‘Stiekem’ sparen...

Discussie in 'De lounge' gestart door Annemeis, 20 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.227
    3.672
    113
    Ik heb ooit wekelijks wat contant opzij gezet voor een trip naar new york voor ons samen. "stiekem" voor een verrassing snap ik maar voor een studie? Dat vind ik best raar. Daar moet je toch samen prima kunnen uitkomen dat daar geld voor gereserveerd word?
     
  2. steenbokje

    steenbokje Fanatiek lid

    24 sep 2012
    2.256
    261
    83
    apothekersassistent
    limburg
    Nee hoor hier ook getrouwd in gemeenschap van goederen alles is van ons samen. Niks stiekem. Uitgaven worden altijd besproken en in overleg aangeschaft of voor gespaard. Zou het niet op prijs stellen als mijn partner stiekem van ons geld, geld achterwege houd voor 1 van zijn doeleinden. En andersom ook niet.
     
  3. Treez

    Treez Niet meer actief

    Wij hebben naast een gezamenlijke spaarrekening ook een eigen spaarrekening. Hiervan kopen we bijvoorbeeld cadeautjes voor elkaar en sparen we voor eigen doelen. Vorig jaar heb ik een auto van mijn man gekregen en ik heb hem vorig jaar een labradorpup gegeven. Het voelt wat meer als een verrassing als we het van onze eigen rekening betalen. Nu ben ik een buffer aan het sparen voor als ik helemaal voor mijzelf werk. Stiekem is een groot woord, maar ik geef hem geen wekelijkse updates van de stand van zaken van mijn spaarrekening.
     
  4. Celika

    Celika Fanatiek lid

    15 jul 2013
    1.893
    381
    83
    Vrouw
    Dicht bij de zee
    Snap niet zo goed waarom het stiekem moet.
    Ikzelf hou daar totaal niet van wij bespreken alle uitgaven gewoon met elkaar.
     
  5. Jules!

    Jules! Bekend lid

    26 jun 2017
    814
    1.050
    93
    Vrouw
    Ik snap beide 'kampen' wel. Eerst dacht ik, nee wat raar, maar ergens snap ik TS ook wel. Daarbij zal ze het echt wel zeggen als haar man er iets van merkt. Bij de belastingaangifte ofzo. Het is dus niet echt stiekem in mijn ogen. Je spaart gewoon voor dat doel voor jezelf. De één koopt van geld dat maandelijks over is een berg kleding of wat anders zonder overleg thuis (of zet het op de spaarrekening zonder of met bekend doel). Jij spaart het op voor je studie zonder overleg op dit moment. Prima hoor.
     
  6. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Dus als in (over een periode); “tadaaaaaaaa, kijk eens wat leuk! ik heb stiekem gespaard voor die dure studie!!”
    “En nu mag je niet mopperen want je hebt er geen last van gehad”..

    Want dat vind ik wel een beetje.. ehm.. apart. Maar ieder zijn ding.
    Hier zou ik gewoon melden dat ik ga sparen voor een studie.
     
    Biny vindt dit leuk.
  7. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Ja het is geld wat je anders zonder overleg zou uitgeven, dus zou dat niet erg vinden als partner. Ik doe dat ook btw, maar ook om een beetje tegenwicht te bieden aan mijn vriend die altijd net iets meer uitgeeft dan afgesproken. Ik moet zeggen dit is wel tientjes-werk, geen enorme bedragen. Maar dat we toch nog een keer uit eten kunnen bijv. Nou moet ik ook zeggen dat mijn vriend weinig interesse heeft in wat er op mijn rekening gebeurt. Hij stort zijn salaris naar mij toe, hij vertrouwt erop dat de vaste lasten en de boodschappen etc betaald worden en voor de rest boeit het hem niet zo.
     
  8. Thea23

    Thea23 Fanatiek lid

    7 okt 2011
    4.433
    1.123
    113
    ZZp er
    Wij sparen samen en apart
     
  9. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.439
    2.875
    113
    Ik spaar wel voor mezelf. Maar niet stiekem.
     
  10. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.510
    5.614
    113
    Vrouw
    Maar neem toch aan dat jullie dat niet stiekem doen?
     
  11. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Maar TS, misschien moet je stiekem definiëren.
    Kijk op het moment dat hij er naar vraagt vind ik het anders of je dan open kaart speelt of tegen hem liegt over het gespaarde geld.

