Niet heel moeilijk of spannend wel heel lekker: Pancetta of gewoon bacon of spekreepjes. Kookroom knoflook paprika rode ui kipfilet verse spinazie zongedroogde tomaatjes Pijnboompitjes Pasta boursin cuisine of andere kruidenkaas Alles in blokjes lekker aanbakken dan doe je de boursin erbij met wat kookroom zodat je een saus krijgt. Lekker wat peper erdoorheen malen. De spekjes , en pijnboompitjes bak je apart anders word het zo vet. Dit mag er ook doorheen dan op het allerlaatst de verse spinazie erbij en wat zongedroogde tomaatjes erdoorheen. Pasta naar keuze en lekker aftoppen met wat Parmezaanse kaas. En dan doen we er altijd een focaccia bij. HEERLIJK!
Nog een makkelijke maar o zo lekkere: Pannenkoeken met spinazie en tomaat uit de oven: Benodigdheden: Pannenkoekbeslag Verse spinazie Tomaten (1 per pannenkoek) Bakje kruidenroomkaas Geraspte kaas Roomboter (om ovenschaal in te vetten) - kook de spinazie gaar - bak ondertussen de pannenkoeken, mag een dikke stevige pannenkoek zijn ( 1 per persoon) - snij de tomaat in plakjes. - Als de spinazie gaar is: giet af en druk goed het vocht er uit in de vergiet. - doe de spinazie terug in de pan en roer het bakje kruidenroomkaas erdoor. - verdeel de spinazie-roomkaas mengsel over de pannenkoeken. - rol de pannenkoeken op en doe ze in een ingevette ovenschaal. - doe de plakjes tomaat in een rechte lijn op de opgerolde pannenkoek(en). - strooi er geraspte kaas overheen. Nu in de oven , bovenwarmte op 200 graden zodat de tomaat warm wordt en de kaas lekker smelt en een mooi kleurtje krijgt. Zo lekker!! Eventueel te serveren met een lekker stukje zalm
Kan iemand mij misschien helpen aan een echt lekker Cola Kip recept zoals Surinaamse mensen ze maken? Heb ooit eens bij een oud collega ( van Surinaamse afkomst ) van mijn man dit recept gegeten en dat was zo goddelijk! Zijn vrouw heeft toen wel verteld hoe ze het heeft gemaakt maar dat heb ik uiteraard niet opgeschreven grrrrr. Nu vind ik wel wat recepten online en heb er al een aantal uitgeprobeerd maar niets was zo lekker als die ik toen at. Helaas werkt deze man er niet meer dus kan ik het ook niet na vragen. Ik ben dus op zoek naar het '' echte '' recept zoals Surinaamse mensen het maken. Wie kan mij hier aan helpen? Heb zo'n trek om dit te eten vanavond
Succesnummers bij ons thuis: http://www.degezondekok.nl/recepten/hoofdgerechten/item/325-stoof-met-ras-el-hanout Lekker met couscous! http://opdeproefbij.nl/ovenschotel-prei-kerrie-gehakt/ Ik gooi er altijd nog champignons bij https://www.keukenliefde.nl/pasta-met-garnalen-pesto-roomsaus/ Hier doe ik nog extra wat courgette doorheen https://www.google.nl/amp/s/www.okokorecepten.nl/recept/salade/pastasalade/pastasalade-pancetta-meloen-amp Superlekker! En ziet er ook nog een spectaculair uit, wel beetje zomers. https://www.24kitchen.nl/recepten/gestoomde-groentepakketjes-met-spaghetti Dochter is hier gek op! Doe er soms nog wat spekjes doorheen, als dat toevallig nog in de koelkast ligt.
Ik heb de courgettesoep gemaakt. Was heerlijk! Ik vond het alleen wel lastig te bedenken wat ik erbij moest eten.
Ik zal eens mijn 10 minuten-recepten neerschrijven. Altijd groot succes bij mijn man en heel fijn om rechtstreek vanuit de file binnen 10 minuten een maaltijd op tafel te hebben. Ciabatta met tonijn en rode saus Ciabatta doormidden snijden en met de zachte kant op de contactgril leggen. Een kastanjechampignons in 4-en snijden (klein bakje) en in een wokpan gooien met een scheutje olijfolie. Blikje tonijn erbij (wel even afgieten), pot pittige pastasaus erbij en alles opwarmen. De halve ciabatta's op borden leggen, plak kaas erop en een grote schep van de saus. Bietensoep met rookworst Dit is een chill recept, je hoeft er helemaal geen verse ingrediënten voor in huis te hebben, dus ik heb altijd de spullen in huis. Gooi een grote pot bieten en een groot blik tomaten creme-soep (zonder slierten en ballen, alleen de basissoep!) bij elkaar in een pan. Even opwarmen en vervolgens helemaal glad pureren met de staafmixer. Ondertussen in de magnetron of in een pannetje water een rookworst opwarmen, in stukjes snijden en door de soep scheppen. Als je toevallig zure room of kwark in huis hebt, is een lepel hiervan in het midden van het bord soep wel lekker, maar het hoeft helemaal niet. Broccolirijst met paddestoelen Paddestoelenmix (of oesterzwammen, of shi-i-take, of gewone champignons) in stukjes snijden en een minuut of twee roerbakken. Broccolirijst erbij gooien en een minuut omscheppen op hoog vuur. Potje GO-TAN Oystersauce erbij, twee tot drie minuten laten pruttelen, beetje omscheppen. Lente-ui in ringetjes snijden en eroverheen strooien.