Niet meer op ouderslaapkamer slapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door marber, 28 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marber

    marber Lid

    17 mei 2007
    98
    0
    0
    Hallo,

    Zijn er nog meer mensen die hun kleintje niet of niet zo lang bij zich op de slaapkamer hebben laten slapen?

    Wij hebben een klein wiegje naast het bed, maar sinds een paar nachten leg ik haar gewoon 's nachts op haar eigen kamer. In het grote ledikant slaapt ze langer door en ik slaap ook veel rustiger, want van elk pufje of kreuntje werd ik al wakker en viel ik ook niet snel meer in slaap.

    Ik heb het idee dat zowel beebje als ik hier veel gelukkiger van worden, maar ik vraag me af of het ergens slecht voor kan zijn omdat tegenwoordig zo veel wordt geadviseerd om je baby de eerste tijd bij je op de kamer te laten slapen.

    Groetjes Marber
     
  2. brussie

    brussie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    1.927
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Amersfoort
    Waarom zou het slecht zijn je kindje in een ledikantje te laten slapen? Daar zijn ze toch voor gemaakt? Er zijn heel veel kinderen die nooit in een wiegje hebben geslapen!
    Als jullie het prettiger vinden zo moeten jullie dat gewoon lekker doen!
    Slaap lekker!
     
  3. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.048
    4.241
    113
    Kylian heeft de eerste 3 dagen (in het ziekenhuis) naast mijn bed geslapen in een wiegje (lees plastic bak ;) ).
    Vanaf het moment dat we thuis waren heeft hij gewoon in zijn eigen ledikantje geslapen en we hebben er ook nooit problemen mee gehad.

    Groetjes anita
     
  4. jettje

    jettje Fanatiek lid

    30 jan 2007
    1.541
    0
    0
    zv-er
    Hoi hoi,

    Ons kleine ventje slaapt nog bij ons op de kamer
    maar hij gaat deze week toch echt over naar zijn
    eigen kamer.
    Het is echt niet slecht als zij op zijn eigen kamer slaap.
    Als zij en jij er beter van slapen gewoon op haar kamer
    laten slapen. Dan zijn jullie beide goed uitgerust ;)
    Het advies is wel tot 6 maanden bij de ouders op de kamer
    maar als jullie er slechter door slapen is dat ook weer
    niet goed toch.

    Groetjes Jetje
     
  5. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Ik had precies hetzelfde en daarom is Louise toen ze 4 weken was naar haar eigen kamertje verhuisd. Wij sliepen toen ook stukken beter.
     
  6. Natasja2

    Natasja2 Actief lid

    16 feb 2007
    179
    0
    0
    Noord Brabant
    Ik heb gelezen dat tot 6 maanden geadviseerd wordt je baby bij je op de kamer te laten slapen, zou de kans op wiegendood verkleinen. Weet iemand daar de uitleg van? Maken ze soms een raar geluid voordat ze stoppen met ademen, wat je misschien mist als de kleine niet op dezelfde kamer slaapt? Want gewoon stoppen met ademhalen merk je toch niet op als je zelf ligt te slapen? Ben benieuwd naar de uitleg achter dit advies.

    Bij ons heeft Yoran tot ongeveer 5 maanden bij ons op de kamer (weliswaar in zijn eigen ledikant) geslapen. Vond ik gezellig en ik het begin wel handig met speen terugstoppen en tegenhouden tegen direct uitspugen. Maar ik was er steeds meer aan toe om de slaapkamer weer van ons zelf te krijgen. Dus hebben we hem op een dag gewoon verhuisd en dat is vanaf het begin goed gegaan.

    Dus wat anderen zeggen: volg je gevoel. Lekker in je vel zitten is vele male belangrijker dan wat andere mensen oordelen.

    groetjes, Natasja
     
  7. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    lars lag ook in zon tupperbak, maar helaas niet naast me, maar 2 verdiepingen lager, en thuis ook gelijk op zijn eigen kamer in mijn oude wieg :D nooit een probleem geweest, hij werd snachts 1 keer wakker voor de voeding, daarna sliep hij gewoon verder. bij ons in het ziekenhuis liggen de beebjes trouwens snachts niet bij de mama's maar in een eigen kamer. (niet 2 verdiepingen lager hoor, maar ik lag op gyn. en lars op de kinderafdeling 24 uur observatie in de groeikamer :( )
     
  8. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    Jesse heeft 1 nacht naast me gelegen in het ziekenhuis daarna 2 nachten thuis en toen lekker in zijn eigen bedje.
    Je moet doen waar je jezelf goed bij voelt.
     
