Mijn dochter heeft een onzichtbare chronische ziekte en gebruikt hier medicatie voor. En medicijnen hebben bijwerkingen. Hoe het verder inhoudelijk zit deel ik niet op het forum ivm privacy. Maar het feit dat een arts een verklaring opstelt zou voor een school voldoende moeten zijn.
Jeetje, wat naar dat school daar niet in meegaat! Bij ons zou dat (gelukkig) heel anders gaan! Leerplicht zal misschien even moeilijk doen maar je hebt je verklaring. Dus lijkt mij dat dat voldoende is. Ik snap dat het dan steekt voor jullie als ze wel vrij zijn met een staking maar dat er zo omgegaan wordt met haar gezondheid. Even een gekke vraag misschien: zijn er andere scholen in jullie omgeving die er wel goed mee omgaan?
Ze dreigen idd met leerplichtambtenaar. Naja laat maar komen dan. Ben er niet zo bang voor want ik heb de verklaring immers. En als dochter nou achter liep oid snap ik het probleem nog wel. Maar ze loopt niet achter, ze komt goed mee en krijgt haar taken ook in 4 dagen af..
Ik zou in jou geval zelf de leerplicht ambtenaar inschakelen om zo medewerking van school te eisen. ben je gelijk van het gedreig af
Op nu.nl het bericht dat de gemeente Amsterdam 1,5 miljoen vrijmaakt voor beurzen voor nieuwe leraren (o.a.voor zijinstromers).
Ik heb een vraag, Mijn kinderen hebben een continurooster. Ze zijn op school van 8.30 - 14.15. Hoe ziet het rooster van de gemiddelde docent er dan uit? Ik weet dat ze hier op school in hun maag zitten met de pauzetijd. Die hebben ze nu samen met de kinderen. Maar wat ik mij dus afvraag, als onze kinderen naar huis zijn hoelang mogen docenten dan doorwerken om de nodige voorbereidingen te doen voor de volgende dag, nakijkwerk en alle registraties en administratie bij te houden? Ik werk in een dagbesteding GZ, wij moeten ook veel bijhouden over het welzijn van onze cliënten, rapporteren, medicatielijsten, incidenten registreren, evaluaties etc etc. Ik kom echter binnen met de cliënten en ga naar huis als zij ook naar huis gaan. Heb pauze met cliënten (is hier ook een discussiepunt, want pauze is niet doorbetaald, maar iets voor jezelf doen is niet mogelijk) Als leraren elke dag na schooltijd tijd hebben om de extra taken te verwerken dan denk ik dat het met de werkdruk meevalt, natuurlijk is het veel werk, en misschien niet waar je aan dacht toen je dit vak koos, en waarschijnlijk kan e.a. ook wel een stuk efficiënter, maar je krijgt er tijd voor om het te doen en het hoort bij je takenpakket. Hebben ze die tijd niet, dan kan ik mij voorstellen dat ze net als ik soms stress ervaren om alles tussen de bedrijven door af te krijgen. En heb ik meer begrip voor het staken. Beetje zwart/wit opgeschreven en toch weer vergeleken met een andere beroepsgroep, maar ik ben oprecht benieuwd, dus benieuwd of iemand dit kan toelichten.
Vanuit mezelf gesproken: Ik heb zowel in de forensische psychiatrie gewerkt als begeleider als in het VO als docent en ik deed het in de psychiatrie net zoals jij: tussen de bedrijven door. Dat was druk, maar ik trok aan het einde van de dag de deur achter me dicht en ik was klaar. Op het VO sloot ik de dag af met een vergadering (na de lessen) en had ik geen tussenuren om in te werken. De uren dat ik overdag geen les gaf moest ik surveilleren of huiswerkklas begeleiden. 's Avonds was ik zeker 2 uur bezig met nakijken en de lessen voor de dag erna voorbereiden. Daarnaast moet je met regelmaat helpen bij sportdagen, filmdagen, uitstapjes, etc. Ik werd geacht deel uit te maken van een werkgroep voor Maatschappelijke Stages en om de website van de klas bij te houden. Een deel van die uren kreeg ik betaald, maar zeker niet allemaal. En al had ik ze wel allemaal betaald gekregen... ik vond het teveel. Ik vond de druk te hoog, zeker met mijn doelgroep (LWOO Basis/kader), omdat die kids ook allemaal zoveel persoonlijke problemen hadden. Ik kon de workload gewoon niet aan. Ik vond echt dat er teveel van me gevraagd werd naast het lesgeven en ik ben na een jaar ook resoluut gestopt en heb nooit meer omgekeken naar werken op een school.
Ik heb het onze directeur deze week gevraagd (vanaf morgen anderhalve week studiedagen/vakantie), maar zij moest nog starten met de inventarisatie of de leerkrachten van de school wilden staken op 14 maart. Dan weten we het pas vanaf 5 maart na de vakantie, en dan is 14 maart al erg dichtbij. Of de ouders toch alvast maatregelen wilden nemen voor het geval dat..
Wij hoorden het de vorige keren ook pas een week van tevoren. Mij maakt dat niet uit want ik hoef toch niks te regelen maar voor de werkende ouder hoe eerder hoe beter. Misschien dat we het daarom nu al te horen krijgen, er zal vast naar gevraagd zijn om het eerder door te geven ivm met opvang.
Was hier toen ook, erg kort van te voren pas melden dat ze gingen staken. Bij de eerst volgende staking op onze school stap ik als ouder echt naar de directrice. Ik vind dat de leraren het nu echt niet meer kunnen gaan maken om te staken. Ze hebben geld toegezegd gekregen voor de werkdruk verminderen en daar ging het om. Ga nu eerst dit geld maar eens goed investeren in je school, er word absoluut niet slecht verdiend in het onderwijs.
Mocht er een staking zijn en het kortdag horen maakt mij niets uit aangezien ik thuis ben maar snap hoe vervelend het is voor werkende ouders die dag mogen ze ook hier hun zoon of dochter brengen dus heb dan huisje vol . Druk maar gezellig
Heb ik inderdaad ook voorgesteld, zo deed ik het bij de laatste staking ook. Heb toen voor een aantal mijn deur opengesteld zodat de kinderen hier konden blijven.
Precies. Het is niet hoe het helemaal hoort te zijn maar goed, als je elkaar op deze manier kan helpen is dat alleen maar fijn. Alleen zal ik het deze keer wel met wat tegenzin doen, niet naar de kinderen toe maar meer met een schuin hoofd naar school toe. Ik sta namelijk absoluut niet meer achter eventuele stakingen.
Ik zal zelf de leerplichtambtenaar inschakelen. Hebben wij ook gedaan toen school van de oudste bij bepaalde zaken niet mee werkte. Heeft hier enorm geholpen!