Deel je recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Boommm, 23 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marchella

    Marchella Niet meer actief

    Dit topic maar even in mijn favorieten gezet!
    #veegt het speeksel van haar kin af#

    Komen een hoop lekkere recepten voorbij die ik eens ga proberen. Heb de laatste weken net zoveel inspiratie als een stoeptegel om iets te verzinnen voor het avondeten :cool:
     
  2. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    gebakken boterhammen, zoals we het hier noemen.

    Ingrediënten:
    Boterhammen
    Rucola
    paprika
    ui
    knoflook
    Salami
    Pittige kaas bijv chaumes
    tomaat
    Italiaanse kruiden

    Beleg de boterhammen eerst met de rucola, paprika, knoflook.
    Daarbovenop de Salami en de kaas in plakken
    Dan de tomaat en italiaanse kruiden.
    Doe wat boter in een koekenpan.
    Bak de boterhammen met de deksel op de pan op middelhoog vuur tot het brood goudbruin is en de kaas goed is gesmolten.
    Dit is echt mijn lievelings luie zondag eten ;)
     
    jt82 en marina kl vinden dit leuk.
  3. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Deze staat nu op het vuur!! Alleen vervang ik het water door melk! Dan heb je gelijk die romige smaak! Kan ook met broccoli ipv courgette.
     
    Tika86 vindt dit leuk.
  4. Tika86

    Tika86 Fanatiek lid

    8 sep 2014
    1.153
    225
    63
    Vrouw
  5. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Rucolastampot:

    Uien bakken, italiaanse kruiden toevoegen (vers of uit een potje) verse worst in dezelfde pan mee bakken. Aardappels koken.
    De aardappels met de rucola (blender de rucola altijd nog kleiner) mengen, daarna het uien/kruidenmengsel op het bord pas toevoegen en als laatste het vlees! Jummie!
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.721
    113
  7. din0

    din0 VIP lid

    14 aug 2011
    5.118
    1.824
    113
    Bonte spruitjes schotel.

    En ham kaas schotel wel met een zakje haha
     
  8. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    snelle lahmacun

    Ipv een bodem te maken van deeg (duurt mij veel te lang en het mislukt 9 van de 10x toch bij mij, gebruik ik Arabisch brood (te koop bij een Turkse winkel, het is heeeeel plat en je kunt het dus als bodem voor de lahmacun gebruiken, of als wrap beleggen met van alles)

    Voor ongeveer 12 lahmacuns:

    2 rode paprika's
    1 grote ui
    1 hand vol peterselie
    1 blik tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    scheutje olie
    peper zout en sambal
    500 gram runder of lamsgehakt

    maak de paprika's,ui, en peterselie heel fijn (handigste is een keukenmachine, snijden kan ook) en doe de gesneden tomaten, de puree, olie, peper, zout en sambal, goed mengen door het gehakt, kwartiertje buiten de koelkast laten staan.

    Daarna in een koekenpan het mengel in een koekepan bakken.

    daarna is het mengsel klaar voor gebruik op het Arabische brood:

    Je legt een brood op een bord, 1,5 schep gehaktmengsel erover heen smeren, dubbel vouwen en op de grill (tostiapparaat, niet de grill in de oven) doen en ca 30 sec opwarmen. Eventueel kan je het ook in een koekenpan opwarmen.

    Je kunt er van alles opdoen: sla, knoflooksaus (die ik maak zal ik zo posten, zit nauwelijks calorieën in!!) tomaat, olijf etc. Heerlijk voor tussendoor en echt zó gemaakt als je het mengsel klaar hebt (gewoon van te voren maken en kun je een dag of 3 in een tupperware bakje in de koelkast bewaren)
     
  9. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Knoflooksaus of tzaziki met weinig calorieën :thumup:

    Ik gebruik hiervoor de Griekse yoghurt te koop bij de Jumbo. Heeft 0,1 gr vet en zit maar 65 kcal per schaaltje van 150 gram in. Griekse yoghurt is een stuk dikker dan gewone yoghurt en daarom uitstekend te gebruiken voor saus.

    ongeveer 200 gr, yoghurt, minder kan ook, maar ik maak altijd een grote bak voor 3 dagen
    2 teentjes knoflook
    kruiden als peterselie, dille, bieslook, griekse kruiden etc, een flinke hand vol
    wat peper, zout en een scheut olijfolie
    mengen

    Voor tzaziki voeg ik een hele komkommer, geraspt en het vocht eruit geknepen toe.
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  10. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Zo maak ik hem ook altijd (alleen iets meer knoflook :D) super lekker idd!
     