  9. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    Mijn ventje sliep vanaf dag 1 op zijn eigen kamertje in een ledikantje! ;)
     
  10. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    573
    113
    Mijn zoontje heeft de eerste nacht in het ziekenhuis bij mij geslapen. De eerst nacht thuis ook bij ons op de kamer geprobeerd maar daar werden we alle 3 onrustig van en vanaf toen slaapt hij 's nachts gewoon op zijn eigen kamer.
     
  11. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    4.760
    0
    0
    Hier heeft Jasmijn alleen in de kraamtijd op onze kamer geslapen. Dat kwam vooral om dat de kraamhulp vertelde dat dat goed was de eerste week. Ik had meteen met mijn man afgesproken dat als de kraamtijd voorbij zou zijn, Jasmijn op haar eigen kamertje zou gaan slapen. Het heeft geen enkel probleem opgeleverd, wij sliepen veel beter en Jasmijn ook.
     
  12. marber

    marber Lid

    17 mei 2007
    98
    0
    0
    O kijk, ik ben niet de enige! Toch altijd goed om te horen dat er anderen zijn met dezelfde ervaringen!
     
  13. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Jørre en Britt hebben geen van beide bij ons geslapen. Gelijk hun eigen kamertje in.
     
  14. appelsientje

    appelsientje Fanatiek lid

    5 mei 2007
    1.308
    0
    0
    Hier ook alleen de kraamtijd. Toen de kraamverzorgster weg was hebben we hem in het ledikantje gelegd... Alleen meneer wilde niet... Dus toen hadden we de wandelwagenbak in het ledikantje gezet en heeft ie daar geslapen. Dat was wat kleiner en vertrouwder. De volgende nacht wilde hij wel in het ledikantje! Liefs
     
  15. Edelweisje

    Edelweisje Actief lid

    22 nov 2007
    451
    0
    0
    Hier bij ons in Vlaanderen worden de babytjes die de vroeg geboren zijn getest op wiegendood. En voor de babytjes die op de normale aantal weken geboren worden, krijg je de kans als ouder om dit ook te testen. Ik heb da laten doen en alles was ok. Als je zorgt dat het kamertje niet te warm is, ze niet te warm toegedekt zijn en niet te warm gekleed. Geen rare dingen in het wiegje zoals knuffels enzo. Dan ben je al een heel stuk verder. Een goede babyfoon doet ook wonderen. Hier horen we zelf als ie zich draait. Maar of de kans van wiegendood verkleint als hij bij je op de kamer slaapt? Geen idee denk niet dat dit bewezen is. Als je twijfelt of je baby het wel goed zal doen, doe de test. Ah nog een tip. Baby'tjes die erg wit zijn van huid er dus altijd bleek uitzien en redelijk klam aanvoelen hebben wel aanleg.

    Groetjes Edelweisje
     
  16. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Kyano heeft alleen de dagen dat ik in het ziekenhuis lag naast me geslapen maar toen we thuis waren is hij meteen in zijn eigen kamer in mijn eigen wiegje :D gaan slapen...


    @edelwijsje: Mag ik vragen hoe ze die test doen voor dat wiegendood want het lijkt mij dat je zoiets helemaal niet kan testen maar goed ...
     
  17. Maeve

    Maeve Actief lid

    18 nov 2007
    297
    0
    0
    Pedicure
    Maastricht
    Bryan slaapt net als zijn broer vanaf het begin in zijn eigen bedje op zijn eigen kamer.
    Wel pak ik hem bij ons als we uit willen slapen, lees een uurtje langer willen blijven liggen, en in het hele begin lag hij wel eens tussen ons in tussen 2 voedigen in.
     
  18. Edelweisje

    Edelweisje Actief lid

    22 nov 2007
    451
    0
    0
    Eerst is er een voortest. (cardiogram en een soort test waarop ze druk geven op de ogen) Daarna heb je de slaaptest. Je kindje slaapt dan in het ziekenhuis (als ouder mag je erbij slapen) Er hangen electronen aan zijn hoofdje en ook op de buik en dan kijken ze hoe ie slaapt 's nachts, als ie niet te diep slaapt enzo, als de ademhaling wegvalt of niet, de hartslag niet zakt onder een bepaald gemiddelde,...) groetjes
     
  19. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Oke dan weet ik dat ook weer... Maar toch blijf ik het vreemd vinden ;) hihihi .. vnd het zo'n gek idee... maar goed ze zullen het niet zomaar doen ... :D
     
  20. susan28

    susan28 Bekend lid

    17 jan 2008
    933
    0
    0
    ziekenverzorgende
    ik moet zeggen dat ik er nog nooit van gehoord heb, dat je de baby op je kamer moet laten slapen. onze kraamverzorgster heeft dit nooit geadvisserd. amy heeft alleen de eerste nacht bij ons op de kamer geslapen omdat ze erg licht en klein was, daarna meteen in dr eigen kamertje, bij de volgende zou ik t zo weer doen
     

Deel Deze Pagina