Wat eten we...........bij de soep?

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 6 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tranquila

    Tranquila Bekend lid

    23 feb 2015
    744
    443
    63
    Vrouw
    Gevulde bladerdeeg met gehakt, zelfgemaakte pizza, afbakpizza, stokbrood met kruidenboter, wraps. Soep alleen vult hier niet..
     
  2. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.501
    13.794
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Broodje bapao
    Baguettes die bij het vlees liggen (af te bakken in de oven)
    Pita shoarma
    Stokbrood kruidenboter

    Verder eten wij het niet heel vaak dus zit er ook niet echt veel variatie in in wat we ernaast hebben..
    Maar misschien nog salade van komkommer/tomaat/olijfolie/kruiden?
    Of gegrilde aubergine (met/zonder kaas)?

    Om heel eerlijk te zijn eten wij het niet zo vaak omdat ik soep geen maaltijd vind, het vult voor geen meter..
     
  3. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Ik maak altijd zelf soep,deze is rijk gevuld en vult goed.
    Daarbij stokbroodjes uit de oven met een simpel smeerseltje.
    Ik maak de soep altijd een dag van te voren (net als vandaag,ik ga de nachtdienst in) dus heb de dag zelf niet veel te doen aan het eten.
     
  4. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Bijna altijd zelfgebakken brood met een zelfgemaakte ei/kip salade
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.158
    35.818
    113
    Stokbrood
    Broodje knakworst
    Verder niet heel veel ingewikkelds, anders kan ik net zo goed koken..
    Wel maak ik vaak heel erg gevulde soep, na 2 koppen zit je echt wel vol.
     
  6. rebekka84

    rebekka84 Fanatiek lid

    27 jan 2011
    1.930
    184
    63
    Stokbrood met paturain oid, worstenbroodjes, broodje hamburger, broodje knakworst.
     
  7. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Kipkluifjes uit de oven :thumup:
     
  8. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Wat voor soepen maken jullie dan?
    Bij ons is het toch vaak erg makkelijk met broodjes kaas. Goed voor de kinderen met sporten. Maar voor ons vult het niet zo, vul het aan met brood.
     
  9. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.495
    4.332
    113
    Vrouw
    Hier ook meestal eens per week (verse gevulde) soep. Wij eten er graag stokbrood met kruidenboter, brie, filet amercan, Aijoli en/of andere kaasjes erbij.
    Soms weleens broodjes knakworst of tosti’s en in de zomer sla of salade.
     
  10. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.495
    4.332
    113
    Vrouw
    Erwtensoep, bruine bonensoep, tomatensoep met vermicelli en ballen (zo’n soeppakket van de AH), groentensoep met veeeeeel groenten vermicelli en ballen, pompoensoep, uiensoep (van zoete uien, heb je minder ‘last’ van, goulashsoep. Dat is het wel.
    Als ik kippensoep maak, dan is het vrij simpel, maar dat vult idd minder. Bouillon oid met niets erin maak ik niet.
     
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Italiaanse tomatensoep met mascarpone, romige wortelsoep, kippensoep, pompoensoep, zoete aardappelsoep, chinese tomatensoep, uiensoep, zalmchowder, paprikasoep, broccolisoep, knolselderijsoep, etc. En wij eten dan er ook altijd iets bij. Ik zie soep eigenlijk alleen als makkelijke maaltijd omdat je het van te voren klaar kan maken.
     
  12. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Ik koop ook vaak soep van de kleinste soepfabriek, die hebben een paar hele gevulde (Harira b.v., met kikkererwten en linzen)
     
  13. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Hier iedere keer weer anders. Afgelopen week had ik lekker een verse tomaten groenten soep gemaakt en aankomende week maak ik weer lekker verse kippen groenten soep. Maar een heerlijk rijkelijk gevulde erwtensoep doet het hier ook altijd goed.

    Verse soep is zo ontzettend lekker en dan vooral met een heerlijke stuk turks brood erbij ofzo. Yummie!
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  14. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Hmm ja kip groentesoep is ook weleens een idee ja. Bedankt! ;)
     
    Debaky vindt dit leuk.
  15. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Oké dus je maakt t eerder klaar. Dag vantevoren ofzo? Ik maak meestal ip dag zelf pas omdat dat makkelijk is. Maar zo heb je wel meer variatie ja.
     
  16. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Ik maak hem altijd zoals mijn oude oma het vroeger deed. Eerst een bouillon maken van een mergpijp en twee grote kippenbouten. Dat lekker de hele dag laten pruttelen en dan beetje aan het eind verse groenten en vermicelli toevoegen. Yummieeeee.
     
  17. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.279
    1.418
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Wij vinden naan brood ook lekker bij soep
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ik maak het meestal in de middag, als mijn zoon slaapt. Of ik zet het op met de slowcooker in de ochtend.
     
  19. veense

    veense Niet meer actief

    Ik maak alle soepen zelf:
    tomatensoep met ballen
    Groentesoep met vlees en ballen
    Tsjechische aardappelsoep met spekjes Champignonsoep
    Uiensoep
    Broccolisoep

    En man maakt snert: daar gaan oa 2 beenhammen, spekjes en een rookworst in.

    De bovenste 3 soepen zijn hier favoriet en vullen goed. Als avondeten icm pannenkoeken, anders als lunch.
     
  20. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Ow ik vind een broodje hamburger echt lekker en vul ze ook altijd. Maar om dat nu bij soep te gaan eten? Dan doe ik liever balletjes in de soep en een broodje erbij. Jongste heeft graag zachte broodjes om in de soep te dopen, oudste liever een harder broodje.
    Of anders, voorgerecht soep en dan een broodje hamburger.

    Wat ik wel eens doe is als we een kaasavond hebben gehad de restjes verschillende kaas in blokjes/ stukjes op een bordje doen per persoon en die dan in de soep dippen. Dan kijk ik ook per kind wat de voorkeur van kaas is en wat er op hun bordje gaat en man en ik verdelen gewoon de rest.
     

Deel Deze Pagina