Dit topic maar even in mijn favorieten gezet! #veegt het speeksel van haar kin af# Komen een hoop lekkere recepten voorbij die ik eens ga proberen. Heb de laatste weken net zoveel inspiratie als een stoeptegel om iets te verzinnen voor het avondeten
gebakken boterhammen, zoals we het hier noemen. Ingrediënten: Boterhammen Rucola paprika ui knoflook Salami Pittige kaas bijv chaumes tomaat Italiaanse kruiden Beleg de boterhammen eerst met de rucola, paprika, knoflook. Daarbovenop de Salami en de kaas in plakken Dan de tomaat en italiaanse kruiden. Doe wat boter in een koekenpan. Bak de boterhammen met de deksel op de pan op middelhoog vuur tot het brood goudbruin is en de kaas goed is gesmolten. Dit is echt mijn lievelings luie zondag eten
Deze staat nu op het vuur!! Alleen vervang ik het water door melk! Dan heb je gelijk die romige smaak! Kan ook met broccoli ipv courgette.
http://allrecipes.nl/recept/4754/quiche-met-broccoli.aspx https://www.lekkerensimpel.com Heeft veel lekker recepten en vaak ook hele weekmenu's. Vind zelf dat er heerlijke recepten tussenstaan. Laatst de bloemkoolsoep en rijstgehakt schotel geprobeerd! Heerlijk
Rucolastampot: Uien bakken, italiaanse kruiden toevoegen (vers of uit een potje) verse worst in dezelfde pan mee bakken. Aardappels koken. De aardappels met de rucola (blender de rucola altijd nog kleiner) mengen, daarna het uien/kruidenmengsel op het bord pas toevoegen en als laatste het vlees! Jummie!
Mag een toetje ook? Dit is ons favoriete ijsrecept, beurre noisette roomijs, heerlijk bij bv warme apple crumble: http://www.redonline.co.uk/food/recipes/brown-butter-ice-cream
snelle lahmacun Ipv een bodem te maken van deeg (duurt mij veel te lang en het mislukt 9 van de 10x toch bij mij, gebruik ik Arabisch brood (te koop bij een Turkse winkel, het is heeeeel plat en je kunt het dus als bodem voor de lahmacun gebruiken, of als wrap beleggen met van alles) Voor ongeveer 12 lahmacuns: 2 rode paprika's 1 grote ui 1 hand vol peterselie 1 blik tomaten 1 blikje tomatenpuree scheutje olie peper zout en sambal 500 gram runder of lamsgehakt maak de paprika's,ui, en peterselie heel fijn (handigste is een keukenmachine, snijden kan ook) en doe de gesneden tomaten, de puree, olie, peper, zout en sambal, goed mengen door het gehakt, kwartiertje buiten de koelkast laten staan. Daarna in een koekenpan het mengel in een koekepan bakken. daarna is het mengsel klaar voor gebruik op het Arabische brood: Je legt een brood op een bord, 1,5 schep gehaktmengsel erover heen smeren, dubbel vouwen en op de grill (tostiapparaat, niet de grill in de oven) doen en ca 30 sec opwarmen. Eventueel kan je het ook in een koekenpan opwarmen. Je kunt er van alles opdoen: sla, knoflooksaus (die ik maak zal ik zo posten, zit nauwelijks calorieën in!!) tomaat, olijf etc. Heerlijk voor tussendoor en echt zó gemaakt als je het mengsel klaar hebt (gewoon van te voren maken en kun je een dag of 3 in een tupperware bakje in de koelkast bewaren)
Knoflooksaus of tzaziki met weinig calorieën Ik gebruik hiervoor de Griekse yoghurt te koop bij de Jumbo. Heeft 0,1 gr vet en zit maar 65 kcal per schaaltje van 150 gram in. Griekse yoghurt is een stuk dikker dan gewone yoghurt en daarom uitstekend te gebruiken voor saus. ongeveer 200 gr, yoghurt, minder kan ook, maar ik maak altijd een grote bak voor 3 dagen 2 teentjes knoflook kruiden als peterselie, dille, bieslook, griekse kruiden etc, een flinke hand vol wat peper, zout en een scheut olijfolie mengen Voor tzaziki voeg ik een hele komkommer, geraspt en het vocht eruit geknepen toe.
