te bakken in de oven) Pita shoarma Stokbrood kruidenboter Verder eten wij het niet heel vaak dus zit er ook niet echt veel variatie in in wat we ernaast hebben.. Maar misschien nog salade van komkommer/tomaat/olijfolie/kruiden? Of gegrilde aubergine (met/zonder kaas)? Om heel eerlijk te zijn eten wij het niet zo vaak omdat ik soep geen maaltijd vind, het vult voor geen meter..
Ik maak altijd zelf soep,deze is rijk gevuld en vult goed. Daarbij stokbroodjes uit de oven met een simpel smeerseltje. Ik maak de soep altijd een dag van te voren (net als vandaag,ik ga de nachtdienst in) dus heb de dag zelf niet veel te doen aan het eten.
Stokbrood Broodje knakworst Verder niet heel veel ingewikkelds, anders kan ik net zo goed koken.. Wel maak ik vaak heel erg gevulde soep, na 2 koppen zit je echt wel vol.
Wat voor soepen maken jullie dan? Bij ons is het toch vaak erg makkelijk met broodjes kaas. Goed voor de kinderen met sporten. Maar voor ons vult het niet zo, vul het aan met brood.
Hier ook meestal eens per week (verse gevulde) soep. Wij eten er graag stokbrood met kruidenboter, brie, filet amercan, Aijoli en/of andere kaasjes erbij. Soms weleens broodjes knakworst of tosti’s en in de zomer sla of salade.
Erwtensoep, bruine bonensoep, tomatensoep met vermicelli en ballen (zo’n soeppakket van de AH), groentensoep met veeeeeel groenten vermicelli en ballen, pompoensoep, uiensoep (van zoete uien, heb je minder ‘last’ van, goulashsoep. Dat is het wel. Als ik kippensoep maak, dan is het vrij simpel, maar dat vult idd minder. Bouillon oid met niets erin maak ik niet.
Italiaanse tomatensoep met mascarpone, romige wortelsoep, kippensoep, pompoensoep, zoete aardappelsoep, chinese tomatensoep, uiensoep, zalmchowder, paprikasoep, broccolisoep, knolselderijsoep, etc. En wij eten dan er ook altijd iets bij. Ik zie soep eigenlijk alleen als makkelijke maaltijd omdat je het van te voren klaar kan maken.
Ik koop ook vaak soep van de kleinste soepfabriek, die hebben een paar hele gevulde (Harira b.v., met kikkererwten en linzen)
Hier iedere keer weer anders. Afgelopen week had ik lekker een verse tomaten groenten soep gemaakt en aankomende week maak ik weer lekker verse kippen groenten soep. Maar een heerlijk rijkelijk gevulde erwtensoep doet het hier ook altijd goed. Verse soep is zo ontzettend lekker en dan vooral met een heerlijke stuk turks brood erbij ofzo. Yummie!
Oké dus je maakt t eerder klaar. Dag vantevoren ofzo? Ik maak meestal ip dag zelf pas omdat dat makkelijk is. Maar zo heb je wel meer variatie ja.
Ik maak hem altijd zoals mijn oude oma het vroeger deed. Eerst een bouillon maken van een mergpijp en twee grote kippenbouten. Dat lekker de hele dag laten pruttelen en dan beetje aan het eind verse groenten en vermicelli toevoegen. Yummieeeee.
Ik maak het meestal in de middag, als mijn zoon slaapt. Of ik zet het op met de slowcooker in de ochtend.
Ik maak alle soepen zelf: tomatensoep met ballen Groentesoep met vlees en ballen Tsjechische aardappelsoep met spekjes Champignonsoep Uiensoep Broccolisoep En man maakt snert: daar gaan oa 2 beenhammen, spekjes en een rookworst in. De bovenste 3 soepen zijn hier favoriet en vullen goed. Als avondeten icm pannenkoeken, anders als lunch.
Ow ik vind een broodje hamburger echt lekker en vul ze ook altijd. Maar om dat nu bij soep te gaan eten? Dan doe ik liever balletjes in de soep en een broodje erbij. Jongste heeft graag zachte broodjes om in de soep te dopen, oudste liever een harder broodje. Of anders, voorgerecht soep en dan een broodje hamburger. Wat ik wel eens doe is als we een kaasavond hebben gehad de restjes verschillende kaas in blokjes/ stukjes op een bordje doen per persoon en die dan in de soep dippen. Dan kijk ik ook per kind wat de voorkeur van kaas is en wat er op hun bordje gaat en man en ik verdelen gewoon de rest.