@NavyCrimson91 Gymnasium is een enorm voordeel. Ik loop er regelmatig tegenaan dat het erg onhandig is dat ik het gymnasium niet heb afgemaakt. Wat ik zo gelezen heb dien je een Ba bouwkunde te halen alvorens je een master architectuur kunt doen. En het lijkt me dat je wisk A12 B12 moet hebben. Heb ik niet. Ik droom over het ontwerpen van gebouwen, deuren, kozijnen, metselwerk, binnen- en buitenruimtes, water- warmte- en electrasystemen, maar ook het inrichten van ruimtes, de verschillende lichtinvallen op verschillende momenten van de dag. Over het ontwerpen van de meubels in die ruimte, de stoffering van muren en vloeren en plafonds, houtsoorten, alles. Volgens mijn man is daar geen studie voor
Ik heb de pabo gedaan. Ben nu gastouder maar na ruim 8 jaar ben ik wel weer op zoek naar wat anders leuks. Volgende week een gesprek voor een baantje bij een bank.
Ja buiten de sprint vallen is dan niet handig idd.. maar kun je niet dan kleiner deel bouwen dan de anderen? @Hopsatee ja zzp’ers zijn super gewild! Maar dan val je vaak wel in handen van agressieve recruiters of je moet bij detacheerden gaan.
Ik heb MER gedaan en werk nu bij een verzekeringsmakelaar. Vrij klein wereldje dus mijn exacte functie laat ik even achterwege. Inhoudelijk vind ik mijn werk ok. Ik mag af en toe nadenken dus dat houdt het leuk . Maar ik heb het echt naar mijn zin om de superleuke groep collega's om me heen en omdat we plaats- en tijdongebonden werken. Ik heb alle vrijheid. Iedereen 'runt z'n eigen toko' en zo lang jouw klanten blij zijn is er geen haan die er naar kraait hoe jij je werkzaamheden uitvoert .
Detachering is ook echt minimaal vanaf 32 uur. Ik wil niet steeds de boer op hoeven om mezelf te verkopen, ik ben ook geen webdesigner ofzo, ik zit meer in de langlopende grote trajecten. Mijn man zit al in de detachering en dat allebei doen vind ik echt geen optie qua reusachtige reisafstanden. Dan nog maar een poosje veilig aan mijn vaste contract vasthouden. Misschien als de kinderen groter zijn dat ik het aandurf om te zzp-en.
Ik heb SPH, Psychologie, Orthopedagogiek en een post master GZ-Psychologie gestudeerd. Ik werk 32 uur per week als GZ-Psycholoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ik betrokken ben bij kind, jeugd en gezin (zorgen en krachten inschatten, diagnostiek richting hechting/ASS, behandeling van trauma zijn taken waar ik mij het meest mee bezig houd). Ik ben blij met mijn veelzijdige baan. Ik werk de ene week 3 dagen en de andere week 4 dagen en daarnaast nog af en toe bereikbare dienst in de avonden en weekenden.
Ik heb de secretaresse opleiding gedaan. Hierna bij een accountantskantoor veel ervaring opgedaan en diverse cursussen gevolgd waardoor ik nu assistent-accountant ben bij een ander klein en gezellig accountantskantoor. Erg naar mijn zin! Ik werk nu 24 uur (3 dagen), maar ga als mijn zoontje naar school gaat 30 uur werken, verdeeld over 5 dagen onder schooltijd, ideaal! Ik ben zo’n gek die blij wordt van een doos vol met bonnen en facturen
Studie biologie en management een ondernemerschap in de gezondheidszorg. Ik werk nu in de horeca. Bevalt mij ene kant goed omdat ik echt met plezier naar het werk ga. Ik heb grote affiniteit met eten en het is heel afwisselend. Minder leuk omdat het een baan is waar een beetje op neergekeken wordt en daarbij vaak tegen mij wordt gezegd:wat zonde van je opleiding. En het salaris is echt barslecht zelfs met de fooi erbij is het slecht. Ik wil in de toekomst richting op een evenementenlokatie werken of een eigen zaak opstarten denk ik. Iets van een theezaakje óf een strandtent. Haha heel veel ideeën.
Wat leuk om al die verschillende beroepen voorbij te zien komen. Inspireert ook weer . Ik heb zelf de HBO opleiding SJD gedaan. Werk nu binnen de gedwongen jeugdzorg met jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of een andere beperking/gedragsproblematiek. Doe dit werk nu 9 jaar. Veel verandert in de afgelopen jaren. Ik werk ambulant dus ga bij cliënten langs. Kan zelf mijn agenda beheren wat ik een groot voordeel vind. Verder is er wel veel werkdruk en is er steeds meer papier werk bijgekomen wat ten koste gaat van het contact met de jongeren helaas. Er is best veel verloop binnen mijn organisatie en er worden dus geregeld mensen gezocht. Merk toch dat mensen het werk vaak onderschatten of anders hadden verwacht. Je moet dit werk en de doelgroep wel echt leuk vinden anders is het moeilijk vol te houden.
Na 10 jaar residentiele jeugdzorg (behandelgroep voor jonge kinderen 3-12 jr met ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen) werk ik nu sinds kort als Generalist in een sociaal wijkteam. Wij bieden 1e lijns hulp bij allerlei hulpvragen op het gebied van de jeugd(wet), participatiewet, wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), schuldhulp etc. Vaak multiproblemgezinnen. Je komt voor 1 hulpvraag en krijgt er 5 bij. Erg dynamisch werk en flexibel werk en de switch van onregelmatig naar regelmatig werk bevalt uitstekend. Ik heb HBO SPH gestudeerd en mijn functie en werkniveau sluiten hier goed bij aan.
