Help: mijn 2 jarige dochter weigert haar pufje te inhaleren!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door As2, 2 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. As2

    As2 Nieuw lid

    2 mrt 2008
    2
    0
    0
    Mijn 2 jarige dochtertje (afgelopen dec. 2 jaar geworden) heeft slijm in haar longen, waarvoor ze Ventolin voorgeschreven heeft gekregen. Echter moeten we met z'n tweetjes zijn om haar dat pufje drie maal daags toe te dienen en moeten we haar in de "houtgreep" nemen, omdat ze met al haar krachten probeert de voorzetkamer uit onze handen te slaan/schoppen en haar hoofd hevig beweegt om "eronderuit" te komen. Zodra het ons toch lukt om het kapje over haar neus en mond te plaatsen en het daar te houden, houdt ze eerst heel lang haar adem in en vervolgens gaat ze spugen,... Ze is zo ontzettend boos op ons op zo'n moment! Deze strijd gaat echt door merg en been, mijn moederhartje trekt het niet,... :cry: :cry: :cry:
    Heeft iemand hier ervaring mee en weet iemand een andere oplossing om het toe te dienen? HELP!
     
  2. knorretje21

    knorretje21 VIP lid

    1 jan 2008
    5.805
    0
    0
    ik herken het nog van mijn zusje daar hebben ze ook echt alles geprobeert!

    maar na even dorzetten heeft het geholpden door het zelf nep voor te oden bij hunzelf en dan spelende wijs door er een geintje van te maken hoe weet ik niet meer en het zelf te laten doen is het gelukt....

    weet nog hoe erg het was me zusje moest altijd huilen! maar verder de wonder tip heb ik denk ik niet dan sorry

    veel succes ermee en hopelijk lukt het snel!
     
  3. Patricia1980

    Patricia1980 Bekend lid

    11 dec 2006
    504
    0
    0
    Mijn neefje heeft ook een hele tijd een pufje gehad, en bij hem hielp het om hardop tot 10 te tellen als dat kapje op zijn gezicht zat. Hij wist dan dat het bij 10 klaar was, en dan vondt hij het minder erg ofzo.
    Jouw dochter heeft nu natuurlijk al een antipathie tegen dat ding opgebouwd dus dat is lastiger natuurlijk. Misschien helpt het om het spelenderwijs te proberen. Laat haar eens met dat ding spelen (zonder dat busje waar het medicijn inzit uiteraard), en zet hem af en toe op haar gezicht zodat ze doorkrijgt dat het niet eng is.
    Heel veel succes!
     
  4. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Het enige wat ik kan bedenken is een beloning geven aan je meisje, voor zover ze dat begrijpt.
    En haar overdag met de babyhaler laten spelen, dan neemt de angst ook af.

    Ik adviseer zelf ook altijd de houtgreep in de apotheek.
     
  5. judithteresa

    judithteresa Bekend lid

    2 jul 2006
    506
    0
    0
    journaliste/fotografe/webdesigner/model
    Fuerteventura-Canarische Eilanden
    ik had in het begin ook veel problemen ermee, totdat ze doorkreeg dat ze dan opeens goed kon ademen:) ik tel er ook bij idd. en dan als het over is klappen, alsof ze iets onwijs heeft gedaan, lekker overdreven ook al heeft ze gegild en gejankt, dan word het steeds makkelijker. ook laat ik dat buisje/kapje bij haar speelgoed, zonder de ventolin, nu als ze het benauwd heeft, gaat ze er mee spelen en op haar mond zetten, in het begin sloeg ze ermee, nu ook niet meer.
    succes!
    oja...het helpt alsof je doet dat jullie iets heel leuks met haar doen, klinkt stom, maar die tip kreeg ik ook, en werkt ook nog!(ook niet meteen dus he...die van mij zit inmiddels al bijna een jaar aan de ventolin)
     
  6. zonnestraal

    zonnestraal Niet meer actief

    Bah, wat vervelend zeg! Kan me voorstellen dat het voor een kindje best akelig is, zo'n ding over het gezicht.

    Denk idd, net als alle andere meiden dat je er iets leuks van moet zien te maken.
     
  7. loesje

    loesje Bekend lid

    1 mrt 2006
    627
    0
    0
    peuterspeelzaalleidster
    overijssel
    Misschien wat poppen en pluchebeesten erbij en dan die ook allemaal een pufje en dan na die tijd de pop heel overdreven een complimentje maken en wat lekkers geven misschien wil zij het dan ook succes.
     
  8. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    Sam heeft al vanaf dat ze 5 maanden is pufjes. Ik laat haar altijd in de kinderstoel zitten. En laat dan zien wat ik ga doen en vertel het ook. Na 20 tellen is ze klaar. En zegt ze zelf ook kaaaa hihi.
    Maar ze is er nu natuurlijk ook zo aangewend het hoord er gewoon bij. In het begin ging het natuurlijk niet zo. Maar volhouden is het enige wat helpt. Succes ermee.
     
  9. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Wat helpt is een 2e te vragen bij de apotheek en dit als speelgoed te gaan gebruiken samen spelen bij de beer en de pop het is niet in 1 dag gedaan maar na een paar dagen zul je merken dat het wat minder gaat.
    Wat veel anders en wat hier heel goed heeft geholpen is een groene kool blad gekneusd op het borstje te leggen kinderen gaan hierdoor langzamer ademen en sieper door ademen.
     
  10. As2

    As2 Nieuw lid

    2 mrt 2008
    2
    0
    0
    Hallo!

    Wat geweldig om te zien dat iedereen zo meeleeft en meedenkt! Heel erg bedankt allemaal voor jullie reacties!

    Ik ben echter bekend met het toedienen van pufjes, ik ben moeder van 4 kids waarvan 3 kids aan de pufjes gezeten hebben. Het probleem heb ik nu met mijn jongste telgje en in het begin van deze rit (vorige week) nam ze de pufjes keurig. Al zittend op schoot nam ze ze zelf. Tellend tot 10 doen we ook altijd en zij telt dan mee voor zover dat gaat door het kapje heen! Maar nu rent ze ineens hard weg als het woord pufje ook maar valt, laat staan dat ze dat ding ziet. We doen het bij ons zelf voor, bij haar poppen en knuffels, we juichen haar toe als er weer één teug is genomen, enz., enz. Het werkt allemaal niet meer helaas,... Waarom het ineens zo is zoals het is, snappen wij echt niet! Maar inmiddels zien wij het wel als een groot probleem/grote last en ik ben me ervan bewust dat we dat nu aan haar overdragen/dat ze dat voelt. Doe echt mijn best het weer leuk voor haar te maken.

    Natuurlijk blijf ik openstaan voor nieuwe/andere tips! Zoals de tip van het groene kool blad, die kende ik nog niet!

    Nogmaals dank voor jullie medeleven, super lief!
     
  11. wendy1611

    wendy1611 Fanatiek lid

    14 mei 2006
    2.463
    0
    0
    Zo te lezen heb je er al heel veel aan gedaan. Enige wat ik er nog bij kan bedenken is het woord pufje vervangen door wat anders.

    Lotte had een enorme hekel aan neusspray, pas op het moment dat we 'neusje helpen' noemden en dit ook bij haar favoriete knuffel deden was het goed. Zo hebben we het met de pufjes ook altijd gedaan, andere term ervoor verzinnen en zo konden we haar foppen.
     

Deel Deze Pagina