Ik las het in een ander topic een paar keer. Ben zo benieuwd naar recepten! Ben zelfs een keer naar een boekenwinkel geweest voor een kookboek erover maar niks gevonden. Wie heeft het perfecte granola recept? Als t kan ook kind-proof
Ik gebruik elke week dit recept: https://www.mynewroots.org/site/2011/12/simple-gourmet-granola-mnr-healthy-holiday-gift-guide-2/ Het is helemaal aan te passen aan je smaak, en het kan niet mislukken! Bak ze!
Overigens maak ik ook graag deze: http://www.jessicamurnane.com/not-wanting-to-be-a-mom/, maar dan moet je wel heel erg van sesam houden!
Ah hier kan ik zeker wat mee. Beetje aanpassen ivm kokosafkeer van mn man en amandelen voor mn dochter, maar zelf ga ik er echt van genieten
Geurloze kokosolie volstaat ook! En de kokoschips kun je vervangen door extra noten, of zonnebloempitten of zo.
Wat heb je nodig? 250 gram glutenvrije havervlokken 100 gram pecan noten 75 gram pompoen pitten 75 gram walnoten 60 gram kokosolie 3 eetlepels gebroken lijnzaad 50 gram geraspte kokos 1 eetlepel kaneel snuf zout 2 eetlepels ahornsiroop En hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 graden Hak de walnoten en pecannoten in grove stukjes. Doe alle ingredienten behalve de kokosolie en eventueel de ahornsiroop in een grote kom en hussel door elkaar. Smelt de kokosolie en verdeel dit al scheppend door het granola mengsel. Voeg nu ook de ahornsiroop toe en meng goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de gehele bakplaat. Bak in 20-22 minuten mooi goudbruin. Laat het mengsel echt goed afkoelen en schep het dan in een luchtdichte pot of bak. Je kunt er gemakkelijk twee weken van eten; het blijft lekker crunchy. Dit is mijn basis recept. Wissel zelf af met wat ik er dan nog doorheen gooi. Bij m’n oudste is bijvoorbeeld gedroogde banaan favoriet.
200 gr havermout 200 gr aan zaden en pitjes en nootjes Twee handjes rozijnen Twee eetlepels honing 1 eetlepel olie Oven voorverwarmen op 175 graden Alles behalve de rozijnen in een bak mixen De mix op een bakplaat verdelen 25 minuten in de oven en af en toe omroeren. Het mag bruin worden, maar niet te bruin, dus je moet er wel even regelmatig naar kijken. Wanneer het klaar is laat je alles afkoelen buiten de oven en strooi je de rozijnen er nog bij.
Mijn favoriete recept voor granola lijkt hierop: Havervlokken Zaden, pitten, noten Kaneel Honing Zonnebloemolie En als het is afgekoeld stukjes gedroogde vijgen erbij!
Ik eet het voornamelijk met skyr. Of anders magere kwark of Griekse yoghurt. En dan met blauwe bessen, frambozen en bramen. 250 gram skyr, 25 gram granola en 100/150 gram fruit. Zit je bomvol
Ik maak het ook altijd zelf, flinke portie zodat ik bijna 2 weken vooruit kan. *havervlokken *peccannootjes *walnoten *cashewnoten *welke noten ik nog meer zin in heb op dat moment, alles natuurlijk ongebrand en ongezouten) Ik hak alles fijn en dan op een grote bakplaat 18 min in de oven op 160 graden. Af en toe even omroeren. Als het klaar is, laat ik het afkoelen en dan doe ik er nog goiibessen bij, cranberries of rozijnen. Heel soms gedroogde appel met kaneel, net waar ik zin in heb. Ik eet het met Griekse yoghurt of volle yoghurt.