Heeft er iemand ervaring met re-medical teaching. Ik ben benieuwd naar ervaringen van de therapie en ook hoe deze gevolgd is bv via school of particulier.
Geen ervaring mee maar bij mij op school vroeger was het gewoon een duur woord voor bijles. Of denk ik dan te simpel? Hopelijk zijn er dames die je meer kunnen vertellen.
Voor welk onderwerp? Mijn oudste heeft het gehad voor zijn motoriek, maar het kan ook op andere gebieden. Mocht het wel motorisch zijn, dan wil ik wel meer vertellen
Mijn dochter kreeg het op school voor lezen. Onder schooltijd moest ze op school met een stuk of 3/4 kinderen in een kamer lezen oefenen met een RT-juf. Volgens mij was dat maar 1 keer per week hooguit een half uurtje. Wel een paar jaar lang. Bleek op het vmbo eruit te komen dat ze dyslexie had, is daar nooit ontdekt. Mijn zoon heeft dit voor begrijpend lezen ook gehad, slechts 1 jaar. Omdat hij een paar keer slechte citoscores had hiervoor. Laatste keer een C ipv D, dus dit jaar zit hij er niet bij. Eigenlijk idd bijles dus.
Mijn dochter heeft toen ze in groep 4 zat drie kwart jaar voor rekenen/ haar onzekerheid hier bij, RT gehad. Dit was bij een oud collega van mij die haar eigen praktijk heeft. Ze is in die periode enorm gegroeid en veel zelfzekerder geworden. Nu gaat het veel beter met haar wat dit betreft.
Onze zoon vanaf de zomervakantie en sinds 2 weken is hij klaar. Bijles voor dingen waar hij wat meer moeite mee had. Extern geregeld. Op school werd alleen in groepjes aangeboden en hij had de aandacht 1 op 1 echt even nodig. Hij ging 1x per week een uurtje.
Ik ken alleen remedial teaching Heb ik een aantal jaren gegeven op een basisschool. Is inmiddels wel bijna 18 jaar geleden. Ik was onderwijsassistente. Ik heb een paar kinderen voor lezen gehad. Zij kwamen een paar keer per week een poosje bij mij lezen. Bij sommige duurde dat lang. Andere kinderen had ik een poosje. Soms in groepjes van een paar, soms één op één. Voor rekenen, klokkijken, heel verschillend.
Ik ken ook alleen remedical teaching. Mijn dochter heeft het nodig voor rekenen. ze zit in groep 6 maar het basis rekenen zit er gewoon niet in. bijlessen die ze gehad heeft zijn noiit genoeg terug gegaan.
Ik denk ook echt dat je remedial teaching bedoelt. Kort omschreven als RT. Dit houdt in om een andere manier van leren aan te leren. Een soort bijles dus, maar dan anders. Bijvoorbeeld met rekenen gaan ze weer terug naar de basis, dus op de vingers rekenen om daarna in stapjes naar het ‘nu’ te gaan. Soms doen ze dit met hulpmiddelen als een springtouw, een bal of een wiebelkussen. Het is actiever dan bijles en werkt goed hoor. Maar je hoeft het niet als therapie te zien hoor. De meeste scholen hebben opgeleide RT-ers in dienst. Zelf heb ik een tijdje RT gedaan met lezen.
Als je idd remedial teaching bedoeld. Onze dochter krijgt het op school voor rekenen. Al vanaf groep 3 en ik denk tot aan groep 8. Ze loopt helaas bijna 2 jaar achter met rekenen. Zelf heb ik particulier een poosje bijles voor wiskunde genomen in mn examenjaar. Echt snappen zal ik het nooit doen (dyscalculie) maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik mn examen gehaald heb.
Youtan en Tuc inderdaad dit is wat ik bedoel, Helaas bied de school dit niet aan. De Iber en de leraar willen haar nu een apart boekje geven voor rekenen wat dus minder ver gaat, dan zou moeten in groep 6. Ik ben het hier absoluut niet mee eens omdat ik vind dat er veelste weinig gedaan is om haar te helpen. Ik ga nog eens even in discussie op school