Ik heb de opleiding voor directie secretaresse gevolgd en daarna 2 jaar gewerkt als front office medewerker. Toen gestopt en bijna 12 jaar thuisblijfmoeder geweest. En vanaf Maart word ik leerling kraamverzorgende
Leuk! Ik heb toevallig gisteren mn pe schade particulier (en dus ook basis) gehaald. Ben voorlopig weer wft proof. Verder werk ik bij een financiële instelling die o.a als tussenpersoon voor hypotheekaanvragen optreedt. Ik doe daar de administratieve ondersteuning voor de financieel adviseur. Ik heb contact met de klant, maar ook de geldverstrekkers, notaris, makelaar etc. Superleuk werk!
Ik heb HBO sociaal pedagogische hulpverlening gedaan (SPH). Mijn baan sluit aan bij mijn opleidingsniveau. Ik ben persoonlijk begeleider op een dagcentrum voor kinderen met een beperking en ontwikkelingsachterstand (0-23 jr). Het is een baan waar mijn hart ligt. Ik werk zowel op de groep als dat ik dossiers maak/beheer en contact heb met therapeuten en ouders. De groep waar ik werk bestaat uit totaal 11 kinderen in de leeftijd 2-5. Dagelijks komen er 9 kinderen en werk ik met een vaste collega, het is dankbaar werk om met deze kinderen te werken. Een keerzijde aan dit werk vind ik dat de werklast erg hoog ligt, 9 jonge kinderen met een beperking op een dag vraagt continue oplettendheid en doordat er soms zo veel gebeurd kom je niet altijd tot het concrete werken aan opgestelde doelen.
Ik ben HBO Rechten en HBO Rechten afstudeerrichting kandidaat gerechtsdeurwaarder gedaan. Afgelopen zomer heb ik na 4 jaar als kandidaat gerechtsdeurwaarder te hebben gewerkt de keuze gemaakt om daar mee te stoppen. Nu werk ik als vve beheerder.
Ik ben begeleider bij een kleine thuiszorg organisatie . Begon met specifieke doelgroep gezinnen/kinderen, maar tegenwoordig ook volwassenen. Heb diploma schoonheidsspecialiste, spw en propedeuse pedagogiek. Vind het een leuke afwisselende en uitdagende baan!
Heb 14 jaar gewerkt als operatieassistent chirurgie. Helaas heb ik dat moeten opgeven i.v.m mijn gezondheid. Maar erg leuk vak. Heb eerst in de periferie gewerkt en later in een wat groter opleidingsziekenhuis. Periferie blijft leuker omdat ik daar ook echt kon assisteren bij operaties, in de grotere opleidingsziekenhuizen blijft het vaak bij wat assisteerwerk als instrumenterende. Ik was allround dus stond bij allerlei operaties, van buisjes plaatsen bij de KNO tot grote vaatoperaties, van (spoed)keizersnedes tot heup- en knieprotheses. Erg afwisselend. Hoe de opleiding nu inelkaar steekt weet ik niet, voorheen was het echt een aparte specialistische opleiding alleen gericht op het werken op de OK. Het maakt nu volgens mij onderdeel uit van de HBO-V en dan heb je daarbinnen en technische richting waaronder ook de OK valt. Qua diensten draaide ik dagdiensten en bereikbaarheidsdiensten. Door de week is de bereikbaarheidsdienst aansluitend aan de dagdienst (vaak begin je dan om 15 uur) en dan werk je de overgebleven geplande operaties weg en de bijgekomen spoedjes, als alles klaar is mag je naar huis (als je binnen een kwartier rijden woont) om te slapen of je slaapt intern. Je bent dan bereikbaar tot de volgende ochtend het dagprogramma begint. Soms kan je slapen en valt het mee, soms werk je de hele nacht. De dag na je dienst ben je vrij. Eens in de zoveel tijd had ik ook weekenddiensten. Verschilt per ziekenhuis hoe dat ingericht is. Soms vrijdagavond/nacht en zaterdag (ook de nacht) samen, in andere ziekenhuizen zijn weer alle weekenddagen aparte diensten.
Ik ben GGZ verpleegkundige en werk ik een acute opname kliniek . Hier verblijven mensen ( vaak tegen hun wil) met een psychische aandoening , die op dat moment een gevaar zijn voor zichzelf of voor anderen. Ik werk 32 uur ,wisselende diensten ( dag , avond , nacht ) Ik vind t werk ontzettend leuk , maar t is wel heftig af en toe. T moet je ook echt liggen om in deze setting te werken denk ik. Leukste vind ik de interactie , en natuurlijk dat je ze op ziet knappen. Snelle wisseling van patienten vind ik ook leuk . Minder vind ik, dat er patiënten zijn waar we niks mee kunnen bereiken op dat moment, daardoor lang bij ons zitten zonder dat er echt vooruitgang in zit. Behandeling komt soms erg moeizaam op gang omdat we niet zomaar tegen iemands wil in met medicatie mogen behandelen. Hier gaat dan een erg lange tijd overheen. Ook de soms slechte doorstroom en nabehandeling ( buiten de kliniek) is onprettig. Het komt langzaam of niet op gang waardoor patienten soms onnodig lang in de kliniek moeten blijven.