Zelfgemaakte granola

Discussion in 'De lounge' started by Blijdorp, Apr 22, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Ik las het in een ander topic een paar keer. Ben zo benieuwd naar recepten! Ben zelfs een keer naar een boekenwinkel geweest voor een kookboek erover maar niks gevonden.

    Wie heeft het perfecte granola recept? Als t kan ook kind-proof ;)
     
  2. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,172
    5,147
    113
  3. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,172
    5,147
    113
  4. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

  5. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

  6. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,172
    5,147
    113
    Geurloze kokosolie volstaat ook! En de kokoschips kun je vervangen door extra noten, of zonnebloempitten of zo.
     
    Blijdorp likes this.
  7. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,172
    5,147
    113
    Die is wel aanwezig, ja. Zelf vind ik dat goddelijk, maar als het niet je ding is: niet doen :roflmao:.
     
    Blijdorp likes this.
  8. Glimmer

    Glimmer Niet meer actief

    Wat heb je nodig?

    • 250 gram glutenvrije havervlokken
    • 100 gram pecan noten
    • 75 gram pompoen pitten
    • 75 gram walnoten
    • 60 gram kokosolie
    • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
    • 50 gram geraspte kokos
    • 1 eetlepel kaneel
    • snuf zout
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    En hoe maak je het?

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    1. Hak de walnoten en pecannoten in grove stukjes.
    2. Doe alle ingredienten behalve de kokosolie en eventueel de ahornsiroop in een grote kom en hussel door elkaar. Smelt de kokosolie en verdeel dit al scheppend door het granola mengsel. Voeg nu ook de ahornsiroop toe en meng goed door.
    3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de gehele bakplaat.
    4. Bak in 20-22 minuten mooi goudbruin. Laat het mengsel echt goed afkoelen en schep het dan in een luchtdichte pot of bak. Je kunt er gemakkelijk twee weken van eten; het blijft lekker crunchy.

    Dit is mijn basis recept. Wissel zelf af met wat ik er dan nog doorheen gooi. Bij m’n oudste is bijvoorbeeld gedroogde banaan favoriet.
     
    Sue87, nizzie86 and Blijdorp like this.
  9. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Oeh lekker! Ik houd van pecan en ahornsiroop!
     
    Glimmer likes this.
  10. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Deze gebruik ik ook, maar dan zonder geraspte kokos. Die vervang ik door hazelnoten.
     
    Blijdorp likes this.
  11. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    200 gr havermout
    200 gr aan zaden en pitjes en nootjes
    Twee handjes rozijnen
    Twee eetlepels honing
    1 eetlepel olie

    Oven voorverwarmen op 175 graden
    Alles behalve de rozijnen in een bak mixen
    De mix op een bakplaat verdelen
    25 minuten in de oven en af en toe omroeren.
    Het mag bruin worden, maar niet te bruin, dus je moet er wel even regelmatig naar kijken.
    Wanneer het klaar is laat je alles afkoelen buiten de oven en strooi je de rozijnen er nog bij.
     
    Blijdorp likes this.
  12. Superjollie

    Superjollie Fanatiek lid

    Feb 13, 2011
    1,821
    72
    48
    Groningen
    Mijn favoriete recept voor granola lijkt hierop:
    Havervlokken
    Zaden, pitten, noten
    Kaneel
    Honing
    Zonnebloemolie

    En als het is afgekoeld stukjes gedroogde vijgen erbij!
     
    Blijdorp likes this.
  13. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Ooh die vijgen lijkt me ook lekker. Ga ik uitproberen! :thumup:
     
    Superjollie likes this.
  14. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    Dec 4, 2010
    3,249
    1,009
    113
    Zuid-Holland
    En dit eet je dan met yoghurt ?
     
  15. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Ik eet het voornamelijk met skyr.
    Of anders magere kwark of Griekse yoghurt.

    En dan met blauwe bessen, frambozen en bramen. 250 gram skyr, 25 gram granola en 100/150 gram fruit. Zit je bomvol :)
     
    flipflop and Blijdorp like this.
  16. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Met Griekse yoghurt of skyr inderdaad.
    Gaat ook prima in een smoothie of smoothie bowl
     
    flipflop and Blijdorp like this.
  17. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    Dec 12, 2006
    3,195
    225
    63
    Gelderland
    Ik maak het ook altijd zelf, flinke portie zodat ik bijna 2 weken vooruit kan.

    *havervlokken
    *peccannootjes
    *walnoten
    *cashewnoten
    *welke noten ik nog meer zin in heb op dat moment, alles natuurlijk ongebrand en ongezouten)

    Ik hak alles fijn en dan op een grote bakplaat 18 min in de oven op 160 graden. Af en toe even omroeren.

    Als het klaar is, laat ik het afkoelen en dan doe ik er nog goiibessen bij, cranberries of rozijnen. Heel soms gedroogde appel met kaneel, net waar ik zin in heb.

    Ik eet het met Griekse yoghurt of volle yoghurt.
     
  18. Blijdorp

    Blijdorp Niet meer actief

    Lekker!!!
     

Share This Page