Die van ons doe ik elk voorjaar een band om. Van Scalibor. Werkt perfect. In het najaar (eind oktober) knip ik hem er weer af.
Tja zo blijf je bezig hoeveel dierenartsen zou je dan af moeten gaan? 5? 10? Of gewoon niemand geloven? De fabrikant houdt een gevaarlijk product echt niet op de markt hoor. Dat is gewoon onzin. Als het niet veilig was, werd het niet meer verkocht.
Het gaat er om dat JIJ vindt dat het veilig is, want jouw omgeving vindt dat.... maar MIJN omgeving dus niet. Dan kan je blijven beweren, als feit, dat het veilig is, maar schijnbaar zijn er meerdere dierenartsen het hier niet mee eens. Jij mag helemaal zelf weten wat je met die informatie doet, maar anderen hier op het forum ook. En dat het veilig is omdat de fabrikant het op de markt houdt is ook niet echt waardevol... er zijn wel meer dingen op de markt die niet veilig zijn, maar wel winst opleveren. (Sigaretten, alcohol, frolic...)
Hier ook fan van bravecto! Werk zelf bij een dierenartsenpraktijk, we verkopen al drie jaar lang bravecto en nog geen enkel negatief effect van gemerkt. Ik gebruik het op mijn katten, en als ik een hond had gehad hadden die het ook gekregen in de zomermaanden.
Vind je hem voor de poes ook fijn? Ik geef de katten broadline, en ik.ben dan zo'n stugge overstapper net zo fijn als bij de hond dat ze hem zelf opeten?
Bij de kat is het een pipet, maar die werkt wel drie maanden, aangezien ik nogal monsters heb die denken dat ze doodgaan als ik ze een pipetje op moet doen vind ik dat wel fijn!
Hier nog een dierenartsassistente, ik gebruik ook gewoon Bravecto voor mijn kat, en als ik een hond had zou die het ook krijgen Alle testen die opnieuw zijn gedaan hiervoor zijn door een onafhankelijke instantie beoordeeld, dus niet door de fabrikant zelf, en daar is gewoon niks aangetoond van die enge verhalen die rondgaan. Bij elk nieuw middel komen zulke dingen op internet, maar dat wil niet zeggen dat het waar is.. Er zal ooit heus een hond zijn doodgegaan na Bravecto, maar dat wil niet zeggen dat dat dan ook aan de Bravecto ligt. OT: In ieder geval je huisdier goed behandelen lijkt me sowieso nodig, en dan niet met knoflook of dat soort nepspul. Als je eens ziet hoeveel dieren we elke dag zien met vlooienallergie en hoe vaak ziekte van Lyme en andere ziekten die teken (en andere parasieten) overbrengen voor komen, echt steeds meer, dus dat kan je beter voor zijn..
Ja van die druppels in de nek Volgens mij hoort het 1 x per 4 weken Ik doe dat niet structureel genoeg Ik had eerst andere druppels van zon bekend merk ben de naam even kwijt €60 voor een doosje Hele kale plekken in de nek!! Heb nu voor €2 bij de action Verder 2x per jaar ontwormen En 1x per jaar inenten
Hoi. Bedankt voor alle tips en info. Voor nu even besloten om voorlopig helemaal niets te gebruiken. Ik vind hem met zijn 12 weken nog te jong om al die chemische zooi toe te dienen. We komen momenteel ook niet in hogere struikgewassen en ja ik weet dat ze ook in het gras kunnen zitten Ik heb gisteren 2 mooie tekenpincentten ontvangen en ik controleer hem iedere avond, hij gaat er lekker voor liggen op zijn rug en poten wijd Mocht het nu zo zijn dat ik wel regelmatig teken ga vinden dan is het vroeg genoeg om te starten. Mbt ontwormen lees ik toch regelmatig dat sommigen niet ontwormen omdat ze geen wormen in de ontlasting zien maar die hoef je helemaal niet te zien. Ontwormen doe ik dus wel omdat we ook kinderen hebben en ze wassen regelmatig hun handen maar toch blijf ik dat wel doen. Nu ontwormd met 2,4,6 en 8 weken en tot 6 maanden iedere 4 weken ontwormen.
