Ik vond vanochtend een stuk lastiger voor ze om op school te komen tijdens code geel, dan gisteren om thuis te komen tijdens rood.
Dat is niet overal zo. Wij kregen 1,5 week geleden pas bericht. Maar dat maakt niet uit, het blijft hoe dan ook voor ouders die, om welk reden dan ook, geen opvang hebben een inlevering van 3 extra dagen. Kan me voorstellen dat dit als vervelend wordt ervaren.
Ik vind ziekte anders om diverse redenen. Ten 1e is dat geregeld in mijn cao en kan ik eventueel naar huis. Ten 2e hebben mijn collega's hoogstwaarschijnlijk niet allemaal op dezelfde dag een ziek kind thuis. Ten 3e, mijn vader hebben we dan als achtervang, maar die ga ik echt niet de sneeuw insturen. Hij is 70. Zou het mijzelf niet vergeven als hij wat breekt door een val. Ten 4e, je komt gewoon simpelweg met code rood niet gelijk thuis, als je al direct vrij zou krijgen. Niet alle bussen/treinen rijden en ik deed gisteren ongeveer 3 keer zo lang over de reis naar huis. Alles wat niet speelt bij een ziek kind.
Ik beweer ook nergens dat het hetzelfde is, ik vraag wat zij doet als ze een ziek kind heeft. Overigens is een situatie als gister ook geregeld in de CAO, dat heet nl calamiteitenverlof. Maar daar maakt niet iedereen graag gebruik van. Dat snap ik ook! Maar dat is wel wat ik eerder bedoelde met: school regelt het wel. Bij een ziek kind bewegen de meesten hemel en aarde om iets te regelen. Bij een situatie als gister waat school niet duidelijk stelt: ze MOETEN opgehaald worden is de gedachte dan sneller: o ja dat kan ik niet zo 123 regelen en ze zijn toch op school.
Als ik voor mijzelf spreek, ik zou in beide gevallen hemel en aarde bewegen, maar soms is er meer mogelijk dan anders.
Nee hoor je komt alleen nogal aanvallend over, of je wat dwars zit. Terwijl mijn reactie, waarom ik denk dat sommige ouders het vervelend vinden, niet eens voor jou persoonlijk bedoelt is.
Nou prima. Ik zeg ook niet dat dat voor iedereen geldt he? Maar ik geloof echt wel dat het voor bepaalde ouders zo werkt. En dat kun je als negatief zien, maar ik denk zeker dat het realiteit is.
Je zegt hier dat het voor de meeste ouders zo werkt, hoor. Niet voor bepaalde ouders. Als je je berichten nou eens vooraf naleest? Heb je dit soort vervelende discussies ook niet meer.
Maar jij vindt het aanvallend overkomen.. dat wil toch niet zeggen dat het zo is? Na bijna 20 jaar onderwijs heb ik gewoon veel ervaring, maar blijkbaar komt het gefrustreerd over als je een andere mening hebt.
Dan heb ik een probleem.. Ik ben doktersassistente. Op veel dagen ben ik alleen. Als ik dan weg moet voor mijn zieke kind is de praktijk dus niet bereikbaar. Ook niet in geval van spoed. Dit is dus niet zo makkelijk te regelen. En ja, als mijn kind ziek is zal ik wel moeten. Maar voor een schooldag waarbij ik hem wat eerder op zou kunnen halen is dat dat haalbaar helaas. Ik zeg "helaas" om dat ik hem natuurlijk ook liever eerder op haal.
Als een van onze dochters ziek is krijg ik volgens mijn CAO een uur om wat te regelen.. erg lastig, maar dat wist ik toen ik hier kwam werken. Ik weet dat er ouders zijn die zich ziekmelden maar daar zijn ze hier erg fel op.
Dat is toch niet helemaal waar hoor... Het aantal durf ik niet te zeggen, maar geloof wel dat het merendeel hier werkt. Zij het onder schooltijd of avond/weekend diensten. Die staan dus wel gewoon elke dsg bij school, maar hebben wel een baan daarnaast. Is dat bij jullie niet zo denk je?
Maar je hebt voor niet-ziek-overmacht-situaties dus geen back-up? Hier zijn er veel ouders die andere kinderen ‘opvangen’. Bv tijdens de hittegolf toen ze hier een tropenrooster hadden, en nu ook bij de staking. Hier is vandaag bv een klasgenootje van dochter wiens moeder in het zkh werkt. Ik ben dus haar back-up voor dit soort gevallen - en zo zijn er een stuk of 8, als de een niet kan, kan de ander wel etc. Ik zit nooit met 8 klasgenootjes hoor Maar dit is nu de vierde dag dit schooljaar dat het nodig is; met speelafspraakjes etc is dat hier dus prima te regelen. Nu snel cakejes bakken
Dat maak jij ervan, ik heb niks gezegd over dat een andere mening over komt als frustratie. Ik kan me zelfs voorstellen dat leraren ook veilig naar huis willen en dat de werkdruk voor hun erg hoog is. Net zoals ik me kan voorstellen dat niet elke ouder er even blij mee is dat het dag 2 is in 1 week dat ze vrij van werk moeten nemen.
Ik heb het specifiek over de basisschool waar mijn kinderen op zitten, niet over andere reformatorische scholen. Er zijn hier zeker wel moeders die werken en een aantal daar van zeker in de avond of onder schooltijd, maar de 80% norm wordt hier echt wel gehaald.
Dat was mijn mening plus de waarheid waar deze reactie van jou op kwam... dus ik begrijp niet helemaal waarom je nou wat anders zegt...