  11. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    nou, ik doe ook wel iets meer knoflook wanneer ik hem direct gebruik zeg maar, maar omdat ik hem meestal voor een dag of 3 maak, doe ik er niet zoveel in, omdat ie dan op dag 3 veel te sterk is, haha. Het is ook maar een inschatting, qua kruiden moet je dat toch altijd aanpassen naar de eigen smaak natuurlijk. :)
    En gebruik jij ook altijd die griekse yoghurt met 0,1 vet? Scheelt behoorlijk veel in calorieën tov gewone Griekse of Turkse yoghurt of (GRUWEL) met mayonaise
     
  12. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Als de smaak te sterk is op dag 3 dan kan je altijd wat extra yoghurt toevoegen.
     
    jt82 vindt dit leuk.
  13. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    16 mrt 2016
    3.653
    2.557
    113
  14. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    1 van mn favorieten..
    Groentelasagne;
    2 Courgettes
    2 uien
    3 knoflookteentjes
    Oregano
    400 gr spinazie
    Flesje kookroom
    125 gr grana padano
    8 lasagnebladen
    1 l groentebouillon
    6 el roomboter
    4 el bloem


    * oven verwarmen op 220 graden. Bouillon bereiden. Courgette in plakken snijden.
    * Courgette over een bakplaat met bakpapoer verdelen. Besprenkelen met olijfolie, peper en zout. 10 minuten in de oven bakken. Laat de oven daarna aanstaan.
    * Ui fijn snipperen, knoflook persen.
    * Roomboter in wokpan verhitten, ui en knoflook in fruiten. Bloem toevoegen en bak al roerende 2 minuten. 1/3 vd bouillon toevoegen en met een garde roeren tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit nog 2x met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 min koken. Evt peper en zout toevoegen.
    * Oregano en spinazie toevoegen aan de saus en laat al roerende slinken.
    Voeg als laatste de kookroom, 1/3 deel vd grana padano en peper & zout toe.
    * Schenk een laagje saus in een ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Leg daarna een paar plakken courgette op de bladen en bedek deze weer met saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag saus.
    * Strooi de overige grana padano erover. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.
     
  15. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Dat klopt, maar dan vind ik weer dat de kruiden etc te weinig worden, en om dat erbij te voegen...ik maak dan liever nieuwe verse saus dan elke keer toe te voegen dat het op gegeven moment bedorven is.
     
    SDonya vindt dit leuk.
  16. Overtherainbow

    Overtherainbow Bekend lid

    14 jan 2015
    781
    198
    43
    Een lekkere couscous saus met pompoen en kikkererwten (bij de link even doorscrollen naar t recept beneden)
    https://www.trouw.nl/home/marokkaanse-couscous~ae6872c5/

    En deze lasagne is ook erg lekker (met gegrilde courgette en spinazie)
    https://chickslovefood.com/recept/lovely-lasagne/

    Stamppot met snijbonen en witlof, wij doen alleen verse snijbonen en wat extra snijbonen en witlof, alleen dochter van 2 vindt m iets minder https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R935768/zomerstamppot-en-zoete-spekjes

    En bietenstamppot, makkelijk maar lekker. En ook hier weer extra bieten
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R767114/bietenstamppot-met-spek-en-appel
     
  17. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.495
    2.948
    113
    Voor hoeveel personen is dit ongeveer?
     
  18. Tika86

    Tika86 Fanatiek lid

    8 sep 2014
    1.153
    225
    63
    Vrouw
    Geen idee eerlijk gezegd. Volgens mij haal ik er makkelijk 6 volle kommen uit.
     
    Jackie87 vindt dit leuk.
  19. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Hier doet het '' Kip Prutje '' het altijd wel goed

    Ingredienten:

    Kipfilet
    Brocoli
    Geraspte kaas
    Blikje kip ragout
    Pakje creme friashe
    UItje
    Knoflook
    Zout
    Peper
    Kipkruiden

    Kip snijden in blokjes en kruiden naar smaak.
    Kip mooi goud bruin bakken samen met het uitje, dit in een ovenschaal doen.
    Brocoli beetgaar koken en over de kip heen verdelen.
    Ragout mengen met cremfraishe en over de brocoli en kip smeren
    Geraspte kaas er overheen en dan in de oven.
    180graden +- 20/25 minuten tot de kaas gesmolten is.
    Mocht je van wat knapperige kaas houden dan kun je hem er uiteraard wat langer in doen.

    Dit kun je serveren bij gebakken krieltjes of rijst.
     
    Deedee91 vindt dit leuk.
  20. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    16 mrt 2016
    3.653
    2.557
    113

Deel Deze Pagina