ik ben normaal een echte vleeseter, weet niet aan wat het ligt, maar de eerste maanden veel misselijk geweest, en een heel waslijstje aan eten dat ik niet meer binnen krijg, en vlees hoort er ook wat bij. De misselijkheid is al 1,5w over, maar vlees eet ik nog steeds bijna niet, ik doe wel moeite om af en toe wat vlees te eten, maar dat is dan 2-3x week, enkele halpjes, of soms een plakje vlees tussen mijn boterham. Ik weet dat vlees belangeijk is voor ijzer, maar zijn er nog dingen? Binnen 4weken pas weer op controle, als het dan nog is, ga ik het zeker eens vragen...
Ijzer kan je ook uit andere voedingsmiddelen halen. Zie hieronder. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/ijzer.aspx
Herkenbaar. Ik heb het ook gehad tot ongeveer 14 weken. Bij mij ging kip nog wel. Hoe zit dat bij jou? En zelfs als het vlees eten helemaal niet lukt... Zo lang het tijdelijk is, is er weinig aan de hand. Bovendien lukt het vegetariërs ook om alles binnen te krijgen zonder vlees te eten. Ik heb wekenlang vrij ongezond gegeten omdat ik de meeste gezonde voedingsmiddelen (inclusief groenten en fruit!) niet eens kon zien of ruiken, laat staan eten. Ineens was het over en nu eet ik weer vrijwel alles!
Ik heb bij mijn eerste en derde vrijwel geen vlees gegeten omdat ik er ook een enorme afkeer van had. Wel geprobeerd met andere dingen op te vangen. Maar met een HB van 9,4 en 9,2 maakte ik me echt geen zorgen om het ijzergehalte. Overigens kon ik tegen het einde van de zwangerschap weer vlees verdragen.
Oooh je brengt me hoop dat het nog gaat beteren, kip krijg ik nog wel enkele hapjes binnen, maar het is niet echt met plezier. Hier wel nog gek op fruit, en rauwkost, eet bijna 2x per dag sla en tomaten en zo haha
Ik ga ervanuit dat de natuur volgen het beste is. 'Cravings' tijdens de zwangerschap schijnen een roep om bepaalde voedingsstoffen te zijn. Ik slik prenatale vitaminen en laat me verder leiden door mijn lijf Bij de eerste zwangerschap had ik ook een enorme afkeer van vlees en vooral vleeswaar (ging ik letterlijk van over mn nek), toch waren mijn ijzerlevels hoger dan ooit tevoren
Misschien vleesvervangers proberen. Verder dagelijks een handje ongebrande noten. En dingen als een gekookt eitje, peulvruchten, ed. regelmatig eten.
Ik eet normaal zowieso maar 2/3 x per week vlees. Tijdens m'n zwangerschap totaaaaal geen behoefte aan, griezelde er van! Dus 1 of 2 x per week mezelf er toe gezet, was vlgs de verloskundige prima. We eten uberhaupt met z'n alle veel te veel vlees normaal. Dus denk dat t prima is zoals je y nu doet!!