Precies! Afgelopen jaar was het door omstandigheden makkelijk een slagroomtaart uit de vriezer. Maar ik vond het heerlijk! Kinderen willen toch gewoon een taart met slagroom en kaarsjes die ze uit kunnen blazen ??
Precies! Gaat het nou om hoe de taart eruit ziet of om de smaak. Al die fondant knutsel taarten...jak. Ik vind het vaak echt niet lekker. Net als die foto taarten van de hema. Doe mij maar een taart van de banketbakker. Maar schijnbaar is tegenwoordig het uiterlijk van de taart belangrijker dan de smaak.
Ik vind fondant wel lekkerder dan marsepein maar niet fijn werken. Maar dat is persoonlijk. Ik vind het zo snel kleverig worden. Dus ik gebruik toch altijd marsepein. En in plaats van botercreme, om de marsepein te laten plakken, gebruik ik slagroom. Zelf geklopt zonder extra suiker. Anders wordt het zo vet en zoet.
Hoi,tegenwoordig bak ik mijn biscuit van dr oetker ofzo.Niks meer wegen enz.Het mislukt ook nooit.Wel de aanwijzingen volgen op het pakje.Ik gebruik als vulling slagroom soms een laag jam.Soms gestampte oreos of smarties erdoorheen.Ik vul hem vaak ook 2 keer.1drukke laag en 1 rustige met bv alleen slagroom.De bovenkant en zijkanten ook slagroom.Op de zijkanten kun je daarna ook geroosterde amandelen,sprinkels of hazelnootkrokant doen.Voor een kind kun je een plaatje bestellen via marktplaats.Dat plaatje mag eigenlijk niet op een slagroomtaart omdat die gaat smelten.Ik maak de taart vaak af en laat t plaatje over tot het eind.Vroeger maakte ik veel fondant taarten maar iedereen haalde het fondant eraf en at het niet op.Dus doe ik dat bijna niet meer.
Heb niet alles gekezen maar de prikkers zorgen ervoor dat de taart die wat zwaar kan zijn inzakt en of schuin staat. In plaats van prikkers of duvels kun jeook kitkats gebruiken datis een heel stuk lekkerder hehehe Ik maak een eenvoudig biscuit deeg, botercreme als een kleine dijk op de taart. Daar in de creme, jam etc. Afsmeren met botercreme en de fondantzo dun mogelijk uitrollen. Je kan in plaats van helemaal met fondant een schild maken en de rest afsmeren met slagroom of botercreme, de zijkant beplakken met chocolade schilfers
Ja precies. Ik doe het wel altijd met een taartzaag maar gaat niet altijd zo recht als ik zou willen.
Ik vind fondant taarten ook niet zo spannend qua smaak, geef mij maar een stuk appeltaart/chocoladetaart/notentaart/merengue etc. Maar ach, een goede biscuit met lekkere vulling is nog wel acceptabel, en het is zo leuk voor de kids (en om te maken). Ik vind het in die vlogs en programma's als cake boss ook altijd zo stom, de taart zelf lijkt wel uit de lucht te komen, en de smaak is ondergeschikt aan het gefrutsel. Wie wil er een stuk Rice crispies met botercreme omdat dat zo lekker modelleerde?
Cupcake Jemma is geweldig. Zij heeft super leuke ideeën op Youtube. Voor verjaardagen blijf ik veel kleurtjes super vinden: rainbowcakes. Eerst maakte ik die telkens met fondant. Nu heb ik een uitgebreide set spuitmondjes aangeschaft en maak ik vaker dingen met botercreme (heeft zij ook een super masterclass voor).