Adviseren jullie dan ook om jonge pups te behandelen? Ik krijg bij de dierenarts ook welens het idee dat het meer om de winst draait dan om de welzijn van het dier.
Volgens google ben ik ook terminaal als ik eens moet hoesten... Niet alles wat op google staat is per definitie waar. Ik heb 2 grote honden. Regelmatig pluis ik ze helemaal na maar ze hebben nog nooit vlooien of teken gehad. Ik gebruik niks preventief, ze willen mijn honden gewoon niet ze krijgen kvv met schapenvet en zalmolie. Mijn oudste krijgt ook een mix tegen het verergeren van haar spondylose. Edit: ik ontworm ze wel 1x per 6 maanden. Maar niet preventief
Wij gebruikten altijd schapenvet bonbons met knoflook voor onze blonde lab. Zijn we alleen mee gestopt omdat onze hond allergisch is voor schaap/lam. Nog nooit een teek gehad. Maar ligt ook meer aan de hond.
Leuk, wij hebben ook een blonde lab. Ik hoop ook dat die teekvrij zal blijven. Ik denk ook wel dat de ene hond er misschien meer vatbaar voor is dan de andere hond. Voorlopig houden we het bij iedere avond een grondige check.
Ontwormen sowieso wel een aantal keer, die krijgen ze namelijk in het nest al mee. Maar dat doe je al lees ik net Qua vlooien- en tekenbehandeling ligt eraan of er andere huisdieren in huis zijn en in hoeverre ze buiten komen in contact met andere dieren of in het bos bijv. Of naar een kennel of vakantie naar het buitenland enz.. Dus dat verschilt een beetje per situatie denk ik welk advies daar juist is. De meeste middelen zijn al wel vrij vroeg qua leeftijd veilig te gebruiken. Goed controleren is uiteraard ook belangrijk en prima als je het goed doet en mocht je iets vinden dan toch behandelen. Natuurlijk moet een bedrijf winst maken, maar dan liever door de verkoop van dat soort middelen dan door dieren die ziek zijn door parasieten, wat dus eigenlijk voorkomen had kunnen worden..
Wat leuk Anouk een blonde lab! Wij hebben een zwarte van een jaar. Ontwormen hebben we in het begin gedaan maar nu niet meer. Ik lees veel dat preventief niet kan alleen een kuur moet geven als ze wormen hebben. Over bravecto zijn inderdaad veel verhalen, ik geef het niet omdat de negatieve verhalen te ernstig zijn. Eerst maar andere dingen proberen mocht het nodig zijn. Onze hond heeft er tot nu toe 4 gehad. Ik vind het meevallen aangezien we veel door hoog gras en het buiten gebied lopen. Mocht het dit jaar erger zijn ga ik toch eerst de meer natuurlijke producten proberen. Veel plezier met je pup
Ontwormen werkt inderdaad niet preventief, maar alleen op het moment dat je het doet. Maar omdat je niet altijd kan zien of er wormen zijn (die leven nl. in de darmen en de eitjes zitten dan wel in de ontlasting van je hond/kat) is het advies 4x per jaar ontwormen voor katten en honden die buiten komen, bij binnenkatten 2x per jaar, en bij jachthonden en katten die veel andere dieren vangen 6x per jaar. Technisch gezien kan je dier dus gelijk na de ontworming alweer nieuwe eitjes oppikken uit de omgeving, dus door regelmatig te ontwormen hou je de besmettingsgraad laag in de omgeving. Omdat wormen ook gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kindjes en zwangeren e.d. Dit advies is dus ook voor de volksgezondheid. Even ter info #werkmodus uit
Wij wonen in een zeer ernstig teken gebied. Bij mijn ouder mechelaar kon ik op een hoogtijd dag wel 15 teken direct na de wandeling eraf plukken. (deze waren dan nog onderweg via de poten.) Haar moest ik echt stipt elke maand een pipet geven. De langere vacht in de nek werkte ook niet mee. We hebben nu een jonge hond van net een jaar en daar heb ik een alternatieve band voor besteld met stenen. Geen idee of het werkt maar mijn overburen zweren erbij. Als het werkt dan scheelt het echt flink in de portemonnee.