nou, ik doe ook wel iets meer knoflook wanneer ik hem direct gebruik zeg maar, maar omdat ik hem meestal voor een dag of 3 maak, doe ik er niet zoveel in, omdat ie dan op dag 3 veel te sterk is, haha. Het is ook maar een inschatting, qua kruiden moet je dat toch altijd aanpassen naar de eigen smaak natuurlijk. En gebruik jij ook altijd die griekse yoghurt met 0,1 vet? Scheelt behoorlijk veel in calorieën tov gewone Griekse of Turkse yoghurt of (GRUWEL) met mayonaise
1 van mn favorieten.. Groentelasagne; 2 Courgettes 2 uien 3 knoflookteentjes Oregano 400 gr spinazie Flesje kookroom 125 gr grana padano 8 lasagnebladen 1 l groentebouillon 6 el roomboter 4 el bloem * oven verwarmen op 220 graden. Bouillon bereiden. Courgette in plakken snijden. * Courgette over een bakplaat met bakpapoer verdelen. Besprenkelen met olijfolie, peper en zout. 10 minuten in de oven bakken. Laat de oven daarna aanstaan. * Ui fijn snipperen, knoflook persen. * Roomboter in wokpan verhitten, ui en knoflook in fruiten. Bloem toevoegen en bak al roerende 2 minuten. 1/3 vd bouillon toevoegen en met een garde roeren tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit nog 2x met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 min koken. Evt peper en zout toevoegen. * Oregano en spinazie toevoegen aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 deel vd grana padano en peper & zout toe. * Schenk een laagje saus in een ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Leg daarna een paar plakken courgette op de bladen en bedek deze weer met saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag saus. * Strooi de overige grana padano erover. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dat klopt, maar dan vind ik weer dat de kruiden etc te weinig worden, en om dat erbij te voegen...ik maak dan liever nieuwe verse saus dan elke keer toe te voegen dat het op gegeven moment bedorven is.
Een lekkere couscous saus met pompoen en kikkererwten (bij de link even doorscrollen naar t recept beneden) https://www.trouw.nl/home/marokkaanse-couscous~ae6872c5/ En deze lasagne is ook erg lekker (met gegrilde courgette en spinazie) https://chickslovefood.com/recept/lovely-lasagne/ Stamppot met snijbonen en witlof, wij doen alleen verse snijbonen en wat extra snijbonen en witlof, alleen dochter van 2 vindt m iets minder https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R935768/zomerstamppot-en-zoete-spekjes En bietenstamppot, makkelijk maar lekker. En ook hier weer extra bieten https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R767114/bietenstamppot-met-spek-en-appel
Hier doet het '' Kip Prutje '' het altijd wel goed Ingredienten: Kipfilet Brocoli Geraspte kaas Blikje kip ragout Pakje creme friashe UItje Knoflook Zout Peper Kipkruiden Kip snijden in blokjes en kruiden naar smaak. Kip mooi goud bruin bakken samen met het uitje, dit in een ovenschaal doen. Brocoli beetgaar koken en over de kip heen verdelen. Ragout mengen met cremfraishe en over de brocoli en kip smeren Geraspte kaas er overheen en dan in de oven. 180graden +- 20/25 minuten tot de kaas gesmolten is. Mocht je van wat knapperige kaas houden dan kun je hem er uiteraard wat langer in doen. Dit kun je serveren bij gebakken krieltjes of rijst.
Ik had nog een recept wat echt 1 van me favorieten is. Het is vegetarisch maar je kan het natuurlijk gewoon vervangen door gehaktballetjes. Ook kan je zelf kiezen wat voor groente erbij. http://www.tofutwins.nl/recepten/sweet-spicy-meatballs/