Wat eet je bij kaas fondue

Discussion in 'De lounge' started by Yellowsun, Apr 8, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    Apr 23, 2009
    2,021
    287
    83
    ik ben laatst uit eten geweest en heb toen een kaasfondue gehad.
    Ik vond dat heerlijk !!
    Alleen ben ik vergeten wat er allemaal bin zat, ik weet amandelen nog en druiven.
    Nu is as zaterdag mijn man niet thuis ( die houd hier niet van) en wil ik dit graag met mijn zoon gaan doen.
    Maar wat is allemaal lekker voor kaas fondue ?
     
  2. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Komkommer, tomaat, broccoli, bloemkool, stokbrood, courgette (en misschien raar maar ik vind appel ook lekker erbij).
     
    Yellowsun likes this.
  3. Pinkblossom

    Pinkblossom Fanatiek lid

    Jun 29, 2016
    2,042
    907
    113
    Yellowsun likes this.
  4. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    Apr 23, 2009
    2,021
    287
    83
    Mmm appel klinkt ook lekker,
    En vijgen zou dat ook lekker zijn?
    Ik wil liever geen vlees doen
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,327
    25,779
    113
    Wij doen altijd:
    Gehaktballetjes
    Hamrolletjes
    Ananas
    Cherrytomaatjes
    Stokbrood
    Amsterdamse uitjes of zilveruitjes
     
    Yellowsun likes this.
  6. Aries

    Aries Niet meer actief

    Champignons!
     
    Yellowsun likes this.
  7. Mama&Go

    Mama&Go Actief lid

    May 5, 2017
    305
    107
    43
    Female
    Probeer het uit! Wie weet is het super lekker. Hier hadden ze laatst lychees erbij en vonden dat lekker.
    Verder hadden we paprika, ananas, broccoli (heel kort gekookt), tomaatjes, stokbrood
     
    Yellowsun likes this.
  8. Pinkblossom

    Pinkblossom Fanatiek lid

    Jun 29, 2016
    2,042
    907
    113
    Nu heb ik zin in kaasfondue :)
     
    Yellowsun, Louise11110 and Manque like this.
  9. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    Aug 13, 2006
    2,815
    2,494
    113
    Wij doen het eigenlijk altijd gewoon op de traditionele Zwitserse manier: alleen stokbrood erin dopen. En dan een lekkere salade erbij. Dat vinden wij het lekkerst, maar daar heb je verder dus niets aan qua tips.
     
    lieke, floppie888 and Yellowsun like this.
  10. Glimmer

    Glimmer Niet meer actief

    Wij dopen altijd alleen maar stukjes stokbrood in de kaasfondue. Al die groentes hoeven van mij niet zo.

    Wel hebben we er lekkere tapenades, ham, salami’s etc bij.
     
    Yellowsun likes this.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,327
    25,779
    113
    Ik bedenk me nog iets: mocht je nou kaasfondue over houden. Niet weggooien, maar in een bakje bewaren en daar kan je de meest goddelijke tosti mee maken. Daarom maak ik altijd expres te veel kaasfondue :D
     
  12. Champetter

    Champetter VIP lid

    Mar 5, 2013
    6,825
    3,809
    113
    Ipv champignons zou ik shii takes nemen, erg lekker.

    Verder dingen als bleekselderij, amandelen idd. De bloemkool en broccoli stoom ik altijd even kort tevoren, anders is het zo'n geknaag.

    Lekkere groene salade erbij, heerlijk!
     
    Yellowsun likes this.
  13. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Ik ook...
     
    Yellowsun likes this.
  14. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Ik las de titel van je topic en ik kreeg meteen zin!

    Wij doen altijd:
    Stokbrood, tomaatjes, komkommer, rolletjes katenspek, bleekselderij, ananas, broccoli, radijs, wortel, appel en knakworstjes,

    O ja. Aan het eind een stukje blauwe kaas in de pan laten smelten. Echt pas op het laatst want kaasfondue vult al, maar met blauwe kaas erin helemaal!
     
    Yellowsun likes this.
  15. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,756
    5,764
    113
    Soepstengels, luxe varianten dat wel.
     
    Yellowsun likes this.
  16. Fluss1984

    Fluss1984 Fanatiek lid

    Jun 2, 2015
    3,393
    1,595
    113
    Noord-Brabant
    In zwitserland krijg je t meestal met augurkjes en zilveruitjes.
    Ik vind ananas er ook lekker bij.
    En idd tomaatjes.
    En bord met vleeswaren (salami etc)
    Geniet ervan!
     
  17. Zomaariemand

    Zomaariemand Niet meer actief

    Soepstengels, stokbrood, paprika en nachos! Vooral dat laatste
     
    Yellowsun likes this.
  18. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    Jan 11, 2014
    4,639
    2,411
    113
    Wij doen altijd gekookte bloemkool, gekookte broccoli, rauwe paprika in meerdere kleuren, rauwe champignons, cherrytomaatjes en stokbrood . lekker en toch ook nog best gezond
     
    Yellowsun and Ysabella like this.
  19. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    Sep 3, 2014
    793
    549
    93
    Ik ken het eigenlijk alleen met stukjes stokbrood.
     
    Yellowsun likes this.
  20. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Ik zit echt vol verbazing dit topic te lezen. Doen jullie al die dingen in de kaas?!
    Amandelen, appel, ananas met kaas?:confused:
     
    Yellowsun likes this.

Share This Page