Als hij zo vol zit en je hem niet goed leeg krijgt, is het misschien juist een idee om alles er eens uit te halen en te kijken wat weg kan. En dan inderdaad verder zo leeg mogelijk maken, met koud weer dingen buiten zetten of in de garage. (Komend weekend is het buiten net zo koud als in je koelkast). Zorg dat je het allemaal goed dicht bij elkaar bewaart om de kou vast te houden. En dan inderdaad snel te werk gaan.
Dit inderdaad. En voordat ik een no frost vriezer had. Zette ik alles op het aanrecht. Even 5 minuten wachten en dan met een plamuurmes het ijs eruit steken en soppen. Was ik binnen een half uurtje klaar en kon alles weer terug.
Ik zal de wederhelft het eens laten controleren vanavond! Met de koelkast hebben we in ieder geval veel problemen gehad met het sluiten
Ik zorg er voor dat we eerst de vriezer leeg gegeten hebben en dan ontdooi ik hem. Ook een goed moment namelijk om al je voorraden weer even door te gaan, weg te gooien wat niet meer goed is en lekker fris te beginnen.
Alles op het aanrecht, bakken eruit fohn erop en binnen 15 min is die ontdooid en kab ik hem schoonmaken .
Met onze vorige vriezer altijd gedoe gehad met ontdooien. Ijs bleef steeds tussen de roosters zitten. (die er niet uit konden) Toen we gingen verhuizen dat ding laten staan en een nieuwe gekocht. Met no frost! Af en toe sop ik 'm even uit. Dan eten we 'm van te voren zo goed als leeg. En laatste beetje doe ik dan in een koelbox met elementen. Met 10 minuutjes kan het weer terug.
Zit ie niet te vol? Sluit ie goed? Keertje open gestaan per ongeluk? (hier ook eens gehad, zou moeten gaan piepen, maar hij stond blijkbaar op zo'n klein spleetje open dat ie dat dus niet deed. Merkte het gelukkig na 15 minuten al op, maar er zat toen ook al aardig wat ijs op de deur/lades.)
Dit idd. Ik heb nog nooit mijn vriezer hoeven ontdooien. Wist niet dat die nog verkocht werden waarbij dat wel nodig is. Lijkt me echt onnodig gedoe
Kijk de rubbers eens goed na. Ik heb een heel klein scheurtje in het rubber zitten een daardoor af en toe ijs bikken. Maar ontdooien hoeft niet, het verzamelt alleen op de plek waar het scheurtje zit
Alles op het aanrecht. Gaat prima. Eerst zoveel mogelijk even leeg maken. Hier wel no Frost, maar laatst had iemand de vriezer een nacht open laten staan pff.
Redelijk leeg eten, spullen in een koelbox, ketels warm water in de diepvries en de föhn aan. Zal wel niet zo goed zijn voor de diepvries maar ijsvrij is dat ding zeker .
Een keer de deur te lang laten open staan? dan kan de verdamper alsnog bevriezen. Als deze bevroren is moet de hele vriezer ontdooit worden via omgevingstemperatuur, niet via fohn oid. Dan 48 ondooit laten (zodat de vochtresten rond de verdamper kunnen verdampen) Dan kn de vriezer weer aan. ALs je vriezen pas 1 jaar oud is en je hebt de deur niet te lang opengelaten, terug naar het verkooppunt
Ik gooi alles in boodschappentassen en dan zorg ik er voor dat de kleine, dunne spulletjes goed tussen de grote blokken liggen. Een doos ijsjes tussen de diepvriesgroente zeg maar. Het ontdooien en schoonmaken van de vriezer is in een half uurtje klaar en in die tijd zijn de spullen echt niet ontdooit hoor. Zorg ervoor dat ik alles van te voren klaar zet, emmer, sopje, spatel om het ijs te bikken en dan even hard er tegenaan!
Zoveel mogelijk leegmaken, koelbox, even in de andere vriezer of als het vriest gewoon in de schuur leggen.
Op de aanrecht. ik zet de vriezer uit en zet de stoomreiniger erop. binnen 20 min is hij schoon en ontdooid. en dan heb ik het soms over 6 cm dik ijs. vervolgens zet ik de vriezer op snelvriezen en gaat alles er weer in. gaat super zo.
In de zomer in een koelbox. Verder zorg ik altijd dat ik het ontdooien alleen doe, wanneer ik niet zoveel in de vriezer heb. Met dit weer zou ik het gewoon buiten neerzetten. Vriest misschien wel niet, maar is best koud.