    Mijn vriend weet niet wat ik op de spaarrekening heb staan nee, maar als hij er naar vraagt om het te zien open ik het zo voor hem om het in te zien.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  12. Treez

    Treez Niet meer actief

    Ik probeer mij voor te stellen hoe ik zou reageren. Mijn partner vertelt mij dat hij de afgelopen jaren stiekem gespaard heeft om een studie te doen, omdat hij ons gezin niet wil belasten.

    Ik begrijp dat dit de intentie is van TS. Haar man weet dat ze een studie wil doen en stelt al voor om goedkoper op vakantie te gaan. In plaats daarvan spaart TS stiekem zodat het gezin er financieel niks voor hoeft te laten en ze gewoon op hun normale vakanties kunnen gaan. Ik zou het positief bekijken en het een lieve verrassing van mijn partner vinden.
     
    SDonya en Triangel vinden dit leuk.
  13. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.510
    5.614
    113
    Vrouw
    maar dan hoeft dan toch niet stiekem?

    Blijkbaar kan ze dat geld sowieso sparen, zonder dat de vakantie er onder te lijden heeft.. dan kan ze toch gewoon zeggen, neejoh nergens voor nodig! zo lukt het ook prima :)



    Nee sorry, linksom of rechtsom... ik kan echt niet begrijpen waarom je niet gewoon zegt, schat ik wil die opleiding graag doen en daar ga ik vanaf nu voor sparen
     
    DastyQueen, Evi88 en Juul75 vinden dit leuk.
  14. Yke

    Yke Lid

    16 dec 2017
    39
    17
    8
    Vrouw
    Niet echt stiekem, klein geld gaat altijd in een spaarpot en geld wat ik bij mijn man vind als ik zijn broeken wil wassen gooi ik daarbij zonder te zeggen. Eens in het half jaar organiseer ik daar een leuk dagje uit van voor ons samen
     
    floppie888 vindt dit leuk.
  15. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    + 1

    Hoewel het misschien lief bedoeld is, dat stiekem sparen, kan ik me voorstellen dat niet iedereen daar even gecharmeerd van is. Sommigen houden niet van zulke verrassingen en anderen wel. Al kent TS haar partner natuurlijk het best! Ik ben zelf ook meer het type dat het gewoon zou zeggen. (Maar, als mijn partner zijn oude schoenen allemaal verkoopt en vervolgens trots zegt 'schat, ik heb stiekem gespaard zodat we toch kunnen trouwen', ja dan zou ik ook wel smelten eigenlijk:p --> maar dat is eigenlijk appels met peren vergelijken... heel ander verhaal, hij vindt trouwen te duur, sorry, offtopic, kleine frustratie van mij;))
     
    DastyQueen en Biny vinden dit leuk.
  16. Treez

    Treez Niet meer actief

    Ze zou het inderdaad kunnen zeggen, maar ik zou het ook kunnen zien als verrassing. Ik vind dit anders klinken dan stiekem. Ik vind beiden keuzes niet slecht. Ik zou hierom niet gaan mopperen op mijn partner, omdat ik weet dat mijn partner keuzes maakt vanuit de beste intenties voor ons gezin. Ik zou een andere keuze maken, maar ik begrijp dat het 'stiekem' doen ook motiverend kan zijn. Als mijn partner aankomt met deze mededeling, zou ik verrast en trots op hem zijn. Wellicht geeft dit TS het extra zetje en verheugt ze zich nu al op het verraste gezicht van haar partner? Nu vul ik het voor haar in, maar ik zou mijn partner hier in ieder geval nooit om veroordelen en mijn partner weet dat. Ik neem aan dat TS daar ook wel en juiste inschatting in kan maken, want zij kent haar partner beter dan wij.
     
  17. Ik vind het bijzonder stoer en leuk dat je zelf het initiatief neemt om te bereiken wat je wilt. Dat er zo gekeken wordt naar het woord stiekem is in mijn ogen dan ook overtrokken.
    Ik denk dat je man super trots is als hij straks weet dat je dit hebt gedaan, zonder dat je gezin hier financiele last van krijgt. Go for it!
     
    Mythique, Nellie4, Triangel en 7 anderen vinden dit leuk.
  18. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Hier word ik dan weer retenieuwsgierig van. :D
     
    Lentes vindt dit leuk.
  19. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Het enige wat ik stiekem spaar zijn veel te veel websites met kinderkleding waar ik wil bestellen.. :$
     
    Celika, Liefje91, floppie888 en 5 anderen vinden dit leuk.
  20. Thea23

    Thea23 Fanatiek lid

    7 okt 2011
    4.433
    1.123
    113
    ZZp er
    Nee dat is niet nodig gelukkig
     
    Biny vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina