Ik ben voor mijn moeder op zoek naar een goed dieet om af te vallen. Het liefst met weekmenus of maandmenus. Ze is al haar hele leven bezig met afvallen. Nu ze vorigvorig jaar de diagnose copd heeft gekregen, is ze gestopt met roken, veel meer gaan bewegen. Echter is ze toch wel aangekomen, waardoor ze ook benauwd is. Ze heeft een ijzersterke discipline en eet echt niet veel. Ik denk eerder te weinig. Ze wil zo graag afvallen, het liefst zonder dietiste. Dus wie kan mij helpen aan een dieet wat goed werkt. Ze wil zelf weee dr frank gaan doen, omdat ze daar een tijd geleden ook mee afviel. Maar nu door het stoppen met roken, is ze weer aangekomen.
Weight watchers ik zweer erbij na jaren van crash dieeten. Dit is gewoon een lifestyle en het bevalt me super!
Is het niet een idee om een keertje langs een diëtiste te gaan? Dr. Frank heb ik al tijdje niets meer over gehoord trouwens, heeft ie weer iets nieuws uitgebracht? Sonja Bakker is ook fijn met menu’s. En anders misschien samen gaan zitten om elke week een menu te maken? Als je het eenmaal “onder de knie” hebt kan het zo gedaan zijn! Edit; sorry lees nu dat ze liever zonder diëtiste wil.
Ik weet niet hoe handig ze is met haar telefoon, maar ik heb de app myfitnesspal en daar kan je al je voeding invoeren en kan je ook kijken of de verhouding tussen koolhydraten, vet en eiwit goed is. Je kan bij de app aangeven hoeveel je wil afvallen per week en als je veel wil afvallen geeft de app aan dat je netto (dus zonder beweging) 1200 kcal mag eten. Dat vind ik zelf wel wat weinig dus zou minimaal 1400 kcal aanhouden.
Het aantal kcal hangt af van leeftijd, gewicht, geslacht en hoe actief je bent, en je stofwisselingssnelheid. Als MFP 1200 aangeeft, dan denk ik dat je minder snel gaat afvallen (of helemaal niet) als je meer gaat eten. Let ook op dat je de eerste keer dat je een bepaald artikel gebruikt (bijv. kaas van merk X) de kcal nakijkt op de verpakking, niet alle waardes zijn correct ingegeven (dat is trouwens bij veel sites zo, niet alleen bij MFP).
Ik vind 1200 kcal als basis sowieso te weinig om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. En je moet inderdaad de voedingswaarde wel goed controleren, maar dat is maar 1 keer, vaak gebruik je toch dezelfde producten.
Mijn man at ookal teweinig overdag en ging s avonds snoepen (of kaas/ worst) etc Ik denk dat je eerst inzake moet krijgen hoeveel ze eet en beweegt. En regelmatig eten, dus 6x per dag.
Misschien helpt suikervrij eten en 3 keer per dag eten. Dan geef je je lichaam tusendoor rust. Elke keer als je eet komt er insuline vrij. Als je teveel insuline aanmaakt heeft je lijf veel beschikking tot insuline en gebruikt dat dan voor energie i.p.v de vetreserves. Als je 3 keer per dag eet (en suikervrij, wel natuurlijke suikers uit fruit etc.) maakt je lichaam tussendoor ook geen extra insuline aan en zal daarom eerder de vetreserves aanspreken voor energie, het is immers allemaal opgeslagen energie....maarja als jou lijf steeds insuline aanmaakt om de 2 uur vanwege tussendoortjes, zal het dit eerst gebruiken en komt het niet bij de vetreserves....en suikers en zoetstoffen verstoren de stofwisseling. Dus suikervrij en 3 keer per dag gezonde maaltijden met voldoende calorien. En volkoren producten. En vet is niet erg want dat veroorzaakt geen insulinepiek, foute koolhydraten en suikers en zoetstoffen wel. Volkoren producten en koolhydraten uit groente etc. zorgen voor langzame energie afgifte zodat je niet snel een dip krijgt die je vaak van snelle koolhydraten wel krijgt. Amen
1200 vind ik ook te weinig. Je lichaam denkt dan dat er tijden van honger aanbreken en zal dan je ruststofwisseling laten vertragen. Gevolg is dat alles opgeslagen wordt om te overleven en als je meer gaat eten (normale hoeveelheden) kom je weer aan. Iets met een jojo. Je lichaam heeft genoeg voeding nodig om je stofwisseling op gang te houden. Betrouwbare manier om je kcalbehoefte uit te rekenen is met de harris benedictformule (Google) en als je daar ongeveer 400 a 500 kcal onder gaat zitten, zul je afvallen. Meestal zal dat rond de 1500 kcal zijn bij vrouwen.
Het voedingscentrum werkt ook met weekmenu's . Maar wel alleen voor de avondmaaltijden volgens mij . Ik ben zelf nu van 80 kg naar 71,5 sinds 1 december 2017 - met online hulp van een consulente die me laat eten volgens de principes van het voedingscentrum en de huidige schijf van 5 . Ik eet meer. Bijna alles volkoren. Dagelijks wel magere kwark (bij ontbijt, lunch of avondeten- heel afwisselend) En sluit geen voedingsgroepen buiten (zoals koolhydraten) -eet alleen bijna geen suiker meer, of tenminste: Zo min mogelijk. Ik heb geleerd etiketten te lezen (heel verhelderend!- niet alleen naar calorieen te kijken, maar ook naar de verzadigde vetten en de suikers) . Snoepen doe ik zoveel mogelijk alleen als ik het ingepland hebt. Dus gecontroleerd. Dat scheelt ook enorm. Door snoep momenten in te plannen - heb je iets om naar uit te kijken als je snacktrek hebt- en het is niet zo dat je het helemaal niet meer mag. Maar oke- ik denk dat veel mensen die willen afvallen inderdaad te weinig eten...