Penne pasta met garnalen en tomaten mascarponesaus. Morgenavond patat met snack en een salade. Donderdagavond gaan we sinds bijna een jaar maar eens weer Chinees halen. Ik vind dat vaak vrij zout. Dus eten het niet vaak meer.
Pasta con pollo volgens het recept van mijn oudtante in Italië -300 g kipfilet in stukjes -grote ui, gesnipperd -3 teentjes knoflook, geperst -2 kleine of 1 grote courgette, in kleine stukjes -2 blikken tomatenblokken -2 blikjes tomatenpuree -1 kopje rode wijn -peper, zout, oregano, rozemarijn, chilivlokken -pasta naar keuze 1. Fruit de ui met knoflook in een laagje olie 2. Voeg de kip toe en bak tot alle stukjes wit zijn 3. Voeg de courgette toe en bak een paar minuutjes door 4. Voeg de tomatenpuree, snufje zout, peper, oregano, rozemarijn en chillivlokken toe en bak nog een paar minuutjes 5. Voeg het kopje rode wijn toe en bak weer een paar minuutjes 6. Voeg de tomatenblokjes toe en roer nog even door 7. Laat de saus zo'n 40 minuten zachtjes pruttelen 8. Kook de pasta volgens instructie en serveer de pasta met parmezaanse kaas
Spaghetti met zelfgemaakte groene pesto (voor het eerst gemaakt, oh my god zo lekker) en een tomaat mozzarella salade
Ik ga een grote pan prei soep maken. Heb drie flinke preien liggen die verwerkt moeten worden. Daarnaast ligt er nog een zakje bakaardappelen die ook wel